Tennis Forum banner

Seul F: [1] Świątek pokonała [2] Aleksandrową 1-6 7-6(3) 7-5

15K views 209 replies 103 participants last post by  mauegd  
#1 ·
Pierwszy chlebek musiał dodać Igi energii!

#173 ·
Dobrze widzieć, jak Iga walczy w trudnych finałach, gdzie przez większość meczu nie była lepszą zawodniczką. Drova grała jak zawodniczka z Top 10.
ALEXANDROVA jest jak zawodniczka z Top 5. R/16 w USO Uszeregowana według %s, ALEXANDROVA była na 5. miejscu w rankingu serwisu i na 5. miejscu w rankingu returnu w R/16.

#9 ·
Iga była bardzo daleka od swojej najlepszej formy, ale pokazała w tym meczu dużo charakteru. Wiem, że to tylko WTA500, ale walczyła o to, jakby to był Wielki Szlem. Tytuł 25 w mieście, w którym jej ojciec rywalizował na Igrzyskach Olimpijskich, nie mógł być bardziej odpowiedni.

Alexandrova dzisiaj więcej niż odegrała swoją rolę. Grała bardzo dobrze, dociskała Igę do samego końca i tak naprawdę nie odpuszczała mentalnie, poza kilkoma punktami tu i ówdzie, co niestety wystarczyło, aby przegrać ten mecz.

#12 · (Edited)
Szczerze mówiąc, nie wiem, jak Iga to wygrała, chociaż bardzo się cieszę, że to zrobiła. Miała 9 podwójnych błędów przy zaledwie dwóch asach, a jej procent pierwszego serwisu wynosił niewiele ponad 50%. Trzeba współczuć Aleksandrowej, ale szczerze mówiąc grała około 10 razy lepiej niż przez cały ten turniej. Jej szczytowy poziom jest naprawdę przerażający, trafiała w linie przy serwisie i returnie.

#13 ·
To nie był najlepszy dzień Igi, ale pokonała ten finał dzięki czystej sile woli. Były momenty, w których walczyła bardziej ze sobą niż z Aleksandrową.

#20 ·
Co Iga powiedziała do Wima, gdzie powiedział "DOKŁADNIE DOKŁADNIE!"?

#33 ·
#25 ·
Jestem bardzo rozczarowany.
Do widzenia.