Tennis Forum banner
1 - 20 of 27 Posts

· Spaghetti Warrior
Joined
·
6,739 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Surprise, surprise!!!!!! <img src="graemlins/bounce.gif" border="0" alt="[Bounce]" /> <img src="graemlins/bounce.gif" border="0" alt="[Bounce]" /> <img src="graemlins/bounce.gif" border="0" alt="[Bounce]" />

Clijsters is sportvrouw van het jaar! En dat voor de derde keer op rij.<br />Nu nog Sportpersoonlijkheid en beste team and ze heeft dan ALLES gewonnen. <img src="biggrin.gif" border="0">

En wedden da ze nog beter kan?

Congrats Kimmy!!!!!! <img src="graemlins/bounce.gif" border="0" alt="[Bounce]" /> <img src="biggrin.gif" border="0"> <img src="graemlins/bounce.gif" border="0" alt="[Bounce]" /> <img src="biggrin.gif" border="0">
 

· Registered
Joined
·
2,220 Posts
Originally posted by per4ever:<br /><strong>ik vind da ze toch een beetje overdrijven ze...Justine had een even schitterend seizoen als Kim. Toch blijft Kim alles winnen, dat moet toch ook frustrerend zijn voor Justine..</strong><hr></blockquote>

per4ever ,

Toch even dit... Al de prijzen die kim won waren vlaamse prijzen. enkel sportverdienste was dat niet en die hebben ze samen gewonnen....

En hoe je het ook draait of keert. Het is Kim die het constantst was en het hoogst staat op de wereldrankings. Ook staat Kim het hoogst op de wereldranglijst van het dubbel in België dankzij niet minder dan 5 dubbelfinales... (kim 15 tegenover Hénin 47)

Ook waren Kim's toernooizeges gemiddeld van een hoger slag (Kim 2 x Tier 2 + 1 x tier 3 en Justine 3x Tier 3)<br />Ook de finales die ze haalden zijn in Kim haar voordeel (1 x GS, 1 x Tier 1+ en 1 Tier 3) tegenover Justine (1 x GS, 1x Tier 2 en 1x Tier 4)

Maar laat gezegd zijn dat ook Henin verdiende van sportvrouw te zijn evenals Gella Vandecaveye.... Alleen was Kim idd nog ietsje sterker dan Hénin en is het dus een logische keuze...

Ook de uitslag liegt er niet op : Kim haalt 162 x de eerste plaats op de verkiezing, Terwijl Hénin slechts 21 x beslag legt op de eerste plaats...

[ December 21, 2001: Message edited by: kimclijsters4ever ]</p>
 

· ***** Emeritus
Joined
·
45,671 Posts
Tja voor Justine is dat natuurlijk wel pech dat Kim een iets beter seizoen had, maar ja. Kim verdiende zeker de sportvrouw van het jaar trofee het meest! Ze staat nu eenmaal hoger op de ranglijst (alhoewel Kim haar eerste sportvrouw van het jaar trofee kreeg toen Domi voor haar op de ranglijst stond <img src="rolleyes.gif" border="0"> )
 

· Mean Admin Machine, Admeanistrator
Joined
·
31,158 Posts
proficiat <img src="smile.gif" border="0">

(kzen weer ewa laat persies lol)
 

· Registered
Joined
·
518 Posts
Iemand zei hier "Het is nog altijd Kim die het hoogst staat op de wereldranglijst..."

Sorry maar die reden gaat niet op vind ik. Aan het begin van dit jaar stond Clijsters 18e en nu 5e<br />Henin stond 45e en nu 7e.

Dus reken maar zelf uit. <br />Ze zijn elkaar waard. Kim was constanter op het einde van dit jaar maar Justine was dat op het begin van het jaar. <br />Justine heeft een halve finale + een finale op GS en heeft eeb topspeelster verslagen in een GS wanneer iedereen op zijn top zou moeten spelen. Kim moet nog altijd een topspeelster uitschakelen in een GS.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb niets tegen Kim. Ze heeft schitterend gespeeld dit jaar. Maar ook Justine heeft dat gedaan. En bijna alle prijzen en sportjaaroverzichten zijn aan Kim gewijt. Het is precies of Justine niet meer bestaat. DAT STOORT MIJ ENORM.
 

· Registered
Joined
·
14,488 Posts
Het heeft er ook mee te maken dat de Roland Garros finale van Kim bij het grote publiek veeeeeel meer is bijgebleven dan de Wimbledon finale van Justine.

Voor de kenners zal het dubbelspel de doorslag hebben gegeven dat bij Kim toch wel heel wat beter was.

En zoals iemand al zei; Het waren bijna allemaal Vlaamse prijzen die Kim won. In principe staat ze maar 1 trofee voor; die van sportvrouw van het jaar.
 

