TennisForum.com

TennisForum.com (http://www.tennisforum.com/)
-   Tennis Hungaria (http://www.tennisforum.com/1043-tennis-hungaria/)
-   -   Katalin Marosi cheering thread! (http://www.tennisforum.com/1043-tennis-hungaria/370643-katalin-marosi-cheering-thread.html)

hellas719 Feb 14th, 2009 04:47 AM

Katalin Marosi cheering thread!
 
I can't believe there's no thread for Katalin :o. She has been a solid player for years now ;). Here's some biographical information about her:
Date of Birth: November 12, 1979
Birthplace: Gheorgheni, Romania
Residence: Budapest, Hungary
Current Singles Rank: 181
Career-High Singles Rank: 101 (May 8, 2000)
Current Singles Race Rank: 96
Current Doubles Rank: 255
Career-High Doubles Rank: 71 (April 10, 2000)
Year-to-date Prize Money: $8,200
Career Prize Money: $449,116

hellas719 Feb 14th, 2009 05:35 AM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 

hellas719 Feb 15th, 2009 07:39 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
WTA Copa Colsanitas 2009:
QR1- (8)Katalin Marosi HUN d. (WC)Karen Ramirez Rivera COL 6-0 6-2
QR2- (8)Katalin Marosi HUN d. Silvia Soler Espinosa ESP 6-3 6-0
QR3- (8)Katalin Marosi HUN vs. (3)Soledad Esperon ARG

hellas719 Feb 16th, 2009 03:58 AM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Doubles Main Draw:
(1)Llagostera Vives/Martinez Sanchez (ESP) v Larsson/Smith (SWE/GBR)
Ani/Olaru (EST/ROU) v Cetkovska/Johansson (CZE/FRA)

(4)Dominguez Lino/Parra Santonja (ESP) v Piedade/Szatmari (POR/ROU)
Esperon/Hendler (ARG/BEL) v Marosi/Tavares (HUN/BRA)

Savchuk/Senoglu (UKR/TUR) v Muller/Yakimova (GER/BLR)
(3)Gallovits/Zahlavova Strycova (ROU/CZE) v (wc)Duque Marino/Suarez Navarro (COL/ESP)

Castano/Oprandi (COL/ITA) v Cabeza Candela/Del Barrio Aragon (ESP)
(2)Dulko/Pennetta (ARG/ITA) v Mayr/Zec-Peskiric (AUT/SLO)

hellas719 Feb 16th, 2009 03:59 AM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Monday OOP:
COURT 2:
Starting at 10:00 AM

Soledad Esperon (ARG) vs Katalin Marosi (HUN)

Romina Oprandi (ITA) vs Klara Zakopalova (CZE)

Maria Emilia Salerni (ARG) vs Maret Ani (EST)

hellas719 Feb 16th, 2009 03:00 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Katalin leads Soledad 6-4 0-1 :)

Petkorazzi Feb 16th, 2009 03:01 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Go Katalin :hearts:

I really want her to break top 100 one day, having 101 as your CHR is sooooo bad. :tape:

hellas719 Feb 16th, 2009 03:08 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
6-4 3-1 in favor of Katalin :woohoo:

hellas719 Feb 16th, 2009 03:29 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Katalin won 6-4 6-2:woohoo:
Now off to the MD :bounce::bounce::bounce:

Katalin had 6 aces:hearts:

Petkorazzi Feb 16th, 2009 06:28 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
:banana: Good job.

hellas719 Feb 16th, 2009 11:34 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Katalin drew Greta Arn, also from Hungary, in the first round.
Tuesday OOP:
COURT 4:
Starting at 10:00 AM

Maria Emilia Salerni (ARG) vs Maret Ani (EST)

Katalin Marosi (HUN) vs Greta Arn (HUN)

Dominguez/Parra (ESP) vs Piedade (POR)/Szatmari (ROU)

Go Katalin!

Petkorazzi Feb 17th, 2009 10:36 AM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Best draw she could get IMO. :D

A Magicman Feb 17th, 2009 11:22 AM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Quote:

Originally Posted by Gigi. (Post 15022257)
Best draw she could get IMO. :D

... for getting her ass whipped :devil:

Hakapeszi Feb 17th, 2009 04:31 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 

Hakapeszi Feb 17th, 2009 05:06 PM

Re: Katalin Marosi cheering thread!
 
Marosi Katalin
2001. Február 2.Exkluzív interjú

Marosi Katalin 1995-ben, 16 évesen kezdte el profi teniszpályafutását, és azóta minden esztendőben nyert versenyt. Az olimpián a legjobb nyolc közé került párosban Mandula Petrával. Múlt héten Martina Hingistől ugyan kikapott az Australian Openen, de 168 km/órás adogatása a 17. leggyorsabb volt a női mezőnyben.


Sportweb: Milyen élménnyel jöttél haza az Ausztrál Openről?

Marosi Katalin: Erről kb. három órát tudnék mesélni. Életem egyik legnagyobb élménye volt, ez egyértelmű. Ugyanis ha belegondolunk, nagyon sok olyan játékos van, aki úgy hagyja abba a karrierjét, hogy nem mondhatja el magáról, a világelsővel játszhatott. Remélem, azért nem ez lesz a legdicsekvésreméltóbb élményem a pályafutásom során, de úgy gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon fontos lépcsőfok volt. Fontos, hogy a centerpályára lépéskor hogy érzi magát az ember. Ha az van bennem, hogy „nem akarok itt lenni”, „most ezer ember lát engem”, „inkább raknának be az utolsó pályára”, akkor szerintem igazából az ember nem akar jó játékos lenni. Ez tudat alatt így bennem volt, de azért kíváncsi voltam rá, hogy valóban hogyan fogok erre reagálni. Igaz, játszottam az olimpián már hasonló helyzetben, de az első alkalom teljesen más. Akkor minden új volt, remegve mentem fel a pályára, azt sem tudtam, hogy most mi lesz, hogy lesz, szóval nem is léteztem ott. A testem az ott volt, az próbált játszani, ütögettem, de mindenhol voltam lelkiekben, csak ott a pályán nem. Ahhoz viszonyítva ez a meccs teljesen más volt. Most olyan jó érzés volt. Iszonyú motiváló hatása volt, hogy itt lehetek millió ember előtt a centerpályán, a világelső ellen. Átérezhetem azt, hogy milyen érzés az, amiért küzdök, harcolok nap mint nap. Nagyon jó érzés volt, úgyhogy azt hiszem, érdemes tovább folytatnom.

SW: Milyen volt Martina? Mondott-e esetleg valamit meccs előtt vagy után?

MK: Még ifi versenyekről ismerem őt. Soha nem beszélgettünk, soha nem váltottunk két szót se, talán még köszönni sem köszöntünk egymásnak, de szerintem ő az egyik legszimpatikusabb a top játékosok közül. Annak ellenére, hogy a pályán néha olyan arrogánsan és flegmán viselkedik, szerintem ő az egyik legközvetlenebb játékos. A meccs előtt, meccs után azonban nem beszélgettünk.

SW: És ezzel szemben Mónikával? Úgy tudom, vele közvetlenebb a viszonyotok.

MK: Nem, én valahogy soha nem kerültem olyan helyzetbe vele. Azt hiszem, hogy Rita beszélget Mónikával. Pákai Edittel nagy barátságban volt, de mi nem váltottunk szót. Ismer, tudja, hogy magyar vagyok, de egyébként vele sem beszélgetek.

SW: Az olimpia tehát rossz élményként maradt meg?

MK: Nem. Egyáltalán nem volt rossz élmény. Ha nincs az olimpiai Szeles elleni meccs, akkor talán ugyanez lett volna most Hingis ellen is. Az is egy kis lépcsőfok volt. És hát, persze hogy nem volt rossz élmény, hiszen párosban nagyon jól játszottunk Petrával. Ez a múlt évem egyik legnagyobb sikere volt, mert a világ első nyolc párjában benne voltunk, és ez nagy dolog.

SW: Ki az, aki nagyon ellenszenves a top játékosok közül?

MK: Úú, Smashnova! Ő legeslegellenszenvesebb, de nemcsak nekem, hanem a játékosok 99%-nak. Tőle kaptam ki Wimbledon második kanyarban, csúnya módon, mert az első szettet elveszítettem, a másodikban 5:3-ra vezetett őt, de aztán megnyertem a második szettet 7:5-re. A második szett utolsó labdamenete után mérgében fogta a labdát, és nekivágta a nézőknek. A palánknak szánta, de végül is eltalált egy nézőt. Ugyan nincs szabályhoz kötve, mert mindig a versenybíró dönti el, de az esetek nagy részében ilyenkor leléptetés szokott következni. Szándékosan, dühből és egyből eltalálta a nézőt. Láttam már és hallottam kb. 8-10 ilyen esetet, és minden egyes alkalommal leléptették a játékost. Én is gondoltam, vége. Nem jó így nyerni, de vége, már elkönyveltem. Nem olyan rossz azért Wimbledon harmadik fordulójába kerüli, egye fene, jó ez így is. Ő is közben kiment a mosdóba, visszajött, már berakta az ütőjét a táskájába, zokogott. Ekkor kihívták a WTA egyik versenyigazgatóját, utána a versenybírót is. Lényeg az, hogy a játék állt kb. 25 percig, majd úgy döntött a versenybíró, hogy folytassuk a meccset. A lány azt mondta, hogy ezt azért tette, mert a férjem az egész meccs alatt provokálta őt. Valójában Andrés ˙(Kata edzője és férje - szerk.) a Smashnova által sérelmesnek talált szavakat nem is ismeri angolul. Ez az a lány, aki nagyon-nagyon ellenszenves.

SW: És a Williams-nővérek?

MK: Őszintén bevallom, korábban nagyon ellenszenvesek voltak. A túlzott magabiztosságuk, és hogy állandóan csak dicsérik magukat, tényleg ellenszenves volt. De belegondoltam, az utóbbi időben egyre szimpatikusabbak, mert ők azok, akik végül is kimondják azt, amit gondolnak. A lányok 80%-a ugyanazt gondolja, vagy esetleg még rosszabbakat is annál, de ők nem mondják ki. A Williams-nővérek nagyon közvetlenek mindenkivel, a szüleik is. Szimpatikus, ahogy együttvannak öten-hatan, és drukkolnak, mint most a Hingis-Serena meccsen is, ami szerintem a verseny legjobb meccse volt.

SW: És a papa sem ellenszenves?

MK: Ő nagyon nem. Ő olyan, hogy az öltőben a takarítónőkkel leáll beszélgetni, szóval nagyon szimpatikusak. Csinálják a dolgukat, nem bántanak ezzel senkit.

SW: Az első százban illetve tízben lévő játékosoknak milyen privilégiumaik vannak a Grand Slam tornákon? Érezhető, hogy őket másképp kezelik?

MK: Persze. Végig, nemcsak a Grand Slam tornákon, hanem minden egyes versenyen, ahol elindulnak. Ennek van egy érthető része. Nem is vagyok az ellen, hogy a jobb játékosokat érjék ilyenfajta előnyök, hogy esetleg ők mondják meg, hogy mikor szeretnének edzeni, vagy mikor szeretnének játszani. Mi akkor tudunk edzeni, amikor van hely, lehet hogy reggel 8-kor vagy esetleg 7-kor, de lehet, hogy csak késő este. Ők meg odamennek, és azt mondják, hogy 11-13-ig akarok edzeni, és hétfőn nem szeretnék játszani, hanem csak szerdán… Szóval ezek olyan dolgok, hogy kiérdemelték, hogy ilyen előnyeik legyenek. Sajnos vannak viszont olyan előnyök is, amelyek szerintem nem fairek a többi játékossal szemben.

SW: Például?

MK: Például a US Openen történt, hogy első kanyart játszottam. Sérült volt picit a lábam, és játék előtt mindig be kellett köttetni, különben nagyon fájt. Nem beszéltem senkivel, nem tudtam, mikor vannak ott az orvosok. Megérkeztem reggel a meccsre történő beütés előtt, és gondoltam, beköttetem a lábam. Benyitottam. Azt mondták, csak 10-kor nyitnak, és most csak azért vannak itt, mert valamilyen meetingjük van. Közben láttam, hogy az egyik ágyon Sancheznek kötik a bokáját. Nem állhattam meg szó nélkül, odamentem a WTA egyik tour-igazgatójához, akivel jó a kapcsolatunk. Neki elmondtam a gondomat, és persze, mint minden egyes alkalommal, kimagyarázta a helyzetet. Ha mondjuk Hingis ment volna oda, persze hogy nem küldték volna el. Ebből a szempontból egyelően kellene kezelni minden egyes játékost. Persze az sem fair, hogy az egyik játékosnak adnak három órát az edzésre, a másiknak pedig csak egyet. Hingis ellen a centerpályán játszottam, ahol ugye teljesen más a hangja a labdának, a stadion szinte fedett, csak a felső része van nyitva. Általában az a szabály, hogy ha valaki a centerpályán játssza a meccsét, mindig kap egy bizonyos időt, hogy ott edzhessen. Nekünk viszont mit össze kellett könyörögnünk és veszekednünk, hogy végre feljuthassak a pályára és edzhessek! Ez olyan dolog, hogy Hingisnek és a jó játékosoknak annyira mindegy lenne, hogy a centerpályán vagy egy kicsit kisebb pályán edzenek, mivel minden egyes nap ott játszanak. Nekünk viszont nagyon nagy a különbség.

