Tennis Forum banner

Rybakina vs Ostapenko

Roland Garros R3: [12] Rybakina vs [21] Ostapenko

6.2K views 80 replies 53 participants last post by  Namelessoldier  
#1 ·
Kto dostanie szansę gry z Igą w R4?

Elena prowadzi w H2H 3-2, w tym zwycięstwo w dwóch setach w ich jedynym spotkaniu na kortach ziemnych w Rzymie w 2023 roku

#49 ·
Iga składa obecnie ofiary bogom tenisa, aby zapewnić zwycięstwo Eleny.
Myślę, że jeśli Iga naprawdę błaga bogów tenisa (uwaga do autora: pisanie "Bóg" wielką literą jest świętokradcze, gdy nie odnosi się do uznanej, akceptowanej bóstwa), aby doprowadzić do pożądanego wyniku, to takie błaganie wpadłoby w kategorię: "uważaj, czego sobie życzysz". Elena jest tak samo zdolna jak Ostapenko do pokonania broniącej tytułu mistrzyni. W rzeczywistości, biorąc pod uwagę, że Jelena ma przewagę 6-0 w bezpośrednich starciach, w połączeniu z instynktowną świadomością, że takie serie zwycięstw muszą w końcu dobiec końca, sugerowałbym, że Elena ma większe szanse na pokonanie broniącej tytułu mistrzyni. Zatem, jako osoba, która byłaby zachwycona wczesnym odpadnięciem pani Świątek, typuję, że Elena zwycięży w tym meczu.

#7 ·
Kto będzie miał szansę zagrać z Igą w R4?

Elena prowadzi w H2H 3-2, w tym zwycięstwo w setach w ich jedynym spotkaniu na kortach ziemnych w Rzymie w 2023 roku
Warto zauważyć, że Ryba wygrała 3 z rzędu w 2023 roku. To był jednak wspaniały rok, była w formie, przynajmniej w pierwszej połowie: F AO, prawie zdobyła Sunshine Double, W Rzym..

• Helpful
Reactions: tgtbtq
#36 ·
Piephobia w tym wątku jest oburzająca. Moja lista ignorowanych, która jest już dość długa, powita kilku kolejnych członków VIP

Jk lol Rozumiem to :ras::ras:
Tak naprawdę też nikogo nie zgłaszam :beat::silly:
Założę się, że moja lista ignorowanych jest o wiele dłuższa niż twoja. Tak naprawdę nie widzę połowy wątków, gdy jestem zalogowany, muszę ich szukać wylogowany.

#18 ·
Będę trzymać kciuki za Elenę i życzyłem jej łatwiejszej przeciwniczki tak wcześnie w turnieju, ale szczerze mówiąc, patrząc neutralnie i nie myśląc o R4, to niesamowicie soczysty mecz na trzecią rundę.

Poza tym, mieli przynajmniej jakąś drobną spięcie w 2023 roku, na wypadek gdyby ktoś zapomniał...

#22 ·
Osta często ma problemy z takimi meczami - wszyscy świetni serwujący, którzy wywierają dużą presję na jej własne gemy serwisowe, którzy również atakują ją z linii końcowej i dają jej mało czasu na wykonanie. Chyba że Osta dobrze gra (i bardzo dobrze serwuje), Rybakina wygra to, jeśli przyjdzie zagrać.

#27 ·
Osta często ma problemy z takimi zestawieniami - wszyscy asowi serwujący, którzy stawiają jej własne gemy serwisowe pod dużą presją, którzy również atakują ją z linii końcowej i dają jej mało czasu na wykonanie. O ile Osta nie będzie w formie (i będzie bardzo dobrze serwować), Rybakina wygra to, jeśli przyjdzie zagrać.
Ostapenko po raz pierwszy pokonała Sabalenkę 6:4, 6:1 w finale w Stuttgarcie.

#25 ·
Miejmy nadzieję, że Iga przegra z Draquline, wtedy Rybakina może wygrać.

Inaczej chcę, żeby Penko wygrała.