· Registered
Joined
·
630 Posts
Dat Roland Garros meer bijgebleven is ben ik<br />mee akkoord en dat heeft volgens mij zeker een<br />rol gespeeld.<br />Maar dubbelspel is toch van veel te weinig belang om de doorslag te geven; trouwens<br />het wordt al amper getoond op tv en het gaat hier<br />ook om individuele prestaties. En of de journalisten zowiezo 'kenners' zijn betwijfel ik,<br />ze hebben elk hun eigen vakgebied en dat is het dan zowat.

[ December 22, 2001: Message edited by: Cookie ]</p>
 

· Registered
Joined
·
2,220 Posts
Originally posted by Arne:<br /><strong>Het heeft er ook mee te maken dat de Roland Garros finale van Kim bij het grote publiek veeeeeel meer is bijgebleven dan de Wimbledon finale van Justine.

Voor de kenners zal het dubbelspel de doorslag hebben gegeven dat bij Kim toch wel heel wat beter was.

En zoals iemand al zei; Het waren bijna allemaal Vlaamse prijzen die Kim won. In principe staat ze maar 1 trofee voor; die van sportvrouw van het jaar.</strong><hr></blockquote>

<br />ja dat wou ik ook zeggen het zijn allemaal uitsluitend vlaamse prijzen die kim alleen gewonnen heeft. En van die ranking van 47 naar 7 tov van 18 naar 5... Ik ga dat niet tegenspreken dat dat spectaculairder is eh, maar het zijn toch niet de rankings die tellen op 1 moment . Trouwens na Wimbledon stond Henin 5de kim 7de en nu is het omgekeerd.... Dus kim is alleen maar gestegen terwijl henin een terugval kende...

En met constant bedoel ik een gans jaar en niet enkel het tweede deel.... bij Henin kwamen haar beste resultaten in januari en de periode Roland-Garros-Wimbledon terwijl bij Kim het meer verspreid lag...

Als Kim 162 x de eerste plaats haalt in het referendum en Justine 21x zal ik toch niet de enige zijn die denkt dat kim toch nog ietsje sterker was, ik heb me trouwens al eens toegelicht waarom dat ook zo is als men de cijfers bekijkt... en dat bewijst dat er heel veel Waalse journalisten op kim moeten gestemd hebben en dat wil toch wat zeggen in belgië als men de rivaliteit tussen vlamingen en walen bekijkt

En ten eerste men moet niet enkel naar de grand-slams kijken bij deze verkiezing en trouwens een 1/2Finale en een Finale of een Finale en 2 x 1/4 F komt toch ongeveer overeen uit niet...<br />En akkoord Justine heeft 1 topspeelster verslaan op een Grand-slam en Kim niet... Maar maakt dat het, en was het niet tegen Capriati waartegen Kim bijna had gewonnen in Parijs. En puur objectief wie was er het dichts bij bij een grandslam finale dit jaar Kim of Justine?

Ik heb niets tegen Henin maar ik kan het gewoon niet hebben dat mensen hier de verkiezing in vraag stellen.... Fans van henin ... Als je nu eens heel eerlijk moet zeggen dan moet je toch toegeven dat het kim was die de beste prestaties neerzette dit jaar (en dan heb ik het nog maar enkel over het enkel want als je het dubbel er bijhaalt dan is het al helemaal duidelijk (Kim 5 dubbelfinales (waaronder GS ) tegenover 1 tje voor henin en de ranking ... 15 tov 47)
 

· Team WTAworld, Senior Member
Joined
·
36,726 Posts
Wel sorry Kimclijsters4ever, maar daar ben ik dus niet mee akkoord. Kim heeft dit jaar bevestigd wat ze vorig jaar ook al gedaan heeft.

Justine heeft een schitterend jaar achter de rug, met als gevolg een ongelofelijk jump op de ranglijst. (Ze heeft dus niet de privileges van Kim gehad qua plaatsing in de toernooien).

Iedereen heeft het ook over Roland Garros, gewoon omdat het de eerste keer was dat een Belgische de finale haalde, omdat het op gravel was, en omdat Parijs heel dicht is voor de Belgen. Ik schat de finale van Justine echter hoger in, omdat zij toch Capriati in de halve finales heeft moeten uitschakelen. Kim maakte dan wel de meeste kans op winst in de finale, maar zij stuitte dan ook niet op een superieure tegenstandster zoals Henin had.

Ik ga er mee akkoord dat als je gewoonweg de cijfers bekijkt dat Kim een beter jaar had. Maar als je de andere factoren meetelt, dan wint Henin voor mij.
 
1 - 20 of 27 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top