SW: Ha elmész egy versenyre meg szoktad nézni, hogy milyen ágra sorsoltak és kik azok, akikkel a továbbiakban összekerülhetsz?

MK: Volt egy időszak, amikor soha sem néztem meg, mindig csak az első kanyart. Emlékszem, még junior koromban szokásunk volt, hogy nem néztük meg, ki lesz a következő, mindig csak az első kanyart. Ha azt megnyertem, megkértem az edzőmet, hogy menjen, nézze meg, hogy ki a következő. Mostanában is voltak olyan versenyek, amikor próbáltam ezt betartani. Amikor eljutottam a négy közé, akkor már nagyjából ki tudtam találni, hogy kivel fogok játszani. Amikor csak a következő kanyarra figyeltem, akkor általában szerencsés versenyem volt. Lehet, hogy van összefüggés a kettő között.

SW: Az nem motivál, hogy tudod előre, kivel fogsz játszani?

MK: Nem tudnám megmondani. Lehet, hogy jó, ha megnézed a táblát és látod, hogy könnyű ágad van, mert az talán motivál, hogy eljuthatsz a döntőig. De ha tudod, hogy a második kanyarban egy nagyon erős ellenféllel kerülhetsz össze, az lehúzhat. Ha viszont egy Kurnyikova vagy egy Hingis vár a második kanyarban, az motiválhat is. Nem tudom, hogy végül is melyik a jobb. Én talán jobban szeretem nem tudni, mert tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok külső tényező hat rám.

SW: Tényleg az első meccs a legnehezebb egy tornán?

MK: Nekem igen.

SW: Mi az oka ennek? Az önbizalom vagy esetleg lámpaláz?

MK: Nem, a lámpalázon már túlvagyok, szerencsére. Részben talán önbizalom kérdése. Én azt szeretem, ha 3-4 versenyt játszom egymás után. A sok mérkőzés mindig segít abban, hogy belejöjjek a ritmusba, mert a verseny játékritmusa teljesen más, mint az edzésé. Van olyan, hogy mondjuk fél évet kihagy egy játékos, és bár keményebben edz, mint azok, akik egyfolytában versenyeznek, de a pontjátékban mégis alulmarad, mert nincsen benne abban a játékritmusban. Az nekem mindig segített, ha jó sok meccset tudtam egymás után játszani.

SW: Jelenleg mit tartasz az általad elérhető legmagasabb világranglista helyezésnek?

MK: Hogy legmagasabbnak mit tartok? Álmodozom mindenfélét, de hát minden játékos álmodozik. Azt tudom, hogy mondjuk két éve sokkal alább becsültem magam, mint ahogy most látom a dolgot. Lehet, hogy egy év múlva még feljebb kerül ez a mérce. Most azt érzem, hogyha minden terv szerint megy, és sikerül úgy edzenem és felépítenünk mindent, hogy az tényleg működjön, akkor szerintem 20 közé be tudok kerülni.

SW: Mit kell még tenned ezért?

MK: Nagyon sokat kell edzenem, és rengeteg tapasztalatra van még szükségem. Már eddig is sok tapasztalat áll mögöttem, de száz körül már nagyon apró dolgokon múlik a siker. Jelen pillanatban a legnagyobb különbség az első hetven játékos és az utána következők között a gyorsaság. Ezek a játékosok nagyon gyorsak, nagyon jól tudnak védekezni. Lehet, hogy egy századik erősebben üt, mint egy harminc-negyvenedik, de ők azt, amit csinálnak egész meccsen tudják, nagyon stabilak. Tudják, hogy mit akarnak. Van néhány olyan játékos, aki a 80-100. helyről már évek óta nem tud előrelépni, és látni rajta, hogy az édesapjáért játszik. A szülei küldték a pályára, és most már nincs lehetősége arra, hogy változtasson az életén. Látni, hogy nem igazán szeret teniszezni, és nincsenek komoly céljai. Vagy olyan is van, aki azért játszik, mert a 80-90 körül jó kis pénzt keres. Nem túl sokat, de annyit, amiből azért jól megél. Nagyon fontos, hogy a játékos igazán akarjon valamit, és felmérje az értékeket. Az edzője pedig, vagy a külső szemek, akik azért reálisabban látják a dolgot kívülről, megmondják, hogy a tenisze alapján meddig juthat el. Ha valaki mindent megtesz a céljáért, és nagyon akarja, akkor el is éri azt.

SW: Mi az oka annak, hogy junior és felnőtt korodban is különösen sikeres voltál Dél-Amerikában?

MK: Ez nagyon jó kérdés. Egyrészt nagyon szeretek ott játszani. A levegőben van valami. Ahogy odaérek, jól érzem magam. Az energia, az emberek… Nem tudom. Tizennégy évesen voltam ott először, és már az első pillanattól kezdve, ahogy odaérkeztem, azt érzetem, ez az én világom! Ennek nagyon sok köze van a sikerekhez is. Másrészt pedig az ifi versenyeken rengeteg dél-amerikai játékos volt. Nekem, mint európainak nagyon kellemes volt ellenük játszanom, mert én beiskolázott, sokat edzett teniszező voltam, ők pedig játékosak. Tudtam azt, hogy fognak egy-két szép, okos dolgot csinálni, de nem kitartóak és nem stabilak. Ők játszanak. Nincs bennük az a kitartás, az a komolyság a munkával kapcsolatban.

SW: Főként a Grand Slam tornákon vannak együtt a lányok a fiúkkal. Érezhető ez a lányokon, például csinosabban öltöznek, akarnak tetszelegni a fiúknak?

MK: Lehet, hogy tudatalatti ez a lányokban, de én is észrevettem, hogy ez valóban így van, és szerintem ez nagyon jó mind a lányoknak, mind a fiúknak, de főleg a lányoknak. A különbség ugyanis az, hogy a fiúk teljesen másképp fogják fel az állandó vándorlást, mint a lányok. Nekik ez az egész buli, szórakozás, a legjobb dolog utazni a világon. Minden tornán találnak olyan lányokat, akik csak azért mennek ki a versenyre, hogy a játékosok válogassanak közülük. Nekik tehát ez az élvezet, ez a móka, összejönnek egy-kettővel, és mennek tovább a következő versenyre. A lányoknál más a helyzet. Mi lányok sokkal érzelmesebbek vagyunk, hiányzik a család, hiányoznak a barátok, és mi nem csinálunk ilyen dolgokat. Ha beszélgetnél teniszező lányokkal, akkor látnád, hogy a többségük nagyon magányos. Az viszont, hogy egy versenyen együtt vannak a lányok a fiúkkal, feldob mindenkit. Próbálnak egyre több ilyet szervezni, tavaly is beraktak kettőt, idén is lesz talán három ilyen pluszban, szóval egész évben összesen talán tíz ilyen verseny van.

SW: A lányoknak talán ez a magányossága alakítja ki azt, ami köztudott, hogy elég sok leszbikus van közöttük?

MK: A 80%-nál szerintem ez váltja ki. Vannak olyan alanyok, akik tipikusak, akik már úgy születtek, például Navratilova vagy Novotna. A többieknél viszont a magányosságból adódik, szerintem.

SW: Próbált már téged is megkörnyékezni valaki?

MK: Nem, nem, ezt ők érzik, tudják, hogy ki az, akihez közeledhetnek. És általában ők nagyon hűségesek.

SW: Tényleg két bugyiban játszanak a teniszező lányok?

MK: Igen, van egy normális, ami sportos, kényelmes, nem csúszik be a fenékbe. Erre rájön az úgynevezett teniszbugyi, ami még szélesebb, inkább nagymama bugyira hasonlít, azért, hogy kényelemes legyen. Mostanában behozták ezeket a rövid kis sortokat, amiket a szoknya alá vesznek, nagyon sok lány azt használja. Én mondjuk nem szeretem ezeket. Szerintem nem nőiesek. A teniszt úgy találták ki, hogy rövid kis szoknyába és teniszbugyiba játsszunk, akkor minek rövidnadrágot venni szoknya alá?

SW: Milyen tanácsokat adnál a teniszező gyerekeknek, miért érdemes küzdeni, és miért érdemes a lemondásokat, amik a tenisszel együtt járnak megtenni?

