PDA

View Full Version : LG New Belgrade Open (B92.net 08062005)


blablabla
Jun 8th, 2005, 03:38 PM
N.Beograd domaćin "Fjučersa"

http://www.b92.net/news/pics/2005/06/107554470442a6f8d55d97c244167772_140x121.jpg

Na teniskim terenima kluba „Gazela“ na Novom Beogradu od 10-19.juna održaće se „Fjučers - LG New Belgrade Open 2005“ na kome će učestvovati skoro 100 tenisera iz preko 30 zemalja iz celog sveta.

Turnir koji je drugi po rangu u grupi takmičenja ispod ATP turnira (odmah iza čelendžera, a jači od „satelita“) najveći je organizacioni poduhvat u istoriji teniskog kluba sa Novog Beograda koji postoji 19 godina.

Tim povodom u prostorijama SO Novi Beograd održana je izuzetno posećena konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili predsednik opštine Novi Beograd i predsednik organizacionog odbora turnira Željko Ožegović, prvi čovek TK Gazela Ranko Djordjević i Ilija Bozoljac mladi teniser SCG.

Ovaj fjučers koji posle kvalifikacija zvanično startuje u utorak finansijski su pomogle brojne kompanije (LG, HP, Bambi, Rajfajzen...) a kako su saopštili organizatori cilj je da ovaj turnir (SCG je do sada imala samo 5 fjučersa u sezoni) postane tradicionalan i kasnije preraste u „Čelendžer“.

Željko Ožegović: „Pored izgradnje brojnih sportskih objekata i sve više sportskih takmičenja na teritoriji opštine Novi Beograd, mi smo u ovom teniskom turniru prepoznali još jednu pravu priliku da na pravi način promovišemo našu opštinu. Pored dobre organizacije ovog turnira, naš cilj je da ovaj turnir postane tradicionalan i jednog dana preraste u „Čelendžer“ .

Ranko Djordjević: „Današnji dan je najveći u istoriji teniskog kluba Gazela“ koji je nastao daleke 1086.godine kao plod entuzijazma nekoliko ljudi. Sada imamo infrastruktruru za medjunarodni turnir koji je drugi u prstenu koji sačinjavaju „satelit, fjučers i čelendžer“. Kvalifikacije startuju već u petak, a ovaj turnir će biti i prava prilika za naše mlade igrače koji nemaju dovoljno novca da putuju po svetu u potrazi za bodovima, da ih sakupljaju ovde u našoj zemlji. Dovoljno je što ću navesti primer Rumunije koja ima čak 64 fjučersa, a mi samo 6 i jedan „Čelendžer“ na terenima Gemaksa“ rekao je Djordjević koji je dodao da će posle kvalifikacija u glavnom „kosturu“ biti 32 igrača u singlu, kao i 16 parova na startu turnira dublova.

Mladi igrači iz SCG dobiće četiri specijalne pozivnice „wild card“ (po dve dele TSSCG i organizator) za učešće na turniru, a još 8 će dodeliti organizator za mlade tenisere koji će učestvovati u kvalifikacijama.

Grupu tenisera iz SCG predvodiće Bozoljac, Ćirić,Madjarovski, Tošić i Troicki.

Svečano otvaranje turnira „LG New Belgrade Open 2005“ održaće se u utorak 14.juna na terenima TK „Gazela“.

SOURCE: http://www.b92.net/sport/vesti.php?nav_id=170126