Tennis Forum banner

Jessica Pegula udostępnia wątek z historii na IG z obraźliwymi komentarzami od "szalonych ludzi, którzy obstawiają tenis"

1 reading
2.8K views 45 replies 29 participants last post by  Deuce*  
#1 ·

#2 · (Edited)
JPeg udostępniła zrzuty ekranu z podłymi komentarzami pozostawionymi przez niezadowolonych graczy – w tym wiadomości opublikowane pod szczerym hołdem dla jej niedawno zmarłego psa. Pomimo wyłączenia wiadomości bezpośrednich i próby ograniczenia dostępu do komentarzy podczas tygodni turniejowych, Pegula wyjaśniła, że osoby te „zawsze znajdują sposób na [jej] oś czasu”.
Image
Wyraziła frustrację i niedowierzanie wobec skali i bezwzględności nadużyć:

„Ci gracze [sic] są szaleni i obłąkani, a ja nie zezwalam na wiadomości bezpośrednie i staram się pamiętać, kiedy wyłączyć moje komentarze podczas tygodni turniejowych, ale oni zawsze znajdują sposób na moją oś czasu. To nigdy tak naprawdę mi nie przeszkadzało, ale czy jakikolwiek inny sport mierzy się z tym na naszym poziomie? Chciałabym wiedzieć, ponieważ wydaje się, że dotyczy to głównie tenisa?? To takie niepokojące…”

Chociaż mówi, że osobiście była w stanie zignorować większość z tego – zauważając „nie można rozumować z szaleńcami” – Pegula zwraca uwagę, że nie wszyscy gracze są w stanie zrobić to samo. Następnie podzieliła się niektórymi przerażającymi wiadomościami, które otrzymuje, w tym groźbami śmierci, i jednym szczególnie strasznym komentarzem, w którym życzono jej, aby „urodziła martwe dziecko”.

Odniosła się również do powszechnej odpowiedzi, w której mówi się sportowcom, aby po prostu „trzymali się z dala od mediów społecznościowych”:

„Nie mówcie „trzymajcie się z dala od mediów społecznościowych” – cóż, jest to nieuniknione, ponieważ cała nasza kariera i sponsorzy opierają się na publikowaniu w mediach społecznościowych. To są komentarze, które otrzymuję z wyłączonymi wiadomościami bezpośrednimi i komentarzami…”
Dlaczego WTA, pomimo wszystkich wysiłków podjętych przez turnieje wielkoszlemowe i tour, nadal mierzy się z wyjątkowo toksyczną mieszanką nękania związanego z hazardem? Zauważając, co Pegula mówi o NIE uleganiu graczom i rezygnacji z mediów społecznościowych, co jeszcze powinno zostać zrobione – przez platformy, organy zarządzające lub firmy bukmacherskie – aby chronić graczy przed tego rodzaju nadużyciami?

#4 ·
To może być dobry powód, by zaangażowała się w tę sprawę, zwłaszcza że możemy wywnioskować, że ma nieco więcej bogactwa niż inni, aby wytrzymać wszelkie reperkusje

#5 ·
Ci ludzie są naprawdę obrzydliwi. Instagram wydaje się być absolutnie w porządku z nienawistnymi komentarzami. Zgłaszałem w przeszłości różne rzeczy i czasami otrzymywałem informację zwrotną, że nie widzą nic złego w tym, co zostało powiedziane (prawdopodobnie bot sprawdzający, a nie prawdziwy człowiek). Jedynym sposobem, w jaki widzę jakąkolwiek zmianę, jest pociągnięcie platform, które pozwalają na te komentarze, do odpowiedzialności za niewystarczające działania w celu ochrony ludzi przed nadużyciami.

#10 ·
Kahn1 jest bardzo naiwny, wysyłając tę wiadomość. Ta kobieta może być w niebezpieczeństwie, jeśli skonfrontuje się z tym mężczyzną.
Nah, oni zwykle są mięczakami bojącymi się własnego cienia. Chodzi mi o to, kto robi z obstawiania swoje główne źródło dochodu, trzeba być totalnym przegranym mieszkającym w piwnicy u mamusi.

#9 ·
Jak jakikolwiek profesjonalny sportowiec może w tym momencie nie blokować wszystkiego w mediach społecznościowych, jest dla mnie po prostu dziwne. Miej tajny IG dla znajomych i po prostu nie czytaj niczego na głównym koncie PR. Smutno jest do tego dojść, ale dopóki nic nie zostanie zrobione, musisz się przed tym chronić.

#31 ·
Jakikolwiek profesjonalny sportowiec nie blokujący wszystkiego w mediach społecznościowych w tym momencie jest dla mnie po prostu dziwny. Miej tajny IG dla znajomych i po prostu nie czytaj niczego na głównym koncie PR. Smutno tam dochodzić, ale dopóki nic się nie zrobi, musisz się przed tym chronić.
Zgadzam się. W wielu zawodach z osobami publicznymi wydaje się, że udaje im się uniknąć/nie czytać nadużyć w mediach społecznościowych.

#15 ·
Dlaczego tylko zawodniczki WTA publikują takie posty, a nigdy zawodnicy ATP? Jest coś w zawodniczkach WTA, co skłania je do "ofiary", co jest odpychające. Jess, dostajesz złośliwe komentarze na Instagramie, a jednocześnie jesteś miliarderką, która czyta te komentarze ze swojego prywatnego odrzutowca. I mówienie, że tenisiści mają 100 razy gorzej, jest szaleństwem. Inni doświadczają NIENAWISTNYCH WYPOWIEDZI W CZTERY OCZY, na meczach; rzucanych na boisko bananów, obelg itp. ORAZ komentarzy w mediach społecznościowych. Podsumowując, przegrała z Boisson i próbuje zmienić narrację.

#16 ·
Jak to jest, że zawodniczki WTA są jedynymi, które to publikują, a nigdy zawodnicy ATP. Jest coś w zawodniczkach WTA, co skłania się ku "ofierze", co jest odpychające. Jess, dostajesz złośliwe komentarze na Instagramie, a jesteś też miliarderem, który czyta te komentarze ze swojego prywatnego odrzutowca. I mówienie, że tenisiści mają 100 razy gorzej, jest szaleństwem. Inni dostają NIENAWIDZĄ W OSOSBIE, na meczach; banany rzucane na boisko, obelgi itp. ORAZ komentarze w mediach społecznościowych. Podsumowując, zamroziła się przeciwko Boisson i próbuje zmienić narrację.
Tak, miałem to samo powiedzieć. Widzieć, jak zawodowi sportowcy narzekają na to, co jakiś przypadkowy facet lub dziewczyna opublikowali o nich w internecie, wydaje mi się niesamowicie słabe i szukające uwagi. Chociaż nie pochwalam publikowania tego typu rzeczy, to również nie szanuję zawodowych sportowców, którzy na to narzekają. Trzeba mieć o wiele grubszą skórę niż to.

Dlatego wszyscy naśmiewają się z Kevina Duranta i słusznie. Gościu, masz kilkaset milionów dolarów, a twoje uczucia są tak zranione tym, co przypadkowa osoba w internecie ma do powiedzenia o tobie. SŁABE.

Szanuję to, co Frances Tiafoe miał do powiedzenia na ten temat. Zasadniczo, że ci ludzie są szaleni, to go nie obchodzi i nie zwraca na to uwagi.

#18 ·
Jak to jest, że zawodniczki WTA są jedynymi, które to publikują, a nigdy zawodnicy ATP. Jest coś w zawodniczkach WTA, które skłaniają się ku "ofierze", co jest odpychające. Jess, dostajesz złośliwe komentarze na Instagramie, a także jesteś miliarderką, która czyta te komentarze ze swojego prywatnego odrzutowca. I mówienie, że tenisiści mają 100 razy gorzej, jest szaleństwem. Inni dostają NIENAWIDZIĆ W OSOSBIE, na meczach; banany rzucane na boisko, obelgi itp. ORAZ komentarze w mediach społecznościowych. Podsumowując, zamroziła się przeciwko Boisson i próbuje zmienić narrację.
Tak, miałem zamiar powiedzieć to samo. Widzieć, jak zawodowi sportowcy narzekają na to, co jakiś przypadkowy facet lub dziewczyna opublikowali o nich w internecie, wydaje mi się niesamowicie słabe i szukające uwagi. Chociaż nie pochwalam publikowania tego typu rzeczy, to również nie szanuję zawodowych sportowców, którzy na to narzekają. Musisz mieć znacznie grubszą skórę niż to.

Dlatego wszyscy naśmiewają się z Kevina Duranta i słusznie. Gościu, masz kilkaset milionów dolarów, a twoje uczucia są tak zranione tym, co przypadkowa osoba w internecie ma do powiedzenia o tobie. SŁABE.

Szanuję to, co Frances Tiafoe miał do powiedzenia na ten temat. Zasadniczo, że ci ludzie są szaleni, to go nie obchodzi i nie zwraca na to żadnej uwagi.
W 100% mam nadzieję, że tego rodzaju energia będzie skierowana w twoją stronę każdego dnia, ponieważ jesteś tak chętny, aby to potwierdzić wobec innej osoby. Jakie cholernie chore.

