Tennis Forum banner

Seul F: [1] Świątek pokonała [2] Aleksandrową 1-6 7-6(3) 7-5

3 reading
15K views 209 replies 103 participants last post by  mauegd  
#1 ·
Pierwszy chlebek musiał dodać Igi energii!

#154 ·
Szczerze mam nadzieję, że Aleksandrowa nie znajdzie się w pierwszej dziesiątce. Była konsekwentna, ale co ona tak naprawdę zrobiła, co na to zasługuje?! Żadnego ćwierćfinału Wielkiego Szlema, żadnego finału turnieju rangi 1000, JEDEN tytuł rangi 500... ona dociera głęboko, ale jeśli się tam dostanie, nie wiem, kto w ostatnich latach był znacznie gorszą zawodniczką z pierwszej dziesiątki.

Może Mladenovic?! Ale nawet wtedy miała ćwierćfinał Wielkiego Szlema i tytuł rangi 1000...

#169 ·
Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że Alexandrova nie znajdzie się w pierwszej dziesiątce. Była konsekwentna, ale co ona tak naprawdę zrobiła, co krzyczy top? Brak ćwierćfinału Wielkiego Szlema, brak finału turnieju rangi 1000, JEDEN tytuł rangi 500... dociera głęboko, ale jeśli jej się uda, ledwo pamiętam mniej utytułowaną zawodniczkę z pierwszej dziesiątki w ostatnich latach.

Może Mladenovic?! Ale nawet wtedy miała ćwierćfinał Wielkiego Szlema i finał turnieju rangi 1000...

Alexandrova jest uosobieniem zawodniczki drugiej ligi, która jest niebezpieczna, ale nie jest w stanie być pretendentką.
Czy Raducanu jest w Twoich oczach lepszą zawodniczką?

#155 ·
Zawsze jestem w tej sytuacji ambiwalentny, ponieważ obie są moimi ulubionymi. Jestem podekscytowany, że Iga to odwróciła, ale załamany Ekateriną, ponieważ była lepszą zawodniczką.
Postawiłem lekkomyślny zakład na Igę po 16 *56, ponieważ wiedziałem, co się stanie, ale miałem nadzieję, że tak się nie stanie :lol2:

#170 ·
Poza tym, nie chce mi się sprawdzać, ale Ekaterina musi mieć najgorszy bilans tie-breaków w tym roku. Wiedziałem, że w momencie, gdy doszło do tie-breaka w drugim secie, to koniec z nią.

EDIT: Sprawdziłem i ma 5-12 w tym roku, wliczając w to tego babola z Mertens w Rosmalen :tape:
Niesamowite, że jest jedyną, która wygrała tie-breaka z Sabalenką w tym roku :lol2:

#171 ·
Pomiędzy tymi dwoma, w zaciętym meczu, w którym psychiczna walka jest równie duża, jeśli nie większa niż fizyczna, nic dziwnego, że Swiatek wygrała. Alexandrova wielokrotnie pokazywała, że po prostu brakuje jej siły psychicznej, aby wygrać taki mecz przeciwko czołowej zawodniczce.

#178 ·
Cóż, Alexandrova jest #10 w rankingu na żywo (#11 live ranking), #12 w rocznym rankingu Elo tennisabstract (#16 w karierze Elo). Jest tuż na granicy top 10 pod względem wszystkich metryk, a także oceny wizualnej. A to oznacza, że w dobry tydzień będzie grać nawet powyżej tego poziomu, więc myślę, że nie jest przesadą stwierdzenie, że gra na poziomie top 5 na jednym ze swoich ulubionych turniejów (Seul).
Co więcej, Alexandrova odniosła w tym roku 41 zwycięstw, tylko jedno mniej niż Pegula, która jest obecnie 3. najlepsza w tej kategorii (Alexandrova jest 5. najlepsza).

#176 ·
Więc 5ga wygrała turniej tenisowy, pomijając graczy z rankingu #1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. To gigantyczne nic. Jeśli myśli, że to jakiś rodzaj impetu, czeka ją brutalne zderzenie z rzeczywistością w przyszłym tygodniu, kiedy miesiąc sportowego prania mózgów z subsydiowanymi fanami, zawyżonymi wypłatami i lepszymi graczami przyjdzie po ten sam łup i szybko ją wyprze.

#177 ·
Więc 5ga wygrała turniej tenisowy, pomijając graczy z rankingu nr 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Zasługuje na gigantyczne nic. Jeśli myśli, że to jakiś rodzaj impetu, czeka ją brutalne zderzenie z rzeczywistością w przyszłym tygodniu, kiedy miesiąc sportowego prania mózgów z subsydiowanymi fanami, zawyżonymi wypłatami i lepszymi graczami przyjdzie po ten sam łup i szybko ją wyprze.
To 6ga miłość. 6. Jak sobie życzysz...