Kim is ambassador of the 'Start to sport' project! - TennisForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 58 (permalink) Old Dec 16th, 2007, 06:00 PM Thread Starter
Senior Member
 
lienie18's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 938
                     
Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

16/12 Kim is the ambassador of a big new sports project, which she will present tonight at the Sportsgala! It is called 'Alpro Soya Start to Sport' (www.alprostarttosport.be) and its a program with training schedules for running, swimming, fitness, walking and cycling. It is supposed to stimulate people to do sports. There will be events organised next year, to start with a New Year's dive in the sea of Ostend, the 5th of January. Kim will be present at some of the activities.


It's all over the media, here's an article of HLN.be
There is a (Dutch/French) interview on the Start to run website.
Some other pics of the press conference she gave in Ostend, this afternoon.Start sporten met Kim Clijsters
Kim Clijsters wordt de ambassadrice van het nieuwe beweegproject Alpro Start tot Sport, dat mensen moet aanzetten om te sporten. Een sportcoach stelde trainingsschema's op voor de vijf populairste sporten in België, namelijk lopen, zwemmen, fietsen, fitnessen en wandelen.

Op de website www.alprostarttosport.be kan iedereen die op maat gemaakte schema's met aangepast voedingsadvies gratis consulteren. Ook kan je de volledige kalender van recreatieve sportevenementen in België én een lijst met alle fitnesscentra en zwembaden in België raadplegen.

Nood aan begeleiding
Als ex-topsportster vindt Clijsters het haar taak om sport en gezonde voeding te promoten. "Sinds ik gestopt ben met topsport, merk ik in mijn directe omgeving dat mensen heel vaak echt nood hebben aan begeleiding. Een initiatief als Alpro Start to Sport biedt hen die begeleiding. De schema's en de evenementen waar kan naartoe gewerkt worden, zijn een grote motivatie om het vol te houden", aldus Clijsters.

Snel weer fit
"Hopelijk kunnen we samen veel mensen overtuigen om de stap te zetten naar een sportievere levensstijl. Na mijn bevalling wil ik ook aan de slag gaan met de schema's van Paul Van Den Bosch. Een doel heb ik niet meteen voor ogen, een comeback hoeven jullie dus niet meteen te verwachten. Ik wil gewoon zo snel mogelijk weer fit worden.

Ik amuseer mij terwijl ik ermee bezig ben en achteraf voel ik me lekker en happy. Voor mij volstaat dat als doel. In het begin, met de baby, zal ik me vermoedelijk vooral met de wandeltrainingschema's inlaten, maar op langere termijn wil ik misschien wel ooit eens een marathon lopen. Nu ik niet meer specifiek mijn explosiviteit moet onderhouden, lijkt het me leuk om wat op uithouding te trainen", vertelde Clijsters.

Nieuwjaarsduik
De aftrap van de actie wordt gegeven op zaterdag 5 januari 2008 tijdens de nieuwjaarsduik in Oostende. Golazo sports, dat met het initiatief graag 100.000 tot 150.000 mensen wil bereiken, plant in de loop van het jaar nog een aantal andere evenementen waar de sporters kunnen naartoe leven. Kim Clijsters zal op een aantal daarvan present tekenen. (belga/edp)

:Kim Clijsters


*US Open 2005*YEC 2003*YEC 2002*WTA No. 1 in singles & doubles*
Now the best mom in the world
lienie18 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 58 (permalink) Old Dec 16th, 2007, 09:51 PM
Senior Member
 
Robert-KimClijst's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,128
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

That's great!!!
Robert-KimClijst is offline  
post #3 of 58 (permalink) Old Dec 17th, 2007, 08:13 AM Thread Starter
Senior Member
 
lienie18's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 938
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

The interview in Dutch


'Het grootste misverstand over sporten is dat je er moe van wordt!'
We vroegen Kim Clijsters, ambassadrice van Alpro Start to Sport, waarom ze net dit project steunt en hoe ze zelf denkt over sporten en voeding.
Alpro Start to Sport: Wat vind je van de idee 'Alpro Start to Sport'?
Kim Clijsters: Het is een geweldig en origineel initiatief. Nu we de feestdagen naderen hoor ik heel wat mensen rondom mij weer zeggen: "Ik zou toch terug wat meer moeten beginnen sporten". Vaak blijft het daar dan bij, maar dit project biedt een goede houvast. Willen sporten is één, maar men weet soms niet goed waar te beginnen. Anderen hebben dan weer een zetje nodig. De personal trainer die op één plaats op maat gemaakte trainingsprogramma's aanbiedt, dat is net wat ze nodig hebben!

