PDA

View Full Version : Jelena's BIG COME BACK!


MilanDokic
Apr 23rd, 2008, 08:37 PM
Finally, we can be VERY happy!

It's confirmed!

Damir Dokić:
Zaboravili smo prošlost

GODINE su prolazile, tuga je postajala sve veća, a nada u pomirenje skoro da je iščezla... Ali, zajednički prijatelji nisu mislili tako. Jedan od njih, Dušan Grujić, predsednik Teniskog kluba Partizan, rešio je da krene u, za mnoge, nemoguću misiju. Rešio je da pomiri ćerku i oca, Jelenu i Damira Dokića!
Misija je na najboljem putu da uspe. Nekada naša najbolja teniserka, svojevremeno četvrta na svetu, i njen toliko, često bez razloga, osporavani otac, razgovarali su pre nekoliko dana telefonom. Bilo je i suza, a na kraju je pao dogovor da se sretnu posle četiri godine. Vreme: početak maja, lokacija: Rim.
- Da, čuli smo se. Kratko smo razgovarali dok je Dušan Grujić bio kod nje u Zagrebu - priča u telefonskom razgovoru za “Novosti” Damir Dokić, sa svog imanja na obroncima Fruške gore.
Padale su teške reči, otvorena svađa, odricanja jednih od drugih... Sve je, na sreću, prošlost.
- Da, prošle su mnoge godine. Sve je trajalo kao večnost. Ali, sada nismo pričali o prošlosti. Nepotrebno je otvarati te teme. Sada je najbitije misliti na budućnost, na porodicu. Iduće nedelje Jelena će igrati na turniru u Maroku, zatražila je i “vajld kard” za Rim. Nadamo se da će je dobiti, jer je nekada osvajala taj turnir. Ako sve bude u redu, trebalo bi da se tamo sretnemo - nastavlja Damir.
Ne želi Dokić da priča kako su se on i njegova porodica osećali sve ove godine. Priznaje, samo, da zna šta je sve Jelena preživela. Kako su joj mnogi pričali da bi trebalo što pre da se osamostali od “oca koji joj troši novac”, kako joj “ne želi dobro”, kako je “tiranin”... A, Jelena je tada osvajala svet. Bila je 4. na VTA listi, najbolja Evropljanka, a imala je samo 18 godina...
- Jelena je još mlada, može ponovo da bude u svetskom vrhu. Jer, niko nije zaboravio da je ona prva na Vimbldonu pobedila tada neprikosnovenu Martinu Hingis, zatim Žastin Enan, Moniku Seleš, Štefi Graf, Venus Vilijams, Končitu Martines, Lindzi Devenport... A, tada je ženski tenis bio mnogo jači nego sada - ističe Damir Dokić. Jelena je nekoliko puta pokušavala da se vrati tenisu, ali uvek je nešto nedostajalo. Možda je to bila veza sa porodicom.
- Jelena jeste, zbog svega što joj se desilo, izgubila veliki novac, poziciju u svetskom tenisu. Sada nema ni za putovanja na turnire. Ali, sve će to da se promeni. Ona zna da igra tenis, i to dobro. Zato i verujem da će opet, za šest meseci, najkasnije za godinu dana, ponovo da žari i pali svetskim terenima - ozaren je, na kraju, Damir Dokić.

SRBIJA
JELENA Dokić je poslednji meč za FED kup selekciju SCG odigrala pre tri godine. Posle toga je krenula lavina svega i svačega, a Jelena, razočarana u mnoge, rešila je da se vrati u Australiju i, navodno, zatraži da igra za njihovu reprezentaciju.
Sada, posle svega, pošto nije zaigrala za “kengure”, pojavljuje se fantastična mogućnost da Srbija zaista dobije drim-tim. Jer, Anu Ivanović, Jelenu Janković i Jelenu Dokić nema nijedna druga zemlja.

BIZNIS
DAMIR Dokić, priznaje, da poslednjih godina uopšte nije pratio tenis. Odustao je i od toliko željenog teniskog centra u Beogradu, za koji se prvi zalagao još početkom ove decenije. Posvetio se privatnom biznisu, daleko od očiju javnosti.
- Radio sam svoj posao, tenis me nije zanimao, čak ga jedno vreme nisam ni gledao, tako da nisam znao šta se dešavalo. Sada će, verujem, sve to da se promeni - kaže Dokić.

MilanDokic
Apr 23rd, 2008, 08:37 PM
Spremna za novi početak

JELENA Dokić će se posle tri meseca od poslednjeg meča, odigranog u drugom kolu Australijen opena, ponovo vratiti na teniski teren. Posle sastanka u Zagrebu sa nekadašnjom četvrtom igračicom sveta, dobre vesti doneo je Dušan Grujić, predsednik Teniskog kluba Partizan.
- Ispunjen je jedan od najvažnijih preduslova za Jelenin uspešan povratak u svetski vrh. Pomirila se sa ocem Damirom i uskoro će se videti posle četiri godine - istakao je Grujić.
Jelena Dokić će se na teren vratiti 28. aprila u Fesu (Maroko), na turniru četvrte kategorije. Sa severa Afrike preseliće se u Italiju, gde 10. maja počinju kvalifikacije za izuzetno jako takmičenje u Rimu, koje se održava odmah po završetku muškog mastersa. Plan je da se Dokićevi sastanu u Večnom gradu, što su se načelno i dogovorili. Jelena se nada da će dobiti “vajld kartu” za kvalifikacije, pošto je poslala prijavu za specijalnu pozivnicu, jer na osnovu trenutnog rejtinga ne bi mogla da učestvuje. - Zaboravila sam sve što se dešavalo prethodnih godina. Želim da krenem ispočetka, spremna sam za taj izazov - poručila je iz Zagreba 25-godišnja teniserka, čijom je pojavom na svetskoj sceni počela velika ekspanzija tenisa u Srbiji.

