makarska ladies open
Pozivnica s pokrićem: Martić pobijedila prvu nositeljicu

Petra Martić u akciji / Ivo Ravlić / CROPIX Splitska tenisačica
Petra Martić (330. na WTA listi tenisačica) pobrinula sa za najveće iznenađenje već u prvome kolu turnira Makarska Ladies Open.
Na terenu broj tri teniskog centra Hoteli Makarska s lakoćom je isprašila prvu nositeljicu turnira, Ruskinju Jevgeniju Rodinu (109.) u dva seta sa 6:3, 6:2.
Kad s turnira ispadne prva nositeljica organizatori se obično hvataju za glavu.
- Ma prezadovoljan sam što je Petra prošla. Vidite kako sam imao nos za pozivnicu – rekao nam je odmah nakon Petrine pobjede direktor turnira Milan Ivandić.
A mlada Splićanka bila je presretna.
- Pa izbacila sam prvu nositeljicu – nasmiješila se.
U početku meča puno je pričala, nije bila zadovoljna uvjetima. Kiša je polako sipila, a zemlja je upijala vodu.
- Teren je bio premekan i nisam baš bila oduševljena uvjetima. No igrala sam svoju igru i isplatilo mi se – komentirala je.
Njezina veza s Makarskom prilično je jaka. Majka Sandra dugo je u gradu pod Biokovom igrala rukomet.
- Vidi se moj vic u njezinoj igri – nasmijala se pobjedom obradovana majka.
A na predivno uređenim terenima Hotela Makarska susreli smo i Mladena Bagića, rukometnog trenera koji je svojedobno trenirao majku Martić.
- Sjećam se dok je Sandra dovodila Petru na treninge, a ona je s gnušanjem odbijala rukometnu loptu i odlazila reketom lupati manju lopticu – prisjetio se Bagić.
I čini se kako je 17–godišnjakinja pogodila. Sa samo sedam turnira trenutačno je 330. igračica svijeta, a sada je u Makarskoj već uzela šest bodova. Sutra bi se u Makarskoj tako mogao dogoditi veliki hrvatski obračun između Sande Mamić i Petre Martić.
Mamić će tek danas igrati svoj meč prvoga kola, no velika je favoritkinja protiv Ruskinje Vitalije Diačenko (473. na svijetu).
- Nikada još nisam gledala Sandu kako igra, no niti se ne opterećujem time. Igrat ću svoju igru i to je to – poručila je Splićanka dok se Sanda tek vozila iz Zagreba prema Splitu.