MK: Ezt nagyon nehéz elmagyarázni, mert ezt szerintem, minden egyes játékosnak át kell élnie. Érzéseket nehéz elmagyarázni. Nehéz megmondani azt a gyereknek, hogy azért küzdjél, hogy átérezd azt, hogy például milyen egy versenyen egymillió ember előtt felemelni a kupát, vagy megnyerni a meccslabdát. Ezt egy kisgyerek még nem értené meg. Ezeket át kell élni, és ugyanúgy át tudja élni egy kisgyerek is. Ezt nem lehet belenevelni valakibe, ez belülről kell, hogy jöjjön mindenkinek.

SW: Tudjuk, hogy a férjed az edződ. Sokszor van ez a teniszezőknél, szinte már automatikus?

MK: Elég gyakori. Sokszor láttam, hallottam, hogy elkezdett az edző utazni a játékossal, utazgattak éveken át, és szép lassan ez így kialakult, feltéve, hogy megvolt a kölcsönös szimpátia kettőjük között. Nálunk nem teljesen ez volt a helyzet, nálunk kicsit másképp volt. Ha nem utaztunk volna együtt, akkor is meg lett volna ez. Bár lehet, hogy akkor meg sem ismertük volna egymást. Ilyen szempontból mindenképpen szükség volt arra, hogy én teniszező legyek, ő pedig edző. Én például nem bírnám ki azt, hogy van egy barátom vagy egy férjem, és én utazgatok egész évben körbe a világban, és ő kétszer-háromszor tud csak elkísérni, az év maradék részében pedig nem látom. Ezt én nem bírnám ki. Ráadásul ez így a legjobb üzlet, mert edzőt sem kell fizetnem. Csak ezért mentem hozzá feleségül. :)

SW: Melyik a kedvenc Grand Slam tornád?

MK: Ausztráliát nagyon szeretem. Amikor ifiben végigjátszottam mindegyiket, akkor Ausztrália volt a kedvencem. Itt nagyon kedvesek a játékosokhoz, és a körülmények is kitűnőek. Itt látszik, hogy fontos a szervezők számára a játékos, és tényleg mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat. Amerika pont az ellenkezője. Ott mindenhol csak az üzlet, meg a pénz számít. A játékos pedig csak a része ennek, egy bábu, aki miatt végül is ez az egész van. Ott nagyon nem érzem jól magam. Roland Garros és Wimbledon pedig történelem. Ott érzem úgy, hogy azok az igazi Grand Slamek. Ott tényleg a tenisz folyik mindenhol, érzed a kultúráját a tenisznek. Emlékszem, bementünk Wimbledonba az első napokban, amikor még nem volt ott senki és semmi. Bementünk a centerpályára és olyan félelmetes volt. Senki nem volt ott, senki nem játszott ott, de átérezted, hogy hány jó játékos játszott már ott, és hányan emelték már fel ott azt a kupát. Beérsz a centerbe és kiráz a hideg, libabőrös leszel! Az a legkisebb, oda fér be a legkevesebb ember, de akkor is az a legcsodálatosabb. Szeretnék ott játszani egy meccset a közeljövőben.

SW: Mit tartasz életed legnagyobb sikerének?

MK: Eredmény szempontjából, hogy negyeddöntős voltam egy WTA-versenyen Budapesten. Tenisz szempontjából ez volt a legnagyobb. Ezen a versenyen megvertem a világranglista 29. játékosát. Ezután a verseny után nem is léteztem, pár hónapig nem tudtam meccset nyerni. Úgy éreztem, lehet, hogy előrébb tudok kerülni, mint ahogy korábban képzeltem. Utána annyira beindultam, hogy év végére hatvanadik akarok lenni, hogy csak erre gondoltam, csak ez volt előttem. Minden más, ami fontosabb lett volna, hogy ezt hogyan csináljam és mint csináljam, az eltörpült, és ezért hónapokig nem nyertem meccset sem.

SW: Mennyi időt töltesz el itthon, és mennyit külföldön?

MK: Tavaly kb. két hónapot töltöttem itthon, tíz hónapot utaztam. De talán még a két hónap sem jön össze, ha pontosan összeszámolom.

SW: Most hová mész legközelebb?

MK: Holnap Párizsba egy félmillió dolláros versenyre. Ha onnan visszajövünk, megyünk Dél-Amerikába, ismét haza. A másik hazába.

SW: Ott mennyi időt fogtok tölteni?

MK: Egy verseny van Dél-Amerikában, Bogotában, egy pedig Mexikóban, Acapulcóban.

SW: Sok sikert kívánunk és köszönjük.


Bérces Judit


All times are GMT. The time now is 02:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome