|
Polish Trolls Lounge 2: Nowe Pokolenie
:devil:
Wątek powstaje po to by pobudzić do życia naszą polską społeczność na tymże forum, jako że spośród innych nacji wypadamy dość blado. :) Będziemy tu rozmawiać po polsku o sprawach tenisowych i pozatenisowych. Zapraszam do dyskusji! Mam nadzieję, że nie będę rozmawiał sam ze sobą. ;) Może na początek porozmawiajmy o szansach naszych reprezentantów podczas styczniowego Australian Open. W singlu panów wystąpi jedynie Łukasz Kubot (bezpośrednio w turnieju głównym), jako że Jerzy Janowicz zagra w tym samym czasie w futuresie w Wielkiej Brytanii. Michał Przysiężny ma za niski ranking na eliminacje. W drabince głównej pań zobaczymy obie siostry Radwańskie: Agnieszkę i Urszulę (młodsza załapała się do turnieju głównego jako ostatnia na liście). W eliminacjach planuje zagrać Marta Domachowska. W deblu nasza eksportowa para, finaliści turnieju World Tour Finals: Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski. Nasze najlepsze deblistki: Klaudia Jans-Ignacik i Alicja Rosolska postanowiły w nadchodzącym sezonie odpocząć od wspólnej gry - i tak Alicja zagra z Andreją Klepac ze Słowenii a Klaudia spróbuje swoich sił z Ulą. Niewiadomo jeszcze czy w deblu zagra starsza z sióstr Radwańskich i Łukasz Kubot. Wiadomo jednak, że zagrają razem w grze mieszanej. W tejże rywalizacji wystąpią z pewnością Fyrstenberg i Matkowski. Do rywalizacji juniorów zgłosili się: Zuzanna Maciejewska (zwyciężczyni prestiżowego turnieju juniorów w Osace, będzie jedną z faworytek imprezy), Paulina Lewandowska (pięciokrotna Mistrzyni Polski w różnych kategoriach w roku 2011) i Jan Zieliński (zwycięzca dwóch turniejów juniorskich na Sri Lance). |
Re: Polish Trolls Lounge 2: Nowe Pokolenie
Wiadomo, że największe szanse na sukces ma Agnieszka. Jestem bardzo ciekawy, co zaprezentuje Polka po tej ponad miesięcznej przerwie i jak znacząco poprawiła swoją grę. Pamiętam, że rok temu bardzo widoczna była poprawa mocy uderzeń.
Po cichu liczę na to, że Marta zdoła w miarę łatwo przejść eliminacje i powalczy o chociaż drugą rundę, ale przede wszystkim należy przełamać się i dojść do pierwszej rundy szlema. W juniorkach chciałbym dobrego występu Maciejewskiej. Wydaje mi się, że stać ją na chociażby ćwierćfinał. Nie wiem jak jest z Pauliną i jej grą, bo nigdy nie widziałem tej dziewczyny w akcji ;) |
A ja wierzę, że to będzie sezon duzych postepów Urszuli; poczynając od AO. Jesli przebije sie do pierwszej 60-ki wystapi na Igrzyskach.
|
Mogłeś założyć to w Non-Tennis, miałoby to większy rozgłos ;)
Decyzja Janowicza dość rozsądna - lepiej złapać trochę punktów w Futuresie niż jechać do Melbourne na 1-2 mecze :yeah: Ten Zieliński to musi być dość bogaty lub mieć hojnego sponsora, żeby jeździć na turnieje na Sri Lankę :eek: |
Quote:
|
Wygranie turniejów na Sri Lance nie powinno sprawiać problemu jakiemukolwiek z przeciętnych juniorów :lol:
|
W Europie przegrywał runda za rundą a tu pojechał do Sri Lanki i był bezkonkurencyjny. :lol:
|
Aga minimum trzecia runda w Melbourne!
no chyba że Venus gdzieś się trafi w pierwszej rundzie... jeśli gra miksta to debla powinna sobie odpuścić. mam nadzieje, że Ula się w końcu przebije to top 50! co do wyborów Ali i Klaudii: DZIWNE! Oby Łukasz trafił na dobrą drabinkę :p Frytka i Matka FTW! :p LOL oj Marta, Marta, Marta... za miesiąc kończy 26 lat, jeśli nadal będzie grała tak jak przez ostatnie sezony to lepiej, żeby zastanowiła się nad swoją karierą... |
Quote:
|
Agnieszka zagra w deblu z Hantuchovą ;)
Kubot z Granollersem. a Paulina nie zagra jednak. |
Quote:
1R: JAN ZIELINSKI (POL) (5) defeated Carl SODERLUND (SWE) 6-3 6-7(9) 6-0 2R: JAN ZIELINSKI (POL) (5) defeated Nils ELLEFSEN (NOR) 6-3 6-4 QF: JAN ZIELINSKI (POL) (5) defeated Vincent Thierry SCHNEIDER (GER) 2-6 6-4 6-3 SF: Jonathan MRIDHA (SWE) Vs JAN ZIELINSKI (POL) (5) W tej chwili Janek ma 13 wygranych meczy singlowych z rzędu ;). Jak doliczyć debla to - nie przegrał od 17 meczy:wavey: |
Przegrał z Kamilem Majchrzakiem w dwóch setach w HDMP Kadetów w Sobocie w ubiegłym miesiącu.
![]() Zieliński po lewej, Majchrzak po prawej |
O, taki hard jak na Mostostalu ;)
|
To jest ace rebound. Była nawierzchnia Australian Open.
|
To jest ta która się rozpuszczała w 40 stopniach i kleiła do butów tenisistów :D?
(Bo zrobili ją z mieszanki gum z opon.) |
| All times are GMT. The time now is 03:28 PM. |