Uranium
Apr 23rd, 2008, 08:38 PM
I don't know that language:help:

Just Do It
Apr 23rd, 2008, 08:40 PM
:banana: :banana:

I can translate, but tomorrow.

Damir said : We forgot past !

Just Do It
Apr 23rd, 2008, 08:45 PM
Damir said Jelena is basicly broke and does not have money to travel - well mystery is solved why she stopped playing. He said that will change now, and from what I've read Jelena could play for Serbia again :bolt:

Uranium
Apr 23rd, 2008, 08:48 PM
:eek:, hopefully she trained, despite not being able to travel and play
soo glad she's back with Damir:hug:
I am glad they are back together and happy, but playing for Serbia again:(:(:(, no more AO WCs:(

ce
Apr 23rd, 2008, 09:04 PM
:bigcry:
PLEASE GOD I WANT HER TO BE GOOD AGAIN
I LOVE JELENA SO MUCH :bigcry:

-NAJ-
Apr 23rd, 2008, 09:22 PM
GREAT NEWS!i hope she will get WC for Rome!

-NAJ-
Apr 23rd, 2008, 10:58 PM
another text about Jelena nad Damir
"Just do it" will translate :)

DOKIĆI, SVE ZA LJUBAV

Dušan Grujić uspešno obavio misiju pomirenja Jelene i Damira
Posredstvom predsednika Partizana, otac i ćerka jedno drugom
čuli glas posle skoro četiri godine


Četiri godine telefon je “ćutao”. Pre dva dana konačno je zazvonio. Na displeju je pisalo Dušan Grujić. Damir Dokić se javio na poziv, znajući da je u društvu predsednika Partizana Jelena, kojoj nije čuo glas, ni sam ne pamti od kada. Usledio je dirljiv razgovor, kakav i priliči ocu i ćerci, a potom su krenule suze...

- Pozvao sam Damira, dok sam sedeo sa Jelenom u hotelu Šeraton u centru Zagreba. Prosledio sam joj potom telefon. Razgovarali su kao da se ništa nije desilo u proteklom periodu. Bilo je divno slušati ih – prenosi Grujić detalje iz misije pomirenja porodice Dokić, koju je sam pokrenuo.

Svojevremeno četvrta teniserka sveta, igračica koja je u karijeri pobeđivala Štefi Graf, Moniku Seleš, Martinu Hingis, Aranču Sančez, Venus Vilijams, ovog puta je definitivno odlučila da se vrati na stare staze uspeha.

- Dogovor je da brat Sava putuje sa njom narednih meseci na tri ili četiri turnira. Prva destinacija je Maroko, a potom Jelena ide u Rim, gde će preko kvalifikacija pokušati da se domogne glavnog žreba. Damir i ja ćemo ići tamo, da je bodrimo i da se njih dvoje konačno vide. Biće to njihov prvi susret posle nekoliko godina. Jelena nije imala nikakvih primedbi da on bude tu, a želi da pokušaju zajedno da se vrate u svetski vrh. Istakla je da za šest meseci ili godinu dana uđe u top 20 na VTA listi. Kada je Lindzi Devenport mogla posle porođaja da se vrati, može i Jelena kojoj su tek 24 godine.

U kakvom ste stanju zatekli Jelenu?

- Jelena me je sačekala sama u centru Zagreba, gde smo proveli dva sata. Rekla mi je da nema trenera, i da vežba sa sparing partnerima. Nikada bolje nije izgledala. Fizički je dobro pripremljena. Videlo se i da joj je razgovor sa ocem trebao. Uostalom, kome ne treba otac i želja da bude opet deo porodice koja diše jednim plućima.

Prepreka ka uspehu po mnogima je saradnja sa Bikićima. Da li je bilo reči o njima?

- Što se Bikića tiče, nisam želeo da je pitam ništa što ima veze sa tim. Ali, rekla mi je da je kojim slučajem želela da se uda, da bi to onda i učinila. Trenutno je slobodna. To dovoljno govori. Uostalom, prodala je stan u Zagrebu, i odlučila da boravište preseli u Monte Karlo.

Postoji li mogućnost da uskoro dođe u Srbiju?

- Naravno. Verovatno već posle Rima. Ponudio sam joj sve uslove za rad u TK Partizan. Imaće na raspolaganju terene sa šljakom, brzom i sporom podlogom. Biće tu i profesor Duško Ilić, naš kondicioni stručnjak, za kog sam siguran da će joj izaći u susret. Što se trenera tiče, to je na njoj i njenom ocu da se dogovore. Takođe, postoji mogućnost da jedna banka bude njen sponzor o čemu trenutno pregovaramo – zaključuje Grujić.

Bio je to jedan divan dan u Zagrebu. Mnogo toga je podsećalo na emisiju “Sve za ljubav”...

“Prva destinacija je Maroko gde ide sa bratom Savom, a potom Jelena sledi turnir u Rimu. Tamo će se sresti sa Damirom”

“Da sam želela da se udam, mogla sam to i da uradim. Trenutno sam slobodna. Tako mi je Jelena ispričala”

“Dok su Jelena i Damir razgovarali telefonom, bilo je suza. Bilo je jako dirljivo”

NAJVEĆI USPESI JELENE DOKIĆ

Pet šampionskih titula

Jelena je u dosadašnjem toku karijere osvojila pet VTA turnira: Sarasotu i Birmingem 2002, Rim, Tokio i Moskvu 2001. Sedam puta je igrala finale, dok je u dublu uzela četiri titule. Igrala je i na Olimpijskim igrama u Sidneju (izgubila bronzu od Selešove). Najbolji rang bio joj je 4. mesto na planeti.


and one more text

USPEĆEMO ZAJEDNO

Damir Dokić za Sport o povratku ćerke u vrh
Bila je četvrta u mnogo jačoj konkurenciji. Ne vidim zašto
sada ne bi postigla sličan uspeh, pod uslovom da se uozbilji

Dugo vremena Damir Dokić nije želeo da priča za medije. Pisalo se sve i svašta o njemu, neke stvari su iznete van konteksta, mahom kroz negativnu prizmu, zbog čega se poslednjih godina i povukao u intimu doma na Vrdniku. Ipak, poslednja dešavanja u vezi sa Jelenom i njenom odlukom da se vrati u vrh, ovog puta zajedno sa njim, sa kojim se konačno pomirila, naterala su ga da otvori dušu u razgovoru za naš list.

- Čuo sam se na kratko sa Jelenom pre dva dana. Bio je to prvi put da smo se čuli posle četiri ili pet godina, više ni sam ne pamtim kada je to tačno bilo poslednji put. U situaciji sam da mi uglavnom naš prijatelj, predsednik TK Partizan Dušan Grujić, ovih dana prenosi šta se i kako dešava sa njom. Ali, drago mi je da se ovo desilo. Dogovorio sam se sa Jelenom i da se vidimo, a to ćemo najverovatnije da učinimo u Rimu, pred start turnira. Svašta se u prošlosti pisalo i govorilo. Mnogo mojih reči su se i ispostavile kao tačne, a Jelena plaća ceh postupaka iz prošlosti. Ali, to je sve iza nas i ne želimo da se vraćamo na ono što je bilo – kaže Damir.

Kolike su Jelenine šanse da ovog puta zaista uspe u nameri povratka na teniske terene?

- Mislim da bi trebalo ozbiljno da proba da se vrati u teniski vrh, jer bi bila šteta da to ne učini. Nije kasno za to, još je mlada. Kada bi se uozbiljila mogla bi da napravi bum. Trenutno ne pratim mnogo tenis, ali svako će se složiti sa mnom ako kažem da je današnja konkurencija znatno slabija od one kada je Jelena bila na vrhuncu. Pobeđivala je asove poput Štefi Graf, Monike Seleš, Venus Vilijams, Martine Hingis, Aranče Sančez i drugih. Prema tome, ne vidim zašto i sada ne bi mogla da napravi dobar rezultat. Sigurno je da nije zaboravila da igra, a ako se dobro pripremi ni uspesi nisu daleko.

Da li razmišljate o stručnjaku sa kojim bi Jelena počela da radi?

- Ni ranije nismo imali trenera, pa je Jelena opet bila četvrta na svetu. To je sistem sličan Moniki Seleš. Nalaze se sparing partneri pred svaki turnir i sa njima se vežba. Ja bih, pak, išao na sva važnija takmičenja sa ćerkom – zaključuje Damir.

Jelena Dokić je trenutno u Maroku, gde je očekuje prvi turnir u nizu

Philip
Apr 23rd, 2008, 11:01 PM
Wow... I hope it all works out well!
Im happy she has reconciled with her father. Despite his bad traits, he is still her father. :)

About representing Serbia.. oh maaannn.. if she does its clear she was screwing Tennis Australia for everything she could, and I doubt she would ever return to the Australian Open... :tape:

But if she starts playing tournaments again, I'd be content with that :)

Slutati
Apr 23rd, 2008, 11:08 PM
I pray to the non-existent god that everything works out ok for Jelena:unsure:

Sammy 4 eva!!!
Apr 23rd, 2008, 11:16 PM
Please dont play for Serbia :sad:

Uranium
Apr 23rd, 2008, 11:40 PM
wrong info:p

Philip
Apr 23rd, 2008, 11:51 PM
she is two out of Main Draw in fes??? and she has no rank?? :lol:
Fes.. :help: ;)

Uranium
Apr 23rd, 2008, 11:54 PM
i lied, in early entries thread i misread a poster, no info on Dokic yet

Philip
Apr 23rd, 2008, 11:56 PM
lol, i didnt think that was right :p

Harvs
Apr 23rd, 2008, 11:57 PM
if she were to switch back to serbia she would be spitting in the faces of australians... mainly tennis australia who supported her and offered all their facilities etc.

BUT IM SO GLAD SHES BACK PLAYING:)

Slutati
Apr 24th, 2008, 12:03 AM
I see it this way:if she's planning on living in Serbia then I'm sure she's playing for Serbia.And didn't Damir threaten to bomb Sydney once?I don't think he'd want her to continue playing for Australia.:shrug:But you never know with Jelena, we have to wait and see what happens, I just don't want to get my hopes up too soon...again.

Philip
Apr 24th, 2008, 12:12 AM
she will annoy so many people by changing back to serbian nationality. i would be one of them. but its whats better in her interest that matters i guess!

IceHock
Apr 24th, 2008, 12:27 AM
serbia really takes pride in their athletes though, if you saw the reception jankovic, ivanovic, and djokovic got it was really amazing, and i think it would help her alot, australia really did give her alot but me thinks now because she needed facilities because of no money, but this really is good news if its true, she just seemed so set on her comeback when she wa sin australia then disappeared.

Uranium
Apr 24th, 2008, 12:32 AM
My only problem with Tennis Australia is them not giving her a MD WC into the AO.
Dokic's father hasn't liked Australia, kinda why she skipped it for a few years after 2000/1 and he threatened them, but I want her to play don't care for which nation, just play

Harvs
Apr 24th, 2008, 12:34 AM
My only problem with Tennis Australia is them not giving her a MD WC into the AO.
Dokic's father hasn't liked Australia, kinda why she skipped it for a few years after 2000/1 and he threatened them, but I want her to play don't care for which nation, just play

:rolleyes:i wouldnt have given her one either... having played one decent tournament all year wasnt deserving unfortuantely in my eyes.

but i agree, i just want her to playyyy and get that bloody ranking! haha

Uranium
Apr 24th, 2008, 12:37 AM
ooo, what did Ferguson and Adamzcak(even though i like her) and others do for a wildcard, nothing really, Dokic beat 3 top 100 players in 1 week going into the AO and Monique beat Vesnina, the others kinda did nada.
I would think they would give Jelena a WC considering she barely got rest before qualifying and had good results that week and had to stop and couldn't actually play against Flavia and do better because she had to qualify, i felt like she was probably screwed over and was absolutely dead and flat against Tammy and lost.

Harvs
Apr 24th, 2008, 12:41 AM
ooo, what did Ferguson and Adamzcak(even though i like her) and others do for a wildcard, nothing really, Dokic beat 3 top 100 players in 1 week going into the AO and Monique beat Vesnina, the others kinda did nada.
I would think they would give Jelena a WC considering she barely got rest before qualifying and had good results that week and had to stop and couldn't actually play against Flavia and do better because she had to qualify, i felt like she was probably screwed over and was absolutely dead and flat against Tammy and lost.

lol god... so not going into this again

my person opinion was just that the WC recpiants had played all year and although they may not had played great, they had slugged it out and deserved it in my opinion.:shrug:

if jelena actually plays tournaments this year, theres no doubt in my mind that she deserves an AO WC next year as she is more talented than them:)

Slutati
Apr 24th, 2008, 12:43 AM
ooo, what did Ferguson and Adamzcak(even though i like her) and others do for a wildcard, nothing really, Dokic beat 3 top 100 players in 1 week going into the AO and Monique beat Vesnina, the others kinda did nada.
I would think they would give Jelena a WC considering she barely got rest before qualifying and had good results that week and had to stop and couldn't actually play against Flavia and do better because she had to qualify, i felt like she was probably screwed over and was absolutely dead and flat against Tammy and lost.
I agree with this.Dokic did better in one tournament than any of those girls combined will do in a lifetime.She's also a bigger threat they'll ever be, it was a really stupid decision not to give her a wildcard.But whatever, it is what it is now.She's been through so much, and hopefully she's finally ready to leave all the crap behind and be happy and this time for real.Whatever happens happens, I'm happy as long as she tries her best.
Go, Jelena, we'll never give up on you:kiss:

Ben.
Apr 24th, 2008, 02:27 AM
who cares what country she is gonna play for really for the moment!!! lets just be happy that she is probably gonna play again. I mean her father has forgiven her & they are happy with each other again.

honestly is that what some of you guys care about :shrug: if she wants to represent serbia, she bloody well can!

jd4eva
Apr 24th, 2008, 02:38 AM
I think, fundamentally, that Jelena is entitled to represent Serbia. Whilst it is a little frustrating that she seems to a show a lack of commitment in her apparent "dedication" to Australia, if she is able to gain greater support and assistance from Serbian parties, then it is only fair that she should represent them as a quid pro quo.

We can go back and forth all day about the merits of her decision to represent Serbia; if such a decision is actually made. But, the fact of the matter is that she received very little assistance from Tennis Australia in her last comeback. They provided her with training facilities and practise partners. This is insufficient for a player of her calibre who aspires to play at the top of the game. She requires actual financial assistance. If Serbia is able to provide her that, and facilitates her return to the game, then she should be entitled to repay them with her national allegiance.

For too long there has been this misguided assumption that Tennis Australia furnishes Jelena with endless resources and, second, that her come back will not require financial assistance. Such views tend to ignore the reality of the situation. If she is indeed experiencing financial difficulties, then Tennis Australia's assistance in providing practice courts is insufficient, meaningless and nugatory. A half-hearted attempt at helping her, combined with somewhat questionable decisions, justifies her return to Serbia.

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 03:15 AM
If she goes back to being a Serbian I will not support her as my favourite anymore.

Tennis Australia poured shitloads into her initial develop, and she never would have scaled the heights she did without Australia. Then she left and didn't return for many years.

Then 2006 comes round and she wants to come back to Australia, and uses up WC's (including a MD WC into the AO) Tennis Australia gladly gives them to her, she spins a load of crap about missing Aussie Tim Tams and being an Aussie and looks like she's back but no. She had the tools at her disposal from Tennis Australia to have fulltime coach, travel etc etc etc But wasted it.

Now 2008. She comes to Australia, prepares her speeches, and again recieves WC's. After her AO showing heads back to Croatia/Serbia to do very little until now she wants to be Serbian...AGAIN! (assuming this is more than likely)

I can clearly understand Tennis Australia not giving her MD Wildcards again. She didn't show the commitment afterwards in '06 so what are the assurances of her doing it again in '08? I still had hoped she'd get one but I can understand why she didn't. It would be unbelievably stupid of her and Damir to be Serbian again, the wildcards into WTA events in Australia would be abolished, and with Jelena and Ana in the top 5, where is she supposed to fit into Serbian tennis? A real shame that this girl is so messed up... unless she stays Australian.. :D

jd4eva
Apr 24th, 2008, 03:29 AM
If she goes back to being a Serbian I will not support her as my favourite anymore.

Tennis Australia poured shitloads into her initial develop, and she never would have scaled the heights she did without Australia. Then she left and didn't return for many years.

Then 2006 comes round and she wants to come back to Australia, and uses up WC's (including a MD WC into the AO) Tennis Australia gladly gives them to her, she spins a load of crap about missing Aussie Tim Tams and being an Aussie and looks like she's back but no. She had the tools at her disposal from Tennis Australia to have fulltime coach, travel etc etc etc But wasted it.

Now 2008. She comes to Australia, prepares her speeches, and again recieves WC's. After her AO showing heads back to Croatia/Serbia to do very little until now she wants to be Serbian...AGAIN! (assuming this is more than likely)

I can clearly understand Tennis Australia not giving her MD Wildcards again. She didn't show the commitment afterwards in '06 so what are the assurances of her doing it again in '08? I still had hoped she'd get one but I can understand why she didn't. It would be unbelievably stupid of her and Damir to be Serbian again, the wildcards into WTA events in Australia would be abolished, and with Jelena and Ana in the top 5, where is she supposed to fit into Serbian tennis? A real shame that this girl is so messed up... unless she stays Australian.. :D

She carried Australia's Fed Cup and Olympic teams for a number of years. She won the Hopman Cup for Australia. She has successfully represented Australia on so many occasions that the argument that she is somehow indebted to them in perpetuity doesn't really wash. What about all the players that Tennis Australia invested heavily in but didn't achieve a fraction of what Jelena has? Under your reasoning, Tennis Australia should be entitled to enslave them for not being successful? Investing in any player is speculative. The risk is expected to fall on Tennis Australia and not its players.

She did not "use up" wildcards in 2006. She WON the Australian Open wildcard in the Play-Off. She earnt the wildcard. Tennis Australia did not offer to provide her with financial assistance. This was the reason why she split with Lesley Bowrey; Jelena could not afford to pay for Lesley to travel with her and Tennis Australia was unwilling to assist Jelena financially. It is somewhat idiotic to ignore that tennis players need money to fund their careers. Airfares, accommodation, racquets, coaching, entry fees etc all cost money. That is what Jelena needed; not a half hearted offer of a practice court.

A common theme in Jelena's grievances with the Australian tennis establishment is that, often, she has felt that she does not receive the kind of assistance she requires to make a come back in a meaningful sense. Tennis Australia is willing to financially support a small stable of players and Jelena has continually been denied access to that kind of support. She is not an altruistic entity. She has a right to be self interested. If she can actually get meaningful, and legitimate, support from another party; she should take it and comply with whatever requirements are imposed upon her. I am certain that if Tennis Australia had provided Jelena with financial assistance, this controversy would be moot.

I am uncertain why you feel it helps your case to justify Tennis Australia's reluctance to reward Jelena with wildcards by reference to her apparent lack of commitment. This is not a case where there is a deep pool of worthy candidates. If the wildcards were merit based, Jelena deserved them. If they were discretionary, then the discretion was exercised wrongly. If Jelena is to be pilloried for her lack of commitment, then the other players should be pilloried for their lack of ability and talent.

The Australian summer is only a small portion of the Tour. If Jelena is able to get the kind of assistance, financial and moral, from Serbia; then she should accept it. In any case, I think her ultimate aim is to be entitled to play the Australian summer on the basis of her ranking and not being at the mercy of Tennis Australia.

Dani12
Apr 24th, 2008, 03:55 AM
I'm sure if she changes back to Serbia, she'll be Australian by December again anyways...:p

Harvs
Apr 24th, 2008, 07:12 AM
I'm sure if she changes back to Serbia, she'll be Australian by December again anyways...:p

lol true:lol:

Привет
Apr 24th, 2008, 10:55 AM
I would prefer Jelena to continue representing Australia, but I'm not going to not support her if she chooses to represent Serbia. I'm sure she feels as though she is Serbian and Australian, it's unfortunate that she can only represent one nation. :lol: Even though he's a little crazy, I think it's good she has reconciled with Damir.

I just want to see Jelena play well consistently. Anyone who has any tennis knowledge knows that she has a great game, it's just such a shame that for so many years she hasn't been able to play consistently.

Just Do It
Apr 24th, 2008, 11:12 AM
Okay I read ALL textx and will translate you :

Jelena will travel with her younger brother Sava in Rabat, Rome and other tournaments. She sold her flat in Zagreb, broke with Tin Bikic and is single again. She will live on destination Monte Carlo - Belgrade. She gotclay/hard courts and best coaches in Belgrade where she will train between tournaments. One Serbian bank offered to be her sonsor already. She will meet Damir in Rome.
That guy that offered her this said Jelena looks like NEVER BETTER - amazing. She is fit, and was training during this break with her sparing partner in Zagreb - she does not have a coach.
Her goal is to enter top20 in 6 -12 months.


:banana:

OZTENNIS
Apr 24th, 2008, 11:12 AM
So it makes no mention of her representing Serbia?

If she does go back to Serbia I am 100% with Mr Dokic. She has come back to Australia twice for assistance, received it through coaching arrangements with Lesley Bowrey in '06 (and contradicted herself by saying to two different sources that she was A) ''poor'' and B) ''financially sound'') and Chris Mahoney and Chris Johnson this year. She has used Tennis Australia for wildcards, renewing her dedication to Australia and saying how much she loves the country.

But I think it is unfair of her to go back to representing Serbia (if she does indeed). And it shows just how high up her list showing pride in her country sits...

I couldn't be bothered going in to details...and I have a right to my opinion people, as do you ;)
But it's good she has reunited with her family, good luck with whatever you do...

Just Do It
Apr 24th, 2008, 11:19 AM
And to add : No one mentioned who will Jelena play for.

I hope she stays Australian.

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 11:22 AM
Oh, I was mad at her, but I'm over it. Will support my little Jelena-doll whether she is Aussie or Serb. I just hope she still plays in Australia if she gets back to the top. Can't wait til the 28th :)

JustDoIt - can you tell me if it does say anything about Fed Cup, or her changing nationality or anything like that?

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 11:23 AM
And to add : No one mentioned who will Jelena play for.

I hope she stays Australian.

Ohk cool. :) Thanks..

I hope Damir comes back to Australia aswell. What a character :lol:

Just Do It
Apr 24th, 2008, 11:26 AM
I doubt Damir will come back to Australia. Jelena can train and live in Belgrade/Monte Carlo and still play under Australian flag :shrug:

OZTENNIS
Apr 24th, 2008, 11:27 AM
Let's hope so :)

Ben.
Apr 24th, 2008, 11:34 AM
I just hope that she plays again, rather than worry about which nation she'll play for.

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 11:39 AM
I just hope that she plays again, rather than worry about which nation she'll play for.

Nah I'm worried about the nation :p

Ben.
Apr 24th, 2008, 11:46 AM
Nah I'm worried about the nation :p

good for you then, but really the most important thing is that she is gonna play again & that she enjoys doing what she does best. I'll support her, aussie or no aussie.

Harvs
Apr 24th, 2008, 11:53 AM
I just hope that she plays again, rather than worry about which nation she'll play for.

woot for u ben lol... the rest of us care about it haha

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 11:54 AM
Yeah I'll support her too. I think its most likely she'll become Serbian again in time. wonder how she'll do in Fes.. If the report is correct she's looking great..

Are there any people from Fes on WTAWorld?

Just Do It
Apr 24th, 2008, 11:57 AM
^ I doubt, but I will stalk her when she comes to Belgrade after Rome :lol:

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 01:04 PM
:lol: OMG I can't believe that Fes is only a few days away, and if she plays quallies even sooner!

Another poster in GM said she asked for Florence $25K WC also :shrug:

Just Do It
Apr 24th, 2008, 01:09 PM
^ That tournament is in the same week as Rome tier I. I guess she is not sure if bitches in Rome will give her a wild card, so she wanna have a B plan :lol:

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 01:19 PM
^ I see. Looks like she's back for a few weeks anyway. Did she want to get into Fes MD or Quallies? I'm so overly extremely ecstaticly excited!

BTW JustDoIt - do you think she'll go back to Serbian nationality?

Just Do It
Apr 24th, 2008, 01:23 PM
I dont know :shrug: But being surrounded with Serbian players and coaches ... huh it will be hard for her not to play inder Serbian flag again, but I am sure people from Partizan club ( who helped her ) and Serbian tennis federation wont force her, and wont term their help to her with that.

Ben.
Apr 24th, 2008, 01:33 PM
...;13015879']woot for u ben lol... the rest of us care about it haha

I mean we should care about her tennis, thats the most important thing, hahaha. if she wants to be an aussie, great then :)
but i like her because of her game & marvellous talent rather than whether she is aussie or not.

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 01:34 PM
Yeah I think she will if she sticks at it. If this comeback becomes her real comeback, and she raises her ranking and can play a full WTA schedule than I think she may switch back. But if this attempt falls through I don't think she'll bother with it.

I was just thinking the other day, without her playing any of the Aussie summer, she still reached a career high of World #4. Imagine if she played the Aussie Open aswell she may have even scaled greater heights. Then again, she may have been so successful because she got that extra months rest.

Uranium
Apr 24th, 2008, 01:42 PM
Okay I read ALL textx and will translate you :

Jelena will travel with her younger brother Sava in Rabat, Rome and other tournaments. She sold her flat in Zagreb, broke with Tin Bikic and is single again. She will live on destination Monte Carlo - Belgrade. She gotclay/hard courts and best coaches in Belgrade where she will train between tournaments. One Serbian bank offered to be her sonsor already. She will meet Damir in Rome.
That guy that offered her this said Jelena looks like NEVER BETTER - amazing. She is fit, and was training during this break with her sparing partner in Zagreb - she does not have a coach.
Her goal is to enter top20 in 6 -12 months.


:banana:
Never Better!?!?!
all good news in one article!!:woohoo:

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 01:43 PM
JELENA Dokić je poslednji meč za FED kup selekciju SCG odigrala pre tri godine. Posle toga je krenula lavina svega i svačega, a Jelena, razočarana u mnoge, rešila je da se vrati u Australiju i, navodno, zatraži da igra za njihovu reprezentaciju.
Sada, posle svega, pošto nije zaigrala za “kengure”, pojavljuje se fantastična mogućnost da Srbija zaista dobije drim-tim. Jer, Anu Ivanović, Jelenu Janković i Jelenu Dokić nema nijedna druga zemlja.

What does this say in English? Please...

Uranium
Apr 24th, 2008, 01:44 PM
i have a favor
can a Serbian person here, stalk Jelena and take pics for us of her
:haha:

Just Do It
Apr 24th, 2008, 01:57 PM
JELENA Dokić je poslednji meč za FED kup selekciju SCG odigrala pre tri godine. Posle toga je krenula lavina svega i svačega, a Jelena, razočarana u mnoge, rešila je da se vrati u Australiju i, navodno, zatraži da igra za njihovu reprezentaciju.
Sada, posle svega, pošto nije zaigrala za “kengure”, pojavljuje se fantastična mogućnost da Srbija zaista dobije drim-tim. Jer, Anu Ivanović, Jelenu Janković i Jelenu Dokić nema nijedna druga zemlja.

What does this say in English? Please...

Jelena played last fed cup match for Serbia 3 years ago, then she decided to play under Australian flag. Now, there is a great opportunity that Serbia can get a dream team in JJ, AI and JD :bolt:

Journalists and their gossips and guessings.

Ben.
Apr 24th, 2008, 02:04 PM
ah okay.

ce
Apr 24th, 2008, 02:05 PM
i am so gonna see her if she comes to Belgrade :eek:
:bigcry:

Ben.
Apr 24th, 2008, 02:07 PM
if you know where she is in belgrade that is ;)

ce
Apr 24th, 2008, 02:33 PM
ooo i will go to Partizan :p

matty
Apr 24th, 2008, 04:07 PM
Damir said Jelena is basicly broke and does not have money to travel - well mystery is solved why she stopped playing. He said that will change now, and from what I've read Jelena could play for Serbia again :bolt:

Yep, that's what I'd figured all along. That's why she was so mad about not being able to play AO 08. Losers first round prize money was quite a bit and she needed it.

matty
Apr 24th, 2008, 04:19 PM
She carried Australia's Fed Cup and Olympic teams for a number of years. She won the Hopman Cup for Australia. She has successfully represented Australia on so many occasions that the argument that she is somehow indebted to them in perpetuity doesn't really wash. What about all the players that Tennis Australia invested heavily in but didn't achieve a fraction of what Jelena has? Under your reasoning, Tennis Australia should be entitled to enslave them for not being successful? Investing in any player is speculative. The risk is expected to fall on Tennis Australia and not its players.

She did not "use up" wildcards in 2006. She WON the Australian Open wildcard in the Play-Off. She earnt the wildcard. Tennis Australia did not offer to provide her with financial assistance. This was the reason why she split with Lesley Bowrey; Jelena could not afford to pay for Lesley to travel with her and Tennis Australia was unwilling to assist Jelena financially. It is somewhat idiotic to ignore that tennis players need money to fund their careers. Airfares, accommodation, racquets, coaching, entry fees etc all cost money. That is what Jelena needed; not a half hearted offer of a practice court.

A common theme in Jelena's grievances with the Australian tennis establishment is that, often, she has felt that she does not receive the kind of assistance she requires to make a come back in a meaningful sense. Tennis Australia is willing to financially support a small stable of players and Jelena has continually been denied access to that kind of support. She is not an altruistic entity. She has a right to be self interested. If she can actually get meaningful, and legitimate, support from another party; she should take it and comply with whatever requirements are imposed upon her. I am certain that if Tennis Australia had provided Jelena with financial assistance, this controversy would be moot.

I am uncertain why you feel it helps your case to justify Tennis Australia's reluctance to reward Jelena with wildcards by reference to her apparent lack of commitment. This is not a case where there is a deep pool of worthy candidates. If the wildcards were merit based, Jelena deserved them. If they were discretionary, then the discretion was exercised wrongly. If Jelena is to be pilloried for her lack of commitment, then the other players should be pilloried for their lack of ability and talent.

The Australian summer is only a small portion of the Tour. If Jelena is able to get the kind of assistance, financial and moral, from Serbia; then she should accept it. In any case, I think her ultimate aim is to be entitled to play the Australian summer on the basis of her ranking and not being at the mercy of Tennis Australia.

Very well said, totally agree. Pro tennis can be a very expensive venture.

Would Ivanovic be as successful as she is today, if she didn't have that business man, invest $500,000 (half-million!!!) dollars in her?

Tennis Australia support was meaningless-it was half-assed and just wasn't going to help Jelena. I do think Jelena has a little bit of an attitude problem, but with a dad like that, you can see where shegets it. The only problem is, if Damir hasn't changed, they will go back to the same relationship dynamics.

Anyway, I really wish her luck!

King Aaron
Apr 24th, 2008, 04:34 PM
All these does sound promising doesn't it? Except for the possible switch back to Serbia.

cn ireland
Apr 24th, 2008, 05:35 PM
I'm so excited that Jelena could be playing again in a few days:). Does anyone know when the wildcards for Fes will be announced? Can't imagine Rome not giving a Wildcard seeing as she won the tournament before.

Also I don't think it should matter what country she plays for as long as she plays consisently. Her fans should like her for her play rather than the country she represents. I'll support her whichever country she plays for:hearts:.

IMPOSSIBLE
Apr 24th, 2008, 06:51 PM
good luck to her :)

But stay as an Aussie ;)

gja360
Apr 24th, 2008, 07:15 PM
Good Luck Jelena!!

WhatTheDeuce
Apr 24th, 2008, 09:37 PM
I'm excited. :bigcry:

Go Jelena!

Golovinjured.
Apr 24th, 2008, 10:02 PM
:bounce: :bounce: :bounce:

AAAAAAAAHHHHHHHHHHHH EXCITEMENT OVERLOAD!!!!!!!!!!

doktor
Apr 24th, 2008, 11:24 PM
Damn.. i can't help but feel like a sucker... i'm feeling just as excited as i was before the AO... but i can't wait to see her playing again... the patented Jela backhand drop shot has been a long time coming!!! BTW is there any way to get video of Fes?

Fretchap
Apr 25th, 2008, 01:48 AM
Jelena :bounce: So glad to hear these good news :D I really hope everything works out well this time :)

MilanDokic
Apr 25th, 2008, 11:08 AM
After WTA Rome Jelena comes to Serbia!

Golovinjured.
Apr 25th, 2008, 11:15 AM
MilanDokic thanks so much for news!

Is she changing back to Serbia or staying Australia?

ce
Apr 25th, 2008, 11:50 AM
After WTA Rome Jelena comes to Serbia!

:hearts: I hope she plays for US again :hearts:

Golovinjured.
Apr 25th, 2008, 11:55 AM
:sad:

dokicz09
Apr 25th, 2008, 12:06 PM
maybe it is better if she plays for Serbia;d she can get then help from other top serbian players australian tennis is now in my opinion much worse;p

doktor
Apr 25th, 2008, 12:41 PM
It really doesn't matter who she plays for to me... as long as she commits to playing again i couldn't care less if she plays futures for the next 18 months for south africa!... Its her tennis that drew us to her in the first place and thats how it will stay... C'mon Jela... we believe... DON"T KNOCK THE DOK... no matter who she's playin for!

WhatTheDeuce
Apr 25th, 2008, 02:30 PM
Has the WC for Fes been confirmed? And is it MD or Q?

:shrug:

ce
Apr 25th, 2008, 02:32 PM
It really doesn't matter who she plays for to me... as long as she commits to playing again i couldn't care less if she plays futures for the next 18 months for south africa!... Its her tennis that drew us to her in the first place and thats how it will stay... C'mon Jela... we believe... DON"T KNOCK THE DOK... no matter who she's playin for!

:worship:

Golovinjured.
Apr 25th, 2008, 02:36 PM
Has the WC for Fes been confirmed? And is it MD or Q?

:shrug:

No official news yet. Thankfully, Jelena chose to make her comeback in Africa, where apparently they don't have an internet source adequate to update their online website. She loves to torture us doesn't she? :)

Hopefully we here soon...

Highlandman
Apr 25th, 2008, 03:20 PM
I wish she could qualify directly for Australian Open 2009 :) And back to Top-100 ASAP.

Fretchap
Apr 25th, 2008, 06:29 PM
Fes Qualies

(3) LARSSON, Johanna SWE vs BYE
GUISARD, Estelle FRA vs BRATCHIKOVA, Nina RUS
(WC) DOKIC, Jelena AUS vs LEFEVRE, Sophie FRA
(6) LARCHERDE BRITO, Michelle POR vs BYE

Ben.
Apr 25th, 2008, 06:35 PM
yeah just had a look at the Fes thread :D
glad to see her name in another WTA event :bounce:

it answers all our questions pretty much.

Belco
Apr 25th, 2008, 07:54 PM
:bounce: :bounce:

hope she stays to play for Australia

Golovinjured.
Apr 25th, 2008, 10:56 PM
Larcher De Brito in R2 :sad:

Dokic better have been training or else she'l struggle. Anyone know anything about her first opponent?

WhatTheDeuce
Apr 26th, 2008, 02:15 AM
AJDE!!! :D So nice to finally have her back. :hearts: Please keep at it now..

doktor
Apr 26th, 2008, 04:16 AM
Ahhh 10 hours till she plays!!!

Golovinjured.
Apr 26th, 2008, 04:35 AM
This is seriously too much for me! I think a little wee just came out!

doktor
Apr 26th, 2008, 04:38 AM
agreed!!! I can't freaking wait... I hope shes been training... Very Nervous...

Slutati
Apr 26th, 2008, 04:38 AM
Jelena:woohoo:And she can beat the overrated wannabe Sharapova, Larcher whatever, without any trouble.Go Jelena:rocker2:

doktor
Apr 26th, 2008, 04:44 AM
Sophie Lefevre... 27 y/o... career high singles 216... average about 500 - 600... 0 singles titles... 4 ITF doubles titles... 2/6 this year

AaronJoyB
Apr 29th, 2008, 04:04 PM
Dokic to play Florence 25 k- She has a qwc

auntie janie
Apr 29th, 2008, 04:21 PM
Great news! Thanks for the inside info, Migrate. :)

It's funny, though, since she's 3rd alt, she probably wouldn't even need the WC to play. But it's better to be sure, I guess, before making the trip.

King Aaron
Apr 29th, 2008, 05:18 PM
^When's Florence?

auntie janie
Apr 29th, 2008, 09:12 PM
Next week.

vutt
Apr 29th, 2008, 10:24 PM
Next week.

well if it's qwc then it's more like after 2-3 days :)

Harvs
Apr 29th, 2008, 11:45 PM
oo yay:)

-NAJ-
Apr 29th, 2008, 11:51 PM
Jelena will meet with her dad on friday.

Babolatpro880
Apr 30th, 2008, 12:42 AM
She BETTER play. With as well as she seems to be playing (I think that Larsson win was actually a very good win), she could do really well in a 25K as long as she doesn't play down to the level of her opponent.

doktor
Apr 30th, 2008, 03:57 AM
and as long as she does somethin with that serve she'll be alright... it was such a liability last night