Pierwszy chlebek musiał dodać Igi energii!
Czy Raducanu jest w Twoich oczach lepszą zawodniczką?Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że Alexandrova nie znajdzie się w pierwszej dziesiątce. Była konsekwentna, ale co ona tak naprawdę zrobiła, co krzyczy top? Brak ćwierćfinału Wielkiego Szlema, brak finału turnieju rangi 1000, JEDEN tytuł rangi 500... dociera głęboko, ale jeśli jej się uda, ledwo pamiętam mniej utytułowaną zawodniczkę z pierwszej dziesiątki w ostatnich latach.
Może Mladenovic?! Ale nawet wtedy miała ćwierćfinał Wielkiego Szlema i finał turnieju rangi 1000...
Alexandrova jest uosobieniem zawodniczki drugiej ligi, która jest niebezpieczna, ale nie jest w stanie być pretendentką.
Niesamowite, że jest jedyną, która wygrała tie-breaka z Sabalenką w tym rokuPoza tym, nie chce mi się sprawdzać, ale Ekaterina musi mieć najgorszy bilans tie-breaków w tym roku. Wiedziałem, że w momencie, gdy doszło do tie-breaka w drugim secie, to koniec z nią.
EDIT: Sprawdziłem i ma 5-12 w tym roku, wliczając w to tego babola z Mertens w Rosmalen![]()
Co więcej, Alexandrova odniosła w tym roku 41 zwycięstw, tylko jedno mniej niż Pegula, która jest obecnie 3. najlepsza w tej kategorii (Alexandrova jest 5. najlepsza).Cóż, Alexandrova jest #10 w rankingu na żywo (#11 live ranking), #12 w rocznym rankingu Elo tennisabstract (#16 w karierze Elo). Jest tuż na granicy top 10 pod względem wszystkich metryk, a także oceny wizualnej. A to oznacza, że w dobry tydzień będzie grać nawet powyżej tego poziomu, więc myślę, że nie jest przesadą stwierdzenie, że gra na poziomie top 5 na jednym ze swoich ulubionych turniejów (Seul).
To 6ga miłość. 6. Jak sobie życzysz...Więc 5ga wygrała turniej tenisowy, pomijając graczy z rankingu nr 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Zasługuje na gigantyczne nic. Jeśli myśli, że to jakiś rodzaj impetu, czeka ją brutalne zderzenie z rzeczywistością w przyszłym tygodniu, kiedy miesiąc sportowego prania mózgów z subsydiowanymi fanami, zawyżonymi wypłatami i lepszymi graczami przyjdzie po ten sam łup i szybko ją wyprze.
Serwis poszedł sobieCo się stało z Igą? Przegrała 10 gemów w 3 meczach, a potem taka postawa??
Dobry bój na koniec!