Wat is het grootste misverstand dat er leeft over sporten?
Kim: Dat je er moe van wordt! Het tegendeel is waar: gaan sporten geeft je zoveel meer energie. Geloof me, ik voel het verschil nu wel nu ik veel minder kan bewegen. Als je gewoon bent om wat te gaan lopen of fietsen om je te ontspannen, valt het behoorlijk tegen eens die uitlaatklep wegvalt, ook mentaal. Kim: 'Elke dag denk ik: kon ik al maar terug gaan lopen.'


Momenteel eventjes geen sport meer dus?
Kim: Dat is intussen een beetje moeilijk geworden, dat wordt ik snel gewaar. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en dat komt me nu goed van pas. Nog zo'n voordeel trouwens van Alpro Start to Sport: weinig mensen die met sport beginnen hebben die ervaring en dan helpt een uitgekiend schema je om niet over je limieten te gaan.

Je kijkt er wel naar uit dan om de draad terug op te pikken?
Kim: Nog geen beetje! Elke dag denk ik: kon ik al maar terug gaan lopen. Ik wil er ook meteen na de bevalling terug invliegen. Maar ik zal maar een beetje voorzichtig zijn, je weet nooit hoe het allemaal euh... loopt. Misschien kan ik wel snel aan het wandeltrainingsschema beginnen, dat lijkt me ook te moeten lukken met de baby erbij. Het lijkt me trouwens ook handig voor zwangere vrouwen die toch willen blijven bewegen.

Wandelen dus, dan lopen en dan terug een tennisracket vastpakken?
Kim: Dat laatste niet echt denk ik... Lopen wil ik zo snel mogelijk weer gaan doen. Zoals tot voor kort: 's ochtends een paar rondjes met Brian. Of binnen op de loopband. Mountainbiken vind ik ook heel leuk, daar wil ik zeker een goed schema van volgen. Ik hou er ook van om een aantal sporten te combineren: zowel uithoudingssporten, als explosievere: een korte, krachtige inspanning, zoals squash bijvoorbeeld.

En met een specifiek doel voor ogen?
Kim: Niet speciaal, ik heb op dat vlak nog geen concreet plan. Ik heb dat niet meteen nodig. Sporten is sowieso plezier voor mij, ook zonder één welbepaald doel om naartoe te werken. Mij amuseren terwijl ik ermee bezig ben en me achteraf lekker en happy voelen, volstaat als doel.

Hoe belangrijk is voeding voor jou bij het sporten?
Kim: Heel belangrijk. Niet alleen bij het sporten overigens. Ook tijdens mijn carrière was gezonde voeding meer dan alleen iets voor het sporten. Het was eerder een soort levensstijl. Gezond eten, veel bioproducten ook. Alpro Soya melk kent voor mij al vijf jaar geen geheimen meer. We zijn zo opgevoed en tot vandaag blijf ik me daar aan houden.

Maar je had wel een specifiek sportdieet?
Kim: Dat wel. En speciale gewoontes ook, waar je je het beste bij voelt. Bij mij was dat: pasta voor de match. Zonder iets er bij, want die tomatensaus lag me al gauw op de maag. Andere dingen kon ik niet verdragen. Ik heb ooit een tennisspeler een hele portie frieten naar binnen zien werken voor een match, ik mag er niet aan denken. Je leert snel wat je moeilijker verteert of waar je loom van wordt (zoals van slaatjes bijvoorbeeld). En uiteraard is het belangrijk direct na het sporten zo snel mogelijk je reserves aan te vullen.

Kim: 'Ik geniet enorm van een bord vol verse gestoomde groenten.'
Ook nu laat je je niet gaan om echt te kunnen genieten van een etentje?
Kim: Dat is nog zo een misvatting. Ik geniet enorm van een bord vol verse gestoomde groenten. Genieten kan dus evengoed met een gezonde maaltijd. Want we gaan wel vaker uit eten, maar ook dan zal je me nooit iets met een roomsaus zien bestellen. Van een goed ontbijt kan ik ook genieten. Bovendien is dat de belangrijkste maaltijd van de dag.

Is een voedingsschema dan wel persoonlijk genoeg?
Kim: Het is bijzonder handig dat iemand met kennis ter zake je zegt hoe het eigenlijk moet en een evenwichtig schema opstelt. Zowel voor zware sportinspanningen als om dagelijks gezond te leven. Alleen is, als het om eten gaat, de verleiding groot om er van af te wijken, veel meer dan bij een trainingsschema. Het is dan ook raadzaam om je goed te voelen bij een voedingsschema, anders hou je 't nooit vol. Ook daar pikt Alpro Start to Sport goed op in met eerder tips te geven, zeker als het om algemene voeding gaat, en wat strikter advies als de inspanning groter wordt.

