PDA

View Full Version : Sanja Ancic article/interview/schedule for 2005


croat123
Apr 27th, 2005, 12:06 AM
i'm just going to translate the important parts cause it's long:

The name of the pearl of dalmatia is Sanja Ancic
(on being the second player after Petrova to win all three tournaments) "I didn't know about that until yesterday during the trophey ceremony. To tell you the truth, I was a bit confused, it just kinda passed through my head because I was still so happy about the final that had mentally exhausted me. Lisjak was up 5-2 30-0..."
"I'm going to Italy in 3 weeks to play two 50Ks. Roland Garros is also in my plans, but my dad knows my schedule better than me."
"The game excites me. I like the fact that I can see myself improving. To play 15 matches in 3 weeks and win them all is an amazing thing. I think my last two finals, in Hvar and in Bol, were the hardest. In Hvar I beat the Slovenian Zec-Peskiric who had beaten me before -- we played for almost three hours. On Sunday against Ivana Lisjak I was able to pull out that first set... I won five games in row.
Right now she is in Split attending high school :)

BISERU DALMACIJE IME JE SANJA ANČIĆ!

piše Davor BURAZIN

S bisernom ogrlicom kao trajnom uspomenom na fantastičnu seriju rezultata (15 pobjeda!), Sanja Ančić se iz Bola vratila u Split školskim obavezama. Najdraže čestitke stigle su joj iz Izraela (gdje joj je brat-trener Ivo s hrvatskim juniorima) i Münchena (tamo je drugi brat Mario na turniru). Prije sedam godina istu je stvar uradila tada anonimna Nadia Petrova, http://www.slobodnadalmacija.hr/20050426/images/sport6a.jpgRuskinja koja je danas 12. igračica svijeta...
- Za taj podatak nisam znala do jučer, odnosno do dodjele nagrada. Iskreno, bila sam malo zbunjena i nisam reagirala, samo mi je prošlo kroz glavu. Još sam bila euforična od finala koje me fizički i psihički iscrpilo. Lisjak je u prvom setu vodila s 5:2 i 30:0...
Petrova je tada, kao i Sanja sada, bila juniorka, a mjesec dana kasnije u Parizu je osvojila juniorski Roland Garros (u polufinalu je, sjećam se kao danas, nadigrala Jelenu Kostanić). Sanju nismo htjeli opterećivati tim podatkom.
- Čini mi se da za tri tjedna idem u Italiju, nisam sto posto sigurna, ali mislim da ću igrati na dva turnira od 50.000 dolara. I Roland Garros mi je u planu, iako tata zna bolje od mene.
Najvažnije od svega jest da je Sanja stekla gomilu samopouzdanja, onoga što joj je dramatično nedostajalo uslijed brojnih ozljeda i bolesti. Tromjesečna stanka zbog problema s leđima pomogla joj je da na miru posloži igru i onda bljesne u trenutku kada se to možda i nije očekivalo u ovako grandioznom obimu.
- Veseli me igra, veseli me taj očiti napredak. Odigrati petnaest mečeva u tri tjedna i svih petnaest dobiti, strašna je stvar. Mislim da su mi najteža bila dva posljednja finala, u Hvaru i Bolu. U Hvaru sam pobijedila Slovenku Zec-Peškirič od koje sam prije izgubila, nadmetale smo se gotovo tri sata. To mi zbilja puno znači. U nedjelju protiv Lisjak sam izvukla taj prvi set, pet gemova zaredom sam dobila...
U međuvremenu su joj upisani i bodovi za hvarski trijumf, pa je s 486. stigla na 446. mjesto rang-liste. No, to je ionako u ovom trenutku sporedno, jer 446. mjesto ne odražava niti približno njenu vrijednost. Ali, odnekuda se trebalo krenuti. Preko Makarske, Hvara i Bola do WTA Toura, tako smo poput proroka napisali u Pressingu prije tjedan dana.

croat123
Apr 27th, 2005, 03:54 AM
bump
she is also playing the 75K in Zagreb

AJMO!!

AjdeNate!
Apr 27th, 2005, 03:58 AM
:woohoo: