Tennis Forum banner
1 - 20 of 208 Posts

· Registered
1,224 Posts
Discussion Starter · #2 · (Edited)
To moje życzenie. 100%

Warszawę typowało 15 graczy. Nie każdy typował wszystkie mecze. 100% skuteczności miał @Harry, który typował tylko finał turnieju.
Procent zdobytych punktów na 75 punktów możliwych ___ Skuteczność typowania

PunktySprawność
1​
70,67%​
Kri100f​
1​
100,00%​
Harry​
2​
70,67%​
Panda25​
2​
70,67%​
Kri100f​
3​
65,33%​
Kvi​
3​
70,67%​
Panda25​
4​
65,33%​
Tom​
4​
65,33%​
Kvi​
5​
58,67%​
BSZR​
5​
65,33%​
Tom​
6​
58,67%​
Hippekk​
6​
58,67%​
BSZR​
7​
58,67%​
Zofia1021​
7​
58,67%​
Hippekk​
8​
57,33%​
Witalis​
8​
58,67%​
Zofia1021​
9​
56,00%​
Ekla​
9​
57,33%​
Witalis​
10​
49,33%​
Bejs​
10​
56,00%​
Ekla​
11​
46,67%​
Queen​
11​
52,24%​
Queen​
12​
45,33%​
Vivendi​
12​
52,11%​
Bejs​
13​
34,67%​
Efanka​
13​
50,00%​
vreczet​
14​
9,33%​
vreczet​
14​
45,33%​
Vivendi​
15​
8,00%​
Harry​
15​
34,67%​
Efanka​

· Registered
142 Posts
Bardzo Was przepraszam, ale jestem w kompletnym niedoczasie, śpiewam dziś u przyjaciół na ślubie a później wesele..... i w ogóle ostatnio mnóstwo pracy. Mam nadzieję, że dałam typy dobrze, ale czekają na moderację, więc dam tu. Nawet nie wiem, który mecz jest pierwszy więc daję oba a Hippku proszę dolicz ten, który jeszcze można.
==============================
SZABLON 4, SF, W-wa’22 -------> Viv
OBOWIĄZKOWY KOD LITERKOWY: bc

· Registered
1,224 Posts
Discussion Starter · #9 · (Edited)
Już nie Warszawa a

Grodzisk Mazowiecki
ITF140

Temu turniejowi przebić się do typerka będzie bardzo trudno.

set 1​
set 1 TB​
set 2​
set2 TB​
moje typy​
wyniki​
Punkty​
1​
Rogozińska Dzik S.- Brackowa N
6​
6​
2​
2​
2​
4​
0​
0​
3​
2​
Kolodynska J. - Kubka M.​
4​
2​
1​
0​
6​
6​
2​
2​
2​
3​
Falkowska W. - Lincer O.
6​
6​
2​
2​
4​
0​
0​
0​
3​
4​
Radwańska U. - Jaszyna J.
4​
3​
2​
0​
6​
6​
1​
2​
0​
5​
Linette M - Wickmayer Y.
7​
7​
7​
2​
2​
6​
5​
5​
0​
0​
Suma​
11​

Gry 3.08.2022 Grodzisk Mazowiecki:

Gry 4.08.2022 Grodzisk Mazowiecki:

Grają 4.08 .2022 start Tabeli 3.08.2022 godz. 23:23

· Registered
1,902 Posts
Gry 3.08.2022 Grodzisk Mazowiecki:
2.08.2022 22:27dcbcd
Zosiu, dla mnie ten zapis jest niejasny. :)
To znaczy rozumiem, co kryje się pod literami, ale nie wiem, jakich one meczów dotyczą. No muszę się nauczyć kumać!
Podobnie z tabelą w #9 - rozumiem, że tam trzeba czytać "dwójkami", czyli dwa wiersze dotyczą jednego meczu. Na marginesie - trzeba wiedzieć, że Rogodzińska i Dzik to jedna osoba :)
I pod pozycją "Tiebreak" - co znaczy np. "set 1 7"

· Registered
1,224 Posts
Discussion Starter · #13 · (Edited)
To znaczy rozumiem, co kryje się pod literami, ale nie wiem, jakich one meczów dotyczą. No muszę się nauczyć kumać!
Podobnie z tabelą w #9 - rozumiem, że tam trzeba czytać "dwójkami", czyli dwa wiersze dotyczą jednego meczu. Na marginesie - trzeba wiedzieć, że Rogodzińska i Dzik to jedna osoba :)
W następnej tabeli będzie więcej kolumn.
Trzeba otworzyć drabinkę na dany dzień z zestawieniem meczy w Grodzisku Mazowieckim. Jest ich tu wybranych zawsze 5. Dodam kolumnę w następnej tabeli.

· Registered
1,224 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Jest taki dla mnie duży problem przy typowaniu albo jest jednoznacznie albo krótko. Typ będzie zaliczany jeśli pojawi się we właściwym czasie i nie jest edytowany. Hippekk radził sobie z tym doskonale bez względu na formę typu.
Tabelki (post#9) w moim blogu testowym "Warszawa 2022" i blogu Hippeka "TYPEREK WTA" tabelka"on line" (post#12) są wielokrotnie już edytowane tak więc wstawiony przy nich :) dotyczy jakiejś konkretnej wersji. Lajkujemy na tym forum w ciemno bo za chwilę post może się zmienić.

· Registered
1,902 Posts
Ja wstawiam tu te typy aby testować wpisywanie tabelek na tym forum. Dzięki za najkrótszy możliwy typ. Panda już teraz nic nie zrozumie.
No, nie przesadzaj :)
Wyjaśniłaś przecież nieco. Poprawiłaś też zapis tabelaryczny - w tej chwili .
Ale skoro testujesz - jako królik (w futrze pandy) się wypowiadam:
  • rzeczywiście np. dla nowych osób na forum wpis @Vivendi mógłby być kłopotliwy do odczytania. Ale może się mylę...?
  • nadal nie rozumiem sensu (potrzeby) wyodrębniania kolumny z napisem "Teibreack" (na marginesie translator odnalazł ten termin w języku irlandzkim i przetłumaczył na "Łupieżca", co w zasadzie w jakiś sposób może i oddaje sens tego szczególnego momentu w secie :); a poważnie - jeżeli ma to dotyczyć Tie-breaka to bardziej uniwersalna nazwa będzie właśnie taka lub po prostu TB :); pytanie tylko, po co go wyodrębniać?
P.S.
Nie odbieraj tego jako mądrzenie się, proszę :)

· Registered
1,224 Posts
Discussion Starter · #18 · (Edited)
[/QUOTE]
No, nie przesadzaj :)
Wyjaśniłaś przecież nieco. Poprawiłaś też zapis tabelaryczny - w tej chwili .
Ale skoro testujesz - jako królik (w futrze pandy) się wypowiadam:
  • rzeczywiście np. dla nowych osób na forum wpis @Vivendi mógłby być kłopotliwy do odczytania. Ale może się mylę...?
  • nadal nie rozumiem sensu (potrzeby) wyodrębniania kolumny z napisem "Teibreack" (na marginesie translator odnalazł ten termin w języku irlandzkim i przetłumaczył na "Łupieżca", co w zasadzie w jakiś sposób może i oddaje sens tego szczególnego momentu w secie :); a poważnie - jeżeli ma to dotyczyć Tie-breaka to bardziej uniwersalna nazwa będzie właśnie taka lub po prostu TB :); pytanie tylko, po co go wyodrębniać?
P.S.
Nie odbieraj tego jako mądrzenie się, proszę :)
Do Warszawy mało kto dociera. Europejska stolica a co dopiero do Grodziska Mazowieckiego. Dzięki za uwagi. Doceniam. TB wstawiam w tabelę bo właśnie zrozumiałam co znaczą te małe liczby u góry wyników meczu.

· Registered
1,224 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Już nie Warszawa a

Grodzisk Mazowiecki
ITF140

Temu turniejowi przebić się do typerka będzie bardzo trudno.
Dziś 2.08.2022 grają - start tabeli 12:53 wyniki na żywo (jak mam czas wpisać)

set 1​
set 2​
set 1 Teibreack
moje typy​
1
Rogozińska Dzik S.- Brackowa N66 2
24 0
2
Kolodynska J. - Kubka M.
4​
2​
1​
6​
6​
2​
3
Falkowska W. - Lincer O.
6​
6​
2​
4​
0​
0​
4
Radwańska U. - Jaszyna J.
4​
3​
2​
6​
6​
1​
5
Linette M - Wickmayer Y.​
7​
7​
7
2​
6​
5​
5
0​

Grają 3.08 .2022 start Tabeli 2.08.2022 godz. 20:21

Set 1TeibreackSet 2Teibreack
1Rogozińska Dzik S. - Sramkowa R.660
422
2Rosatello C. - Kawa K.1
2
3Noskowa L. - Falkowska W.2
1
4Giorczeska L. - Kubka M.1
2
5Dmitrul K. - Fręch M.0
2
Jedynym łupieżcą w Grodzisku Mazowieckim Magda Linette.

· Registered
1,902 Posts
Poprawiłaś też zapis tabelaryczny - w tej chwili .
Zauważyłem, że zacząłem, a nie dokończyłem. A chodziło o to, że "w tej chwili jest czytelniej (w tabeli)" :)
Co do możliwości edycji i "lajkowania". Edycja to dobra rzecz. bo można coś poprawić lub dopisać. A co do reakcji innych uczestników forum - zauważyłem, że jak klikniesz drugi raz na swoją wcześniejszą reakcję (ocenę) to ona zniknie. Wiec, gdyby po edycji wpis stał się np. kontrowersyjny, można odebrać mu "lajka". Nie wiem tylko, czy jest jakaś informacja o tym. W związku z tym kolejny test - na Twoim materiale. :)
Najpierw małe wynurzenie.
Życie zmusiło mnie do używania emotikonów. Wcześniej zakładałem, że - uwaga: podpucha! - inteligentny odbiorca mojego wpisu, listu, itp. - zrozumie, co "autor miał na myśli".
Okazało się, że jest inaczej, a szczególnie w przypadku mojego niefrasobliwego języka - czasem był odbierany opacznie. Więc z konieczności zacząłem używać emotikonów, w kompromisie (z samym sobą) ograniczając je w zasadzie do dwóch: :) i ;) żeby "ułatwić" odbiór moich intencji. Czasem jeszcze (y) (na szybkie potwierdzenie zgody). Chyba, że "happeningowo" - wówczas mogą się pojawić jakieś dziwne emotikony. Ale jest/będzie to rzadko. Nie używam buziek negatywnych, bo moim zdaniem nie oddają emocji bez opisu. W takich sytuacjach zwykle po prostu piszę, co mi się nie podoba.
Teraz test. Za chwilę oznaczę Twój wpis o Magdzie-"łupieżcy" buźką "niepewności" :unsure: (niezgodnie z moim odczytaniem, bo akurat to zrozumiałem). Później postaram się ją zdjąć i wstawić właściwą (czyli jedną z moich dwóch standardowych). Ty natomiast daj znać, czy są lub jakie są zmiany w zakresie opisu reakcji (w sekcji "Alerts"). OK?
Poprawka - mogę tylko wybrać z tej listy:
Smile Eyelash Iris Happy Circle

więc najpierw będzie "WOW"

1 - 20 of 208 Posts