Als we je mening over sporten en voeding horen is Kim Clijsters echt wel de perfecte ambassadrice voor dit project!
Kim: Goh, ze hebben me al voor veel gevraagd en vaak vroeg ik me dan af wat de link was tussen het product of het evenement en mezelf. Maar in dit geval is dat inderdaad wel duidelijk: sporten en gezond eten zijn twee heel belangrijke dingen in mijn leven. Als ik kan helpen om anderen op dat vlak ook op weg te zetten: graag!
16-12-2007

:Kim Clijsters


*US Open 2005*YEC 2003*YEC 2002*WTA No. 1 in singles & doubles*
Now the best mom in the world
lienie18 is offline  
 
post #4 of 58 (permalink) Old Dec 17th, 2007, 08:13 AM Thread Starter
Senior Member
 
lienie18's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 938
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

The interview in French

'Le plus grand malentendu à propos du sport est que cela fatigue!'
Nous avons demandé à Kim Clijsters, ambassadrice d'Alpro Start to Sport, pourquoi elle soutient ce projet et ce qu'elle pense du lien entre sport et alimentation.
Alpro Start to Sport: Que penses-tu du concept "Alpro Start to Sport"?
Kim Clijsters: C'est une initiative formidable et originale. A l'approche des fêtes, j'entends beaucoup de gens autour de moi dire: "Je dois quand même un peu me remettre à faire du sport". Souvent, cela reste des paroles en l'air, mais ce projet offre une très bonne opportunité. Faire du sport est une chose mais on ne sait parfois pas très bien par où commencer. D'autres ont besoin d'être encore un peu encouragés. Un entraîneur personnel qui offre à un seul endroit un programme d'entraînement sur mesure, c'est ce dont ils ont besoin !

Quel est le plus grand malentendu qui persiste sur la pratique du sport?
Kim: Que c'est fatiguant ! Le contraire est vrai: faire du sport te donne tellement plus d'énergie. Crois-moi, je sens la différence maintenant que je bouge beaucoup moins. Si tu es habitué à aller courir ou faire du vélo pour te relaxer, cela te déçoit dès que cette soupape de sûreté tombe, mentalement également.

Kim: 'Chaque jour, je pense : si je pouvais recommencer à courir'.
Donc, temporairement plus de sport?
Kim: C'est entre-temps devenu un peu difficile, je le sens vite. J'ai appris à écouter mon corps et c'est devenu maintenant un automatisme. D'ailleurs, encore un avantage de Alpro Start to Sport : peu de gens qui commencent à faire du sport ont cette expérience et un programme sur mesure t'aide à ne pas aller au-delà de tes limites.

Tu attends donc avec impatience de pouvoir t'y remettre?
Kim: Et pas qu'un peu! Chaque jour, je pense : si je pouvais recommencer à courir. Je m'y remettrai après l'accouchement. Mais je dois quand même être un peu prudente, tu ne sais jamais comment cela se déroule. Peut-être que je pourrai rapidement commencer avec le programme d'entraînement pour la marche, cela devrait aussi me réussir quand le bébé sera là. Cela me semble d'ailleurs aussi pratique pour les femmes enceintes qui veulent continuer à bouger.

Marcher donc, ensuite courir et par la suite reprendre une raquette de tennis?
Kim: Pour cette dernière, je ne pense pas vraiment. Je veux me remettre à courir le plus vite possible. Comme jusqu'à il n'y a pas longtemps : quelques tours le matin avec Brian. Ou à la maison sur le tapis roulant. J'aime assez bien également faire du VTT, pour cela, je veux certainement suivre un bon programme d'entraînement. J'aime aussi combiner plusieurs sports : aussi bien des sports d'entretien que des sports plus intensifs : un effort court, puissant, comme le squash par exemple.

Et avec un but bien précis en tête?
Kim: Pas spécialement, je n'ai pas encore de plan concret de ce côté-là. Je n'en ai pas besoin tout de suite. Faire du sport est un plaisir pour moi, aussi sans objectif précis à préparer. M'amuser pendant que je fais du sport et me sentir bien et heureuse après suffit comme objectif.

Quelle est l'importance de l'alimentation pour toi dans le sport?
Kim: C'est très important. Pas seulement dans le sport. Pendant ma carrière aussi, une alimentation saine était plus que seulement quelque chose pour faire du sport. C'était plus un style de vie. Manger sainement, beaucoup de produits bios aussi. Le lait Alpro Soya n'a plus de secrets pour moi depuis déjà cinq ans. On a été éduqué comme cela et jusqu'à présent j'y reste fidèle.

Mais tu avais un régime diététique spécifique?
Kim: Ça oui. Et des habitudes spéciales aussi, où tu te sens le mieux. Pour moi, c'était des pâtes avant le match. Sans rien, car cette sauce tomate me restait sur l'estomac. Je ne pouvais pas supporter autre chose. J'ai un jour vu un joueur de tennis avaler toute une portion de frites avant un match, je ne peux même pas y penser. Tu apprends très vite ce que tu digères difficilement ou ce qui te rend mou (comme les petites salades par exemple). Et naturellement il est important de remplir tes réserves rapidement après le sport.

Kim: 'Je profite énormément d'une assiette pleine de légumes frais à la vapeur'.
Aujourd'hui non plus, tu ne te laisses pas aller à vraiment en profiter pour aller manger?
Kim: C'est encore un malentendu. Je profite énormément d'une assiette pleine de légumes frais à la vapeur. On peut tout aussi bien profiter avec un repas sain. Car nous allons souvent manger, mais vous ne me verrez jamais commander quelque chose avec une sauce à la crème. Je peux aussi profiter d'un bon petit déjeuner. De plus, c'est le repas le plus important de la journée.

Un schéma alimentaire est-il donc à titre personnel suffisant?
Kim: C'est particulièrement pratique qu'un professionnel te dise comment cela doit être et qu'il te fasse un programme équilibré. Tant pour les efforts sportifs lourds que pour vivre sainement au quotidien. S'il s'agit de manger, la tentation est grande d'en dévier, beaucoup plus qu'avec un programme d?entraînement! Il est important que tu te sentes bien avec le programme alimentaire, autrement tu ne tiens jamais le coup. Là aussi lorsqu'il s'agit d'alimentation, Alpro Start to Sport t'apprend en donnant des trucs et astuces, et des conseils plus stricts quand l'effort est plus grand.

Bref, Kim Clijsters est la parfaite ambassadrice pour ce projet!
Kim: Ben, j'ai déjà été souvent sollicitée. Je me demandais quel était le lien entre le produit ou l'événement et moi-même. Mais dans ce cas, c'est bien sûr très clair: faire du sport et manger sainement sont deux choses très importantes dans ma vie. Si je peux aider pour mettre les autres sur les rails: volontiers !
14-12-2007

:Kim Clijsters


*US Open 2005*YEC 2003*YEC 2002*WTA No. 1 in singles & doubles*
Now the best mom in the world
lienie18 is offline  
post #5 of 58 (permalink) Old Dec 18th, 2007, 03:14 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 970
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

Our Kimmie is the best!!!!!!!!!
doris_k is offline  
post #6 of 58 (permalink) Old Jan 4th, 2008, 08:00 AM Thread Starter
Senior Member
 
lienie18's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 938
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

So tomorrow is the first event of the 'Start to Sport' project; the New Year's dive into the sea of Ostend. Tnere was an ad in the newspaper about it yesterday, featuring Kim. I wonder if she will be there, but I doubt it

:Kim Clijsters


*US Open 2005*YEC 2003*YEC 2002*WTA No. 1 in singles & doubles*
Now the best mom in the world
lienie18 is offline  
post #7 of 58 (permalink) Old Jan 5th, 2008, 01:00 AM
Senior Member
 
Robert-KimClijst's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,128
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

She'll do something for it since she's the ambassador.
Robert-KimClijst is offline  
post #8 of 58 (permalink) Old Jan 5th, 2008, 10:12 AM
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,564
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

That's great.
I'm beginning to understand French. I understood a lot of the interview in French.
kinseh is offline  
post #9 of 58 (permalink) Old Jan 5th, 2008, 10:41 AM
Senior Member
 
Sarah<Kim-fan>'s Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Ruiselede
Posts: 3,777
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

Quote:
Originally Posted by kinseh View Post
That's great.
I'm beginning to understand French. I understood a lot of the interview in French.
lol, well after my exams (begin february that is) I'mu p for translating to english again, but in the meantime, you'd better take a speedcourse french (or dutch )

COME ON KIM!

Thanks for everything Kim!!!