#19 ·
W 100% mam nadzieję, że ten rodzaj energii będzie skierowany do ciebie każdego dnia, ponieważ jesteś tak chętny, aby to potwierdzić wobec innej osoby. Jakie to kurwa chore.
Powtórzę jeszcze raz, naprawdę kurwa chore. Mam nadzieję, że poszukasz profesjonalnej pomocy psychiatrycznej, zanim wyrządzisz krzywdę osobom w swoim otoczeniu.

#28 ·
Byłem ironiczny, na granicy sarkazmu, zdecydowanie przewracający oczami.

Pegula jest osobą publiczną, dla której brak oficjalnego konta jest pośrednio stratą dochodu, ty jesteś w tym względzie nikim i nie możesz powiedzieć: "Patrzcie na mnie, opuściłem platformę, hej Jessie, rób jak ja".
A Pegula jest multimilionerką, stać ją na "uderzenie"

• Like
Reactions: Deuce*
#32 · (Edited)
Dlaczego zawodniczki WTA są jedynymi, które to publikują, a nigdy zawodnicy ATP. Jest coś w zawodniczkach WTA, co skłania je do "ofiary", co jest odpychające. Jess, dostajesz niemiłe komentarze na Instagramie, a jesteś też miliarderką, która czyta te komentarze ze swojego prywatnego odrzutowca. I mówienie, że tenisiści mają 100 razy gorzej, jest szaleństwem. Inni dostają NIENAWIDZĄ W OSÓB, na meczach; banany rzucane na boisko, obelgi itp. ORAZ komentarze w mediach społecznościowych. Podsumowując, przegrała z Boisson i próbuje zmienić narrację.
Tak, chciałem powiedzieć to samo. Widzieć, jak zawodowi sportowcy narzekają na to, co jakiś przypadkowy facet lub dziewczyna opublikowali o nich w internecie, wydaje mi się niesamowicie słabe i szukające uwagi. Chociaż nie pochwalam publikowania tego typu rzeczy, to również nie szanuję zawodowych sportowców, którzy na to narzekają. Trzeba mieć grubszą skórę niż to.

Dlatego wszyscy wyśmiewają Kevina Duranta i słusznie. Gościu, masz kilkaset milionów dolarów, a twoje uczucia są tak zranione tym, co przypadkowa osoba w internecie ma do powiedzenia o tobie. SŁABE.

Szanuję to, co Frances Tiafoe miał do powiedzenia na ten temat. Zasadniczo, że ci ludzie są szaleni, to go nie obchodzi i nie zwraca na to uwagi.
Również wielu męskich graczy opowiedziało o doświadczaniu tego typu rzeczy. To się wymyka spod kontroli i dobrze, że ludzie rzucają trochę światła na to zachowanie. Może wtedy da się coś zrobić. I dobrze jest również ujawnić skalę tego zjawiska. Nie tylko niektóre wiadomości są szalone i przerażające, ale także nie ograniczają się tylko do graczy, ale także ich partnerzy i rodzice są czasami celem ataków.

Zakłady sportowe powodują, że sportowcy są wykorzystywani i nękani online | The Week

#33 ·
Grupa męskich graczy również opowiedziała o doświadczaniu takich rzeczy. Gówno wymyka się spod kontroli i dobrze, że ludzie rzucają trochę światła na to zachowanie. Może wtedy da się coś zrobić. Przynajmniej dobrze jest ujawnić skalę tego zjawiska. Niektóre wiadomości są nie tylko obłąkane i przerażające, ale także nie ograniczają się tylko do graczy, ale także ich partnerów, dzieci i rodziców, którzy czasami są celem.

Zakłady sportowe powodują znęcanie się i nękanie sportowców w Internecie | The Week
^ Cała ta bzdura, groźby itp. była w 100% przewidywalna, gdy tylko wynaleziono 'media społecznościowe', oczywiście.
I było również w 100% przewidywalne, że sytuacja pogorszy się wraz z akceptacją i legalizacją zakładów sportowych w wielu krajach.

Ale nic nie zrobiono, aby temu zapobiec, ponieważ wszyscy zaangażowani mogą zarobić pieniądze - sportowcy, hazardziści, rządy itp....

#46 ·
To coś jest absolutnie nieodłączne od 'kultury internetowej' - ten rodzaj nadużyć i 'życia w internecie' naturalnie idą w parze, tak jak połączenie masła orzechowego i dżemu...
Ze względu na swój wysoce bezosobowy charakter, internet wydobywa z wielu ludzi to, co najgorsze.

A jeśli chodzi o znęcanie się nad sportowcami... to ma znacznie szerszy zasięg niż tylko tenis.
Przykład A...

FIA wydaje oświadczenie potępiające poważny problem dla serii wspierających F1