Tennis Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Team WTAworld, Senior Member
Joined
·
41,226 Posts
Discussion Starter · #1 ·
<font size=6> "Geen genade als ik tennis" </font>

<br /> Ze staat vijfde op de wereldranglijst, maar kapsones heeft ze niet. Kim Clijsters mag dan gevierd en geliefd zijn in binnen- en buitenland, ze blijft in alle omstandigheden zichzelf: een frisse en ontwapenende meid, die vooralsnog overeind blijft in wat Dominique Van Roost omschreef als een genadeloze jungle. Een gesprek met de tweevoudige 'Sportvrouw van het Jaar', die in Luxemburg zopas haar derde tornooizege van 2001 behaalde.

Een dag voor de Masters straalt Kim Clijsters vertrouwen uit. Het laatste toernooi van het jaar kondigt zich spannend aan, zeker nu Venus Williams forfait gaf en Martina Hingis voor de rest van het jaar uit is. Clijsters is niet meteen favoriete, maar mag toch tot de outsiders van het elitekransje gerekend worden. Op Serena Williams en Jennifer Capriati na, met wie ze een beklijvende driesetter uitvocht in de finale van Roland Garros, versloeg ze alle deelneemsters, Lindsay Davenport incluis.

<br /> Kijk je uit naar dit tornooi?

"Zeker. Het is het laatste van het seizoen en een van de belangrijkste. Op enkele meisjes na komen alle toppers tegen elkaar uit. Dat spreekt me aan. Vorig jaar mocht ik al even van de sfeer proeven, dit jaar vertrek ik met ambitie. Davenport, Capriati en Williams starten als favorieten, maar ik hoop toch voor een aangename verrassing te zorgen"

<br /> Je hebt een schitterend jaar achter de rug. Hoe kijk je daar op terug?

"Het is allemaal zo vlug gegaan. De tornooien volgen elkaar in zo'n sneltreinvaart op dat je geen tijd hebt om bij een prestatie stil te staan. Roland Garros was een schitterende ervaring, maar ook Indian Wells, Wimbledon, de US Open, Leipzig en Luxemburg waren leuke tornooien. Ik heb van elk moment genoten. De herinneringen blijven maar het hectisch ritme dat ons wordt opgelegd, laat ons geen kans om te blijven mijmeren."

Je lijkt wel te beklagen?

"Dat ben ik zeker niet. Ik voel me alleen bevoorrecht dat ik dit allemaal kan meemaken. Ik kan de wereld afreizen en fijn tennis spelen en ik verdien er nog goed mijn boterham mee op de koop toe. Dit is een job uit de duizend. Maar veel tijd om steden te zien of te verpozen is er niet bij. Eigenlijk reis je van hotel naar hotel en speel je tussenin wat partijen. Zelf hecht ik geen belang aan luxe en comfort. Als ik op mijn kamer MTV kan onvangen, ben ik al gelukkig. De rest kan ik best missen."

Bekruipt je geen heimwee als je zo lang van huis bent?

"Na een paar maanden in het buitenland hunker ik toch wel naar huis. Even terug in België, bij mijn familie, mijn vrienden en mijn honden. Mijn bed ook. En eens gewone, dagelijkse kost. Er is niets dat je zo beu wordt als de hotelkeuken. Geef mij maar rode kool en aardappelen. Als ik in het vliegtuig richting België zit, verslind ik de dagbladem en kan ik niet snel genoeg thuis zijn."

<br /><font size=4>Australië </font>

Sommigen vragen zich af waar je thuis is : België of Australië?

"Ik hou van Australië. Zon en zee. Een schitterend land, waar het zelfs in de winter nog twintig graden is en waar je nog ongerepte natuur vindt. Ik ken al enkele plekjes, maar er valt nog zoveel te ontdekken. Als de brilliant game gespeeld is, trek ik met Lleyton drie weken naar het noordoosten. Vanuit Brisbane naar het Barrier Reef met de nodige tussenstops, onder meer in Noosa. Daar heeft Patrick Rafter zijn ranch en die gaan we zeker eens opzoeken. En ik hoop ook te duiken. Lleyton zal moeilijker te overhalen zijn, vrees ik. Maar hoe mooi Australië ook is, mijn roots liggen in België en die zal ik nooit verloochenen. Mijn familie en mijn vrienden wonen hier. Ik ga hier binnenkort bouwen. Modern met klasse moet het worden. Een kanjer van een villa wordt het zeker niet, ik wil het sober houden. Maar met stijl."

<br /> Aan geld ontbreekt het je nochtans niet. Je behoort al tot de zogenaamde one million dollar club?

"Sommige speelsters laten het breed hangen. De zussen Williams kopen alleen het allerduurste, maar mij interesseert dat niet. Het zou nooit in me opkomen om een jas van 120.000 frank te kopen bijvoorbeeld. Ik ken de waarde van het geld en het feit dat ik nu behoorlijk verdien, verandert daar niets aan. Ik gooi geen geld weg. Dat is een van de waarden die ik van mijn ouders heb meegekregen."

Zoals ook niet naast je schoenen lopen?

"Dat ook. Het is niet omdat je in de belangstelling staat dat je je meer mag permitteren. Ik probeer altijd mezelf te zijn, in alle omstandigheden. Daardoor heb ik met de meeste speelsters een goede relatie."

<br /><font size=4> Jungle</font>

Het vrouwentennis heet nochtans een jungle te zijn?

"Dat is toch wat overdreven. Alles hangt ervan af hoe je jezelf in het milieu opstelt. De contacten die ik met de medespeelsters heb, zijn goed tot uitstekend. Alleen de zusjes Williams zonderen zich wat van de rest af. Het is wel waar dat er in het mannentennis een betere sfeer heerst. De tennissers gaan heel vriendschappelijk met elkaar om als ze het terrein hebben verlaten."

Capriati wordt nochtans als een feeks afgeschilderd en Anna Kournikova door het gros van het tennisleger gehaat?

"Geloof het of niet, maar met Jennifer heb ik heel goede relaties. Ze is heel sympathiek, staat altijd klaar voor een babbel, een leuke meid kortom. en die haatgevoelens jegens Kournikova stoelen voornamelijk op jaloersheid. Wat ze ook van haar zeggen, ze is heel professioneel en werkt keihard aan haar comeback. Maar ze zit duidelijk niet goed in haar vel. En ze heeft van die elitaire trekjes: ze wil alleen afgehaald worden door een chauffeur aan het stuur van een Mercedes van de S-klasse. En ze woont in Miami in een heel exclusieve buurt."

Jij staat vijfde in de klassering, Justine Henin zesde. Voel je rivaliteit of wordt die door de media opgewekt?

"Misschien proberen de media ons tegen elkaar uit te spelen, maar zelf pas ik daarvoor. Justine en ik verstaan elkaar uitstekend en ik zie niet in waarom dat zou veranderen nu we vijfde en zesde staan. België zou blij moeten zijn dat er twee speelsters zijn in de top tien. Maar of ik vijfde of achtste ben, maakt me echt niets uit."

Zou je Justine de titel van 'Sportvrouw van het Jaar' gunnen?

"Vast en zeker. Ik heb al tweemaal gewonnen, ik zou haar die trofee echt gunnen."

Toch wil je altijd maar winnen en geef je geen cadeaus?

"Zo zit ik in elkaar. In het tennis ben ik genadeloos. Ooit versloeg ik Marta Marrero met tweemaal 6-0. Ik geef graag cadeaus, maar niet als ik een wedstrijd tegen iemand speel. Dan wil ik winnen."

<font size=4> Door Jos Segaert, Het Nieuwsblad </font>

[ October 30, 2001: Message edited by: per4ever ]

[ October 30, 2001: Message edited by: per4ever ]</p>
 

·
Mean Admin Machine, Admeanistrator
Joined
·
36,594 Posts
i have the nieuwsblad myself, but thanx anyway <img src="wink.gif" border="0">
 

·
Team WTAworld, Senior Member
Joined
·
41,226 Posts
Discussion Starter · #7 ·
yw all.

She's going on holidays to Australia (with Hewitt of course). They will visit the nordeast of Australia. From Brisbane to the Barrier Reef with some stops between. They will also visit Noosa, because Rafter has a ranch there, and they want to visit him...
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top