PDA

View Full Version : Bijbelverhaal (in dutch)


Zamboni
Jan 23rd, 2003, 06:14 PM
In het begin van de wereld toen was er nog helemaal niks. Alleen een soort van jeugdboerderij, met twee mensen: Mozes en Ali Babba. Maar die hadden van de giftige appel gegeten en toen waren ze in slaap gevallen. En toen was het kehard gaan regenen en toen waren de dieren van de boerderij verdronken. Maar toen had Jezus dat water veranderd in rode wijn en toen was het de Rode Zee geworden. Die ging toen uit mekaar en de ene helft had de walvis opgezopen en de andere helft Johannes de Doper. Die Johannes de Doper werd toen zo dronken, die ging mensen nat gooien met water! Ja, en toen zeiden die mensen ook zo van: " Nou, schei nou maar eens uit... met dat nat gooien met water."

Toen was er zo'n vrouw van Delilah, die heeft zo z'n haren afgeknipt en toen was het een hanekam geworden en toen moest 'ie drie keer kraaien. Maar toen wilde 'ie nog steeds niet ophouden en toen hebben ze z'n hoofd zo aan z'n kruis gespijkerd.

Maar gelukkig kwamen er toen net op tijd drie wijven uit het oosten en die hadden broodkruimels gestrooid om de weg niet kwijt te raken, maar toen had Jezus die broodkruimels in vissen veranderd en toen had die tegen die vissen gezegd: "Sta op en loop." Ja, maar toen wisten die wijven niet meer waar ze vandaan kwamen. En toen hebben ze in een stal moeten slapen.

Maar nou was het ook zo van Maria, die was zwanger geworden. Maar niet van haar man, het was van de heilige bekoring was zij gevangen. Maar haar man Jozef, die dacht dat zij zwanger was van de barmhartige Amerikaan, want die zong altijd zo van "Maria, Maria". En dat was van de musical Jesus Christ Superman.

Toen werd die baby geboren en die hebben ze toen in een mandje met pek en veren, z in de sloot gekieperd. Ja en toen waren de koeien zo erg geschrokken, dat ze zeven jaar lang geen melk konden geven.

En toen dachten de Romeinen zo van, nou dan kunnen we wel het hele land gaan veroveren, maar dat was niet zo, want er was n klein dorpje wat dapper weerstand bleef bieden tegen de Romeinse overheersers. Want die hadden een toverdrank met duizend zure bommen en garnalen. Professor Barabas had dat gemaakt, maar die zat in de gevangenis en toen riepen ze met z'n allen: "Barabas vrij! Barabas vrij!" Maar dan moest er eerst iemand anders in de gevangenis. Toen was keizer Pilatus zo z'n handen aan het wassen, maar toen ging Jezus met z'n smerige poten over het water heen lopen! Toen werden ze zo boos en hebben ze hem in de gevangenis gezet ennuh... gekruisigd. Dat is allemaal hier in de Jordaan gebeurd.

van Hans Teeuwen :D Iemand die m al kende? Als je m hoort is ie echt heel leuk :)

Josh
Jan 23rd, 2003, 07:21 PM
Hij gebruikt wel veel 'toen'. ;)

Flappie
Jan 23rd, 2003, 07:46 PM
HAHAHAHAHA:D geweldig! Ik ken m wel, ben meteen ff wat dingetjes van m aant downloaden:D

Zamboni
Jan 24th, 2003, 08:13 AM
lol Josh, veel nou ook :)

gentenaire
Jan 24th, 2003, 08:28 AM
Hehe! Ik wist niet dat Nederlanders ook het voorvoegsel kei- gebruikten :D

The Crow
Jan 24th, 2003, 11:35 AM
Sorry, het "toen" ergerde mij al te veel na de eerste paragraaf dat ik niet meer verder gelezen heb :o

per4ever
Jan 24th, 2003, 11:37 AM
nederlandse humor is totaal anders dan vlaamse..'t is raar he..

Mercury Rising
Jan 24th, 2003, 11:49 AM
LOL ik vond het geweldig. Ook een goed voorbeeld van hoe een verhaal NIET moet :D

Zamboni
Jan 24th, 2003, 05:15 PM
Tine, kei is brabants :bounce: Als je buiten Brabant keigoed zegt lachen ze je uit :sad:

The Crow
Jan 24th, 2003, 05:16 PM
Keigoed is dan ook niet schoon eh Linda. Keiwijs daarentegen :bounce: ;)

Brαm
Jan 24th, 2003, 06:11 PM
Originally posted by The Crow
Sorry, het "toen" ergerde mij al te veel na de eerste paragraaf dat ik niet meer verder gelezen heb :o


idem!! :o :p