PDA

View Full Version : Jelena Jankovic, I drugi kažu da sam prva


blablabla
May 7th, 2005, 06:31 PM
I drugi kažu da sam prva
A. PALIĆ 07.05.2005, 18:47:52

DEVENPORTOVA, Morezmova, Šarapova, sestre Vilijams, Jankovićeva... Ime naše teniserke je neizostavno kada se pomene tenisko elitno društvo. Jelena Janković je "upala" u sam krem svetskog belog sporta, na svakom turniru bije odlučujuće bitke sa najjačim reketima, a domaćim navijačima pruža veliko zadovoljstvo da u jednom globalno popularnom sportu, kao što je tenis, imaju devojku koja predstavlja njihovu zemlju u najlepšem svetlu.

- Veoma je lep osećaj kada znate da ste došli među najbolje, da vas sve protivnice poštuju... Zato moram da igram još bolje, kako bi u ovom elitnom društvu opstala još mnogo godina - objašnjava Jelena.

U belom sportu se vrti lova do krova. Od nagradnih fondova na turnirima, ljudima se često zavrti u glavi, a po zaradama vrhunski igrači (u pitanju je i po nekoliko miliona evra godišnje) staju uz rame sa najplaćenijim NBA košarkašima, fudbalerima.. Primera radi, predstojeći Rolan Garos je "težak" preko 15.000.000 dolara, dok će pobedniku u obe konkurencje pripasti po 1.000.000 zelenih novčanica. Ne treba zaboraviti i izdašne sponzore, koji znaju da teniskim zvezdama do vrha napune sef u banci, u želji da ih privole da reklamiraju baš njihove proizvode.

- Naravno da je super što sam u prilici da zaradim dosta novca, ali tenis i dalje igram isključivo iz ljubavi. Da nije tako, ne bih mogla ni da izađem na teren. Evo, baš u Berlinu, ovdašnji novinari su se čudili kako sam posle skoro svakog poena nasmejana i raspoložena. Jednostavno, tenis mi pruža veliko zadovoljstvo.

Plavi dres za mladu Beograđanku ima posebno značenje. Kada je nastup za reprezentaciju u pitanju, kod Jankovićeve ne postoje dileme. U prilog tome, govori i njena odluka da zaigra na FED kupu u Antaliji i tako propusti turnir u Varšavi, zbog čega je izgubila poene i pala za nekoliko pozicija na VTA listi. Ipak, Jeleni nije bilo žao. I pored toga što plave nisu uspele da se domognu Svetske grupe, naša najbolja teniserka je zabeležila sve pobede, pobrala simpatije organizatora turnira (jedan Turčin joj je poklonio i dijamantske minđuše), a dobrim igrama najavila da će brzo da nadoknadi propušteno u Poljskoj.

- Šteta što u Antaliji nismo bile kompletne jer bi sigurno izborile plasman u Svetsku grupu. Bilo bi sjajno da uskoro u Beogradu ugostimo najjače reprezentacije i igračice - priželjkuje Jankovićeva.

Da Jelena može svakog da pobedi, sada je svima jasno. Ipak, prvi reket SCG poručuje da mora i može da popravi još neke stvari u svojoj igri.

- Pre svega, moram fizički da ojačam, jer sam po snazi iza gotovo svih igračica na VTA. Takođe, treba bolje da se krećem, brže završavam poene i da usavršim izlazak na mrežu - samokritična je naša teniska dama.

Cilj za ovu sezonu nije neostvarljiv.

- Želim da uđem u prvih 10 na VTA listi, ali i da pobedim velika imena, osvojim turnire... Bilo bi lepo da se revanširam Devenportovoj, Ameli Morezmo. Sereni Vilijams, ne moram, nju sam već savladala - uz osmeh odgovora Jelena.
Za desetak dana počinje i drugi grend slem u sezoni Rolan Garos, a ako je posluži žreb (što u dosadašnjem delu sezone nikako nije bio slučaj), Jankovićeva može da napravi veliki rezultat.
- Interesantno da je trener Lindzi Devenport, posle finala koje smo odigrale u Dubaiju, izjavio da sam jedan od najvećih favorita za osvajanje Rolan Garosa... Nadam se da je dobar prognozer - kaže Jelena, koja se na aktuelnom turniru u Berlinu pokazala kao pravi ekspert za šljakastu podlogu.

ANA JE SJAJNA
JELENA je nekako probila led i za ovdašnje klinke sa reketom. Do vrha se već popela 17-godišnja Ana Ivanović, a Beograd je poslednjih godina postao pravi rasadnik talentovanih devojčica.

- Ana je sjajna igračica i volela bih da nas bude što više u svetskom teniskom vrhu - poručuje Jankovićeva.


BEOGRAD ZA SREĆU
VEĆI deo sezone, Jelena putuje po svetu, vodi velike bitke na turnirima (iako se nedavno oprobala i kao manekenka u Njujorku), ali najviše voli da dođe u svoj Beograd, vidi se sa porodicom i prijateljima.
- Interesantno, kad god krenem iz Beograda na neki turnir, napravim sjajan rezultat i obavezno stignem do same završnice.

TENISKA SUJETA
NAŠA teniserka priznaje da se mnogo ne druži sa koleginicama.
- U tenisu ima mnogo ljubomore i sujete, a nema pravog prijateljstva. Ja nisam iz te priče - objašnjava Jankovićeva.

source: http://www.novosti.co.yu/vest.php?vest=40173&rubrika=Sport

©@®eLess
May 7th, 2005, 10:35 PM
Ma Jelena je bre strava, iako sam nekad kritican prema njoj! Danas je igrala strava tenis, i iako je izgubila pruzila mi je da gledam tenis kakav odavno nisam video. Naravno i Nadja je tome pomogla-igrala je ko luda!

ivanovic
May 8th, 2005, 02:47 AM
Thanks for the article

WOW I was impressed by Jelenas game vs Nadia, she played excellent.
She said Davenports coach said JJ is a favourite for French Open. I hope she goes further than 2nd round.
Interesting that she said that everytime she trains in Belgrade and then enters a tournament she does well, I agree with her on that.
She sure doesn't lack ambition, wants to be top ten by the end of the year, get a ravange on all the players she lost to, and win big tournaments.
It's funny when she said a Turkish man gave her diamond earings when she was in Antalya.

go jj