Tennis Forum banner
21 - 25 of 41 Posts
Jej potencjalnie najlepszy sezon w karierze miał zostać wyrwany z korzeniami, bark praktycznie złamany, serwis w strzępach, przerażająco bolesne zadławienie przeciwko temu samemu przeciwnikowi w tej samej rundzie na tym samym turnieju 2 lata temu jakoś się powtórzyło, ale zaczęła uderzać na oślep (nawet jak na standardy Marii) z tym bardzo pamiętnym punktem i reakcją w rezultacie. Chociaż mam wrażenie, że jej intensywność zdradzała pewną desperację, że wiedziała, że tym razem nie przekroczy linii mety ze zwycięstwem.

Venus vs Hingis USO SF 2000

Venus nie grała świetnie, ale potem podniosła poziom przy 5-5 w 3. secie (pomimo tego, jak wysoko niektórzy oceniają ten mecz, zawsze uważałem ich ćwierćfinał Wimbledonu z tego roku za znacznie lepszej jakości)
Świetny wybór! Jak sama powiedziała - NIEWIARYGODNE.

Nawet Richard opuścił stadion, gdy przegrywała 3-5 i spodziewała się porażki.

Azarenka vs Ivanovic, 2013 USO R4. Zabawny, dramatyczny mecz, który trwał do samego końca. Szczerze myślę, że Ana dotarłaby do finału w tamtym roku, gdyby udało jej się przekroczyć linię mety 💔
Tak, ze wszystkich meczów Any, to byłby ten. Przegrała kilka niezwykle wyrównanych, łamiących serce meczów z Szarapową, ale we wszystkich tych meczach Ana w pewnym momencie zawiodła. Ale ten mecz był inny. Była gotowa od początku do końca, ale Azarenka była w szczytowej formie. Niektóre z winnerów z forhendu po linii, gdy była bliska porażki, były przepyszne. Ostatecznie przegrała i myślę, że mogłaby być finalistką w tamtym roku, gdyby jakoś pokonała Vikę. Ale i tak nastąpiłaby nieunikniona porażka z Sereną w finale Wielkiego Szlema. :)

21 - 25 of 41 Posts