Tennis Forum banner

Guadalajara SF: Emiliana Arango pokonała Elsa Jacquemot 6-4 7-5

1.3K views 23 replies 21 participants last post by  BrengleisGOAT!  
#1 ·
Arango idzie dalej bez straty ani jednego seta! Naprawdę dobry tydzień jak dotąd. Naprawdę wydaje się cieszyć warunkami w Meksyku po tytule w Cancun, finale w Merida i teraz kolejnym finale w Guadalajarze. Naprawdę nie może sobie poradzić gorzej w finale tym razem.

Trudna porażka dla Elsy, ale to wciąż był najlepszy tydzień w jej karierze i jest teraz mocno w pierwszej setce.

#3 ·
Dziewczyna z czapką do tyłu ma 17-2 w Meksyku w 2025 roku
miejmy nadzieję na kolejne zwycięstwo dzisiaj :love:

#4 ·
Pierwsza Kolumbijka, która dotarła do finału WTA 500 lub wyższego? Nie pamiętam, żeby Zuluaga lub MCOS tego dokonały, ale nie sprawdzałem.

#10 ·
Pierwsza Kolumbijka, która dotarła do finału WTA 500 lub wyższego? Nie przypominam sobie, żeby Zuluaga lub MCOS tego dokonały, ale nie sprawdzałem.
Sama Arango zrobiła to w tym roku w Meridzie

#5 ·
Nic osobiście do Arango, jest profesjonalistką wykorzystującą swoje szanse, ale to totalny żart, jej drabinka jest jeszcze łatwiejsza niż w Meridzie. Jak ona jest prawie wystarczająco dobra, aby dotrzeć do dwóch finałów 500 w tym samym sezonie? Na zawsze obwiniać będę Mertens za ten bałagan.

Poza tym, jestem Francuzem, ale naprawdę nie lubię Jackword, gra przez większość czasu nie do oglądania i wydaje się być ogromną Karen. Cornut bez charyzmy.

#11 ·
Błagam, błagam, błagam, czy ktoś może położyć kres tej rzeczy, która dzieje się tuż po USO? Arrango będzie przez rok okropnie przeceniana.
Ona jest #53 w rankingach na żywo i byłaby #38, gdyby wygrała. Jej „przecena” dałaby jej status rozstawionej na poziomie 250K, nic więcej. Uspokój się! :eyeroll:

#21 ·
Słuchajcie, wszyscy nasi faworyci mogli zagrać w tym turnieju, ale postanowili tego nie robić. A ci, którzy grali, ponieśli porażkę (patrzę na ciebie Ostapenko).

Nie można winić Arango za granie z tymi, których postawiła jej drabinka i pokonywanie ich.
Myślę, że większość krytyki wynika z tego, że tydzień po Opdn odbywa się turniej rangi 500.

Arango może robić swoje i chwała jej za to, ale to trochę żart, jeśli wygra turniej rangi 500.

#23 ·
Niekoniecznie przeszkadzają mi moonbale, ale Jacquemot była ciągle łapana na niczyjej ziemi, co sprawiało, że jej niezdecydowany wybór uderzeń był bolesny do oglądania. Wiele "czekania do ostatniej chwili, aby zagrać półwolejem w siatkę" zamiast w pełni zaangażować się w podejście do przodu lub pozostanie z tyłu, aby zagrać uderzenie z głębi kortu.