(`*•.¸(`*•.¸ ¸.•*´¸.•*´)

*•.¸«´`•.*KiM*.•´`»´`•.*

(¸.•*´(¸.•*´ `*•.¸)`*•.¸)

Sarah<Kim-fan> is offline  
post #10 of 58 (permalink) Old Jan 5th, 2008, 04:38 PM
Senior Member
 
xin_hui's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Singapore
Posts: 16,569
 
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

Quote:
Originally Posted by lienie18 View Post
So tomorrow is the first event of the 'Start to Sport' project; the New Year's dive into the sea of Ostend. Tnere was an ad in the newspaper about it yesterday, featuring Kim. I wonder if she will be there, but I doubt it
Well, the photos from the event are up at Belga. No Kim
xin_hui is offline  
post #11 of 58 (permalink) Old Jan 5th, 2008, 05:16 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 970
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

Quote:
Originally Posted by gurl_tennis View Post
Well, the photos from the event are up at Belga. No Kim
hmmm...
doris_k is offline  
post #12 of 58 (permalink) Old Jan 5th, 2008, 10:03 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 718
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

That's not surprising, considering her state.
moonlight is offline  
post #13 of 58 (permalink) Old Jan 11th, 2008, 08:16 AM Thread Starter
Senior Member
 
lienie18's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 938
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

Great news people! We have a new Kim diary!
When i woke up this morning and saw a glimpse of the newspaper, I suddenly saw Kim's pic all over the first page. I immediately thought of marriage or pregnancy problems but nothing of that Kim just keeps a monthly diary in 'Het Nieuwsblad' for the Start to Sports project

Basic news: she wishes everyone a good and healthy 2008 and encourages everyone to do some sports. The pregnancy is going very well and she is really looking forward to the baby. she misses doing sports, not specifically tennis but just being able to move. She now has to limit herself to watching sports like Brian's matches. After the pregnancy she'll probably do some mountainbiking.


Hallo. In de eerste plaats mijn beste wensen aan iedereen voor een gezond en sportief 2008! Ik hoop dat er op dat vlak veel goede voornemens gemaakt zijn. En als je een zetje nodig hebt, kan ik je alleen maar Alpro Start to Sport aanraden.

Ik heb het zelf in mijn omgeving de laatste weken steeds vaker horen zeggen: 'Nu moet ik toch weer meer gaan sporten'. Soms is de volgende stap de moeilijkste: eraan beginnen. Of weten hoe te beginnen. Al wie dat denkt zit op deze pagina's en bij Alpro Start to Sport goed! Ik vind de trainingsschema's die uitgetekend zijn (door Paul Van Den Bosch nota bene, dus niet de eerste de beste) heel goed en evenwichtig samengesteld.

Met mij en de zwangerschap verloopt intussen alles prima. De bevalling komt nu stilaan heel dicht bij en ik kijk er echt wel naar uit. Ik mis het sporten momenteel wel enorm. Niet bepaald tennissen of zo, maar gewoon kunnen bewegen, mij wat kunnen uitleven. Voorlopig moet ik me beperken tot kijken naar sport, zoals naar Brians matchen.

Ik kijk er dus erg naar uit om er na de bevalling weer te kunnen invliegen. De trainingsschema's voor het mountainbiken heb ik al eens bekeken en die spreken me wel aan! Want voor wie er nog niet van overtuigd is: je verzet ook je gedachten en komt mentaal frisser voor de dag na wat inspanningen.

Mag ik jullie ook een jaar met gezond eten toewensen? Het kan gek klinken, maar ik heb me altijd heel goed gevoeld bij gezond en vers eten: veel groenten bijvoorbeeld. En dat had niks met topsporten te maken. Al moet je natuurlijk ook wat specifieke raad in acht nemen over eten en drinken als je intensiever begint te sporten.

Ik ben in elk geval heel blij om meter te mogen zijn van dit project en zo te proberen zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Dus help mij daar nu ook een beetje bij he! Ik moet voorlopig noodgedwongen passief toekijken, maar ik hoop dat jullie intussen flink aan het trainen slaan!

Groetjes, Kim

:Kim Clijsters


*US Open 2005*YEC 2003*YEC 2002*WTA No. 1 in singles & doubles*
Now the best mom in the world
lienie18 is offline  
post #14 of 58 (permalink) Old Jan 11th, 2008, 08:43 AM
Senior Member
 
Sarah<Kim-fan>'s Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Ruiselede
Posts: 3,777
                     
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

thanks!
Sarah<Kim-fan> is offline  
post #15 of 58 (permalink) Old Jan 11th, 2008, 09:22 AM
Senior Member
 
xin_hui's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Singapore
Posts: 16,569
 
Re: Kim is ambassador of the 'Start to sport' project!

for a new diary

although kim seems to have forgotten about writing diaries on her own website
xin_hui is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the TennisForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome