PDA

View Full Version : W T A tournament in B E L G R A D E


Tenis Srbija
Sep 3rd, 2008, 04:43 PM
Beograd će u oktobru 2009. godine ugostiti WTA turnir, saznaje sajt Tenis Srbija! Prema informacijama iz Teniskog saveza Srbije, oktobra iduće godine Beograd će organizovati ženski turnir II kategorije sa nagradnim fondom između 650 i 750 hiljada dolara!

Na tom turniru skoro sigurno će igrati trenutno najbolje teniserke sveta, Beograđanke Ana Ivanović i Jelena Janković. Naime, TSS je ranije ove godine već obavio razgovore sa njima u vezi sa igranjem na beogradskom turniru i one su izrazile želju i volju da se pojave, najverovatnije u Beogradskoj Areni!

Turnir će biti poslednja provera pred završni godišnji WTA Šampionat u Dohi, što ga čini još važnijim u kalendaru ženskih turnira!

Kada je u pitanju ATP turnir, Srbija bi takođe sledeće godine mogla da ugosti i najbolje tenisere sveta. Kako saznajemo razgovori o ATP turniru idu nešto sporijim tempom, dok će zvanična potvrda za WTA turnir stići iz Ženske teniske Asocijacije u narednih mesec dana.

Ove informacije je za naš sajt i televiziju Avala potvrdio generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić. On je izrazio uverenje da će Srbija sledeće godine u "svojoj dnevnoj sobi" gledati najbolje teniserke sveta, što je direktan rezultat napora saveza u svetskim organizacijama.

Orlandić je takođe prokomentarisao i rezultat naših najboljih seniorskih takmičara na poslednjem Gren Slem turniru sezone - Ane, Jelene, Novaka i Nenada.

"Jelena i Novak za sada postižu rezultate koje smo od njih i očekivali. Mislim da oboje mogu daleko da doguraju. Što se tiče Zimonjića, od njega i Nestora smo svakako očekivali bolji rezultat. Sa druge strane Dušan Vemić doživljava, recimo, neku drugu mladost. Zaista igra izvanredno", rekao je Orlandić.

On je takođe prokomentarisao i, uslovno rečeno, neuspeh Ane Ivanović na "US Open-u". Podsetimo, nju je u drugom kolu pobedila 188. teniserka sveta Žuli Koan iz Francuske.

"Ana nije bila spremna za ovaj turnir! Imala je povredu zbog koje je odustala od Olimpijade i zbog koje je imala samo dva dana pripreme za "US Open". Radi se o ukrštenom nervu u vratu koji je Ani napravio veliki problem u palcu. Ona jednostavno nije bila spremna za "US Open", tako da ovo i ne smatram njenim neuspehom", zaključio je generalni direktor TSS-a.

WWW.TENISSRBIJA.CO.NR


ENGLISH SHORT

BELGRADE WILL HOST WTA TOURNAMENT (II CATEGORY - PRIZE MONEY FROM 650.000 TO 700.000 $)! SERBIAN TENNIS FEDERATION ALREDY TALKED TO ANA AND JELENA ABOUT COMPETING AT THIS TOURNAMENT, AND THEY SAID THEY WILL PLAY IN BELGRADE.
TOURNAMENT SHOULD BE HELD IN OCTOBER, PRIOR TO WTA CHAMPIONSHIP IN DOHA!

ce
Sep 3rd, 2008, 06:06 PM
pa ne znam koliko im to odgovara pre Dohe,bolje da je ranije,ne verujem da ce biti nekih velikih imena koja su se plasirala na Masters

Tenis Srbija
Sep 3rd, 2008, 06:54 PM
Ako se turnir uopšte bude igrao, na njemu će sigurno igrati one teniserke koje će se boriti za plasman na WTA Šampionat.
To su obično devojke od 6. do 11. mesta. Što je odlično!
Uostalom prva i druga teniserka sveta na jednom turniru...malo li je?

ce
Sep 3rd, 2008, 07:04 PM
izgleda da ga opet nece biti :weirdo:
zasto govore da ce biti kad ga nema :weirdo:
TSS :weirdo:

Tenis Srbija
Sep 3rd, 2008, 07:42 PM
Sutra ću razgovarati sa ljudima iz WTA-a, pa će sve biti jasnije.
Još postoji šansa, valjda...

Just Do It
Sep 3rd, 2008, 08:14 PM
Izasao je kalendar, turnira nema, ali postoji sansa za promenom kalendara posle USO. Tosu verovatno i napisali zbog BG-a.

ce
Sep 3rd, 2008, 08:59 PM
nadam se :weirdo:

Tenis Srbija
Sep 4th, 2008, 01:12 PM
Izasao je kalendar, turnira nema, ali postoji sansa za promenom kalendara posle USO. Tosu verovatno i napisali zbog BG-a.

Gde piše da postoji mogućnost promene kalendara nakon US Open-a?

Just Do It
Sep 4th, 2008, 01:37 PM
Gde piše da postoji mogućnost promene kalendara nakon US Open-a?

http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=13987647&postcount=1

Tenis Srbija
Sep 4th, 2008, 05:21 PM
KONAČNO: : :

Sajtu Tenis Srbija potvrđeno je u vrhu Ženske teniske Asocijacije da će Beograd skoro sigurno u oktobru 2009. godine ugostiti WTA turnir sa nagradnim fondom od 700 hiljada dolara!

Kako naš izvor kaže, objavljeni KALENDAR za 2009. godine, u kojem nema Beograda, preliminarni je, i u njega će biti dodato još nekoliko turnira. Sigurni dodatak je, kaže, Beograd!

Ono što je sigurno jeste da se turnir u prestonici Republike Srbije neće igrati pre WTA Šampionata, odnosno neće biti poslednja provera pre završni turnir. On će se najverovatnije igrati dve nedelje pred Šampionat, što ga čini atraktivnijim za učešće teniserki koje će se boriti za plasman u Dohu.

OPŠIRNIJE WWW.TENISSRBIJA.CO.NR (http://www.tenissrbija.co.nr)

ce
Sep 4th, 2008, 08:26 PM
:hearts:

hellas719
Oct 9th, 2008, 12:26 AM
Next year? I didnt see it on the calendar, but that will be a great tournament. I love the Serbian fans. They're just like the Greek ones its not even funny. @the US Open, I always see them, and they act just like the Greeks in melbourne.

Sinovaccc
Nov 9th, 2008, 05:13 PM
To some of us, this is still too good to be true, so until I see it myself (I mean the tournament itself), I probably won't believe it :D