PDA

View Full Version : Ana Ivanovic - The First Interview in 2005


MilanDokic
Jan 5th, 2005, 07:43 PM
KO je ova devojka - pitali su se mnogi ljubitelji "belog sporta" tokom proteklih 12 meseci. Ana Ivanović je u 2004. godini oduševila sjajnim igrama na turnirima širom sveta, lepotom očarala i opila navijače, pa, u sezoni koja je tek počela, neće biti zabune kad neko u svetu spomene "srpsko tenisko čudo".
I pored toga što je tek nedavno napunila 17 godina, Ana je već pokazala celom svetu kako se igra "atomski tenis", sa snažnim udarcima i efektnim poenima. U 2004. godini, napravila je mega skok od skoro 600 pozicija na VTA listi, a sada je očekuje pohod na sam vrh teniske piramide.
- Prvo želim da do polovine godine stignem do 50. mesta, a zatim i na sam vrh VTA liste. Bila bih zadovoljna ako bih do sledećeg decembra bila među 30 na svetu - odaje ličnu novogodišnju želju mlada teniserka.
Proteklih meseci prvi put je zaplovila u profesionalne vode. Igrala je mečeve sa najjačim svetskim teniserkama, privukla pažnju svetskih medija, pa je mnogo toga ostalo u lepom sećanju.
- Imam priliku da radim nešto što najviše volim, da se takmičim i da putujem po svetu, da odmerim snage sa najpoznatijim teniserkama. Ako baš moram da biram, onda je to meč sa Venus Vilijams i podrška publike u Cirihu, koja je svim srcem bila uz mene.
Ana putuje po celom svetu, ali priznaje da će uskoro ponovo da poseti grad iz svojih snova.
- Melburn je na mene ostavio snažan utisak, ne samo zbog Australijen opena, već zato što tamo imam i rođake.
Kada smo već kog prvog Grend slema u sezoni, Ana ne želi da prognozira koji rezultat možemo da očekujemo.
- Mogu samo da upozorim moje navijače da mogu svašta da očekuju. Sve je moguće - zagonetna je mlada teniserka Partizana.
Slobodnog vremena je sve manje.
- Volim da gledam filmove, i u bioskopu i kod kuće. Omiljena serija su mi "Prijatelji", a od muzike pop i "Ar-en-bi". Takođe, kad god mi se ukaže prilika, igram košarku sa mlađim bratom, koji je i trenira. Često ga pobeđujem, jer ima samo 13 godina - ističe i svoje košgetersko sposobnosti 182 cm visoka Beograđanka.

FEDERER JE NAJBOLJI
POŠTO će već sledeće sezone moći da se ravnopravno bori sa svim teniserkama, normalno je što Ana za uzora ima neprkosnovenog u muškom "belom sportu" i zvanično najbljeg sportistu Evrope Švajcarca Rožea Federera.
- NJegovo ponašanje na terenu, ali i van njega je fantastično. Vrhunski je igrač i profesionalac i zasluženo je najbolji na svetu.

MIS SPORTA
ANA se nedavno našla i u najužem izboru za Mis sportskinje Srbije i Crne Gore. Od velikog broja devojaka, mlada teniserka je proglašena za drugu pratilju.
- Nisam razočarana i bio mi je veoma simpatičan ceo izbor oko najlepše sportistkinje. Drago mi je što sam dobila toliko glasova, ali ne opterećujem se takvim stvarima. Ipak, tenis mi je na prvom mestu... A i mlada sam, pa imam vremena i da uzmem trofej na izbou za Mis - šali se Ivanovićeva.

pla
Jan 5th, 2005, 07:49 PM
Nice interview, she is very sweet :) .

Btw what "biram" means? I know it's a verb but..

Dave B
Jan 5th, 2005, 07:53 PM
Can anyone translate this?

~MaRt~HiNgIs~F@N
Jan 5th, 2005, 07:54 PM
Nice interview, she is very sweet :) .

Btw what "biram" means? I know it's a verb but..
to choose

pla
Jan 5th, 2005, 07:54 PM
to choose

Thanks :) (omg it's so close to our word and I didn't manage to understand it :lol: )

Joana
Jan 5th, 2005, 08:04 PM
to choose
"I choose" to be exact... but how did you know???

Joana
Jan 5th, 2005, 08:09 PM
Highlights of the interview:
- Hopes to be top 30 by the end of the season
- Favourite match so far is the one against Venus in Zurich
- Favourite city is Melbourne and she is really looking forward to visiting it again
- Likes movies, fave TV show is "Friends", enjoys pop and R&B music, playing basketball with her brother
- Admires Federer
- Won 3rd place in Miss Sport Serbia and Montenegro contest

Freakan
Jan 5th, 2005, 08:46 PM
"Friends"-great choice :D
And congratulations on her 3rd place :yeah: :hearts:

Freakan
Jan 5th, 2005, 08:53 PM
Oh, and thaks Joana :D :kiss: