From Slobodna Dalamcija..
Get wel soon Jelena!
Nismo je vidjeli na teniskome terenu još od kvalifikacija Australian Opena. Pobijedila je tada u prva dva kola, a potom je izgubila od Elene Baltache.
Prošlo je od toga poraza čak tri mjeseca, a Jelena Kostanić Tošić (107. na svijetu) nije zaigrala ni na jednom turniru.
- Neću tako brzo opet na teren. Sigurno je da neću igrati još barem tri do četiri mjeseca - rekla nam je čim smo ju pitali za nastavak karijere.
Pomalo smo se prestrašili. Duga je to pauza.
- I dalje osjećam bolove u vratu. Ponekad ne mogu normalno ni hodati, a kako ću onda igrati tenis i podnositi sve te napore vrhunskog sporta. Mislim da je zasad najbolje da pričekam da to sve prođe i da se odmaram od tenisa neko vrijeme dok sve ne sjedne na svoje mjesto - rekla nam je Splićanka u Zagrebu te nam je potom opisala o kakvim se problemima u vratu radi.
- Imam dvije diskus hernije i to me jako muči. Nadam se da će brzo proći.
Pauza će biti duga, ali Jelena još ne razmišlja ozbiljno o definitivnome prekidu karijere.
- Ne. Mislim da ću još igrati tenis ako mi vrat to bude dopustio. Još se nisam predala - rekla nam je optimistično tenisačica koja je krenula u ozbiljne borbe i na nekim drugim poljima.
- Studiram u Zagrebu Poslovnu ekonomiju i zasad mi dobro ide. Zadovoljna sam programom, no tek sam u ranoj fazi studija i nadam se da ću sve uspjeti završiti u roku.
Prošle je godine Kostanić Tošić pokušavala ostati negdje oko 100. mjesta na svijetu, a godinu je uspjela završiti kao najbolja hrvatska tenisačica. Tijekom ovosezonskog odsustva sasvim se probudila Varaždinka Karolina Šprem koja je odličnim rezultatima uspjela Jelenu svrgnuti s trona najbolje hrvatske tenisačice.
Ukoliko pauza za Splićanku doista potraje još nekoliko mjeseci, u slučaju povratka tenisu imat će pravo koristiti zaštićeni renking i opet će biti u prilici na velikim se turnirima vratiti u formu te povratiti veliki dio izgubljenih bodova.