Tennis Forum banner

Diskusije na srpskom jeziku

113K views 1K replies 45 participants last post by  Gentleman 
#1 ·
U potforumu "Serbian sensations" već postoji tema "Govori srpski da te ceo svet razume", ali tamo se retko piše. Takođe, u Jecinom forumu postoji sličan odeljak, ali ljudi i dalje pišu na srpskom svuda osim tamo. Ne verujem da će drugačije biti ovde, ali bilo bi fer makar da pokušamo pošto često ometamo tok diskusije u nekoj od tema ubacivanjem komentara na srpskom. Ja prva to prečesto radim, pa rekoh - ajde da pokušamo ovako. :)
 
#79 ·
Nigel je rekao da su im glavni ciljevi u 2012 povratak u TOP 10 u drugoj polovini sezone, da dobro odigra u Londonu i da se plasira na zavrsni WTA sampionat.

Ja bih bila zadovoljna i da se ostvari samo ovo prvo i da ucestvje na Olimpijadi. Nigel je i dalje uz Anu. Angazovace ili je vec angazovala novog fitnes trenera. Mozda ima i fizioterapeuta. Mozda ne trebamo biti toliki pesimisti :)
 
#81 ·
Angažovala je fizioterapeuta, Cronin ne zna ko je taj čovek i kako se zove, ali kaže da će raditi sa Anom sve vreme njenog boravka u Australiji. Da li će Ana potpisati ugovor sa fizioterapeutom i uvrstiti ga u svoj tim posle Australije - niko ne zna (verovatno zavisi od Aninih rezultata i zdravlja.)

Ne znaju se ni razlozi zbog kojih je Byrnes otišao posle samo 5 meseci, Cronin opet nagađa da je u pitanju bila njegova,a ne Anina odluka.

Kad već pričamo o fizioterapeutima, moram da spomenem najboljeg - Novotnog,koji radi za Gulbisa.
On je rekao da je,u radu sa Ernijem,zadužen za sledeće:

1.Fitnes trening;

2.Svakog dana priprema preventivne vežbe za telo;

3.Priprema program za regeneraciju tela: istezanje, masaža, "ledena" masaža,joga,akvaterapija...

4.Kreira program vežbi za ublažavanje bolova i saniranje povreda;

5.Nadgleda Gulbisovu dijetu, sprema mu napitke u zavisnosti od klimatskih uslova i stanja organizma. Vodi računa o sastojcima koji mogu da ublaže stres, olakšaju bolove,a često koristi i homeopatske preparate.
 
#88 ·
Izvini, nisam video tvoj post! :)
 
#87 ·
Upravo sam cuo na vestima kako je Ana angazovala novog fizioterapeuta, neku Tinu Maio po Adamovoj preporuci! :facepalm:
Ona po njegovoj preporuci i otpusta i angazuje trenere, nema sta... :(
Ta Tina je navodno poznata u svetu golfa, radila je sa nekim poznatim golferima: Appleby and Poulter!
Da li neko zna ko su ovi i koliko su uspesni???
 
#89 ·
Ovo sam nasla

Dr Tina Maio – Osteopath
Tina is a qualified Osteopath with a physical education background. She is a part-time consultant to the Victorian Institute of Sport and spends the remainder of her time in private practice. Tina is thorough in her examination and diagnosis of musculoskeletal conditions. She has a particular interest in the prescription of exercise to overcome injuries and to rectify imbalances caused by poor posture and bad habits.

Tina has completed a Bachelor of Applied Science in Physical Education, a Bachelor of Science Clinical Science and a Master of Health Science in Osteopathy.
 
#90 ·
:facepalm: Ovo je urnebesno. Koji kurac je on da joj preporučuje kondicionog? Ljigavac obični. :sad: Ali, to ne umanjuje njenu glupost. U ovom trenutku ona deluje kao da bi pojela govno kad bi joj Adam rekao da je to vrhunski specijalitet. Kad je već tako - prijatno, Ana.
 
#92 ·
Ovo sam i ja prvo pomislila :lol:

Matt Cronin "It is unclear whether Ivanovic will hire a new full-time fitness trainer, but she has been working with a so far unidentified person on at least a temporary basis."

Da li ovo znaci da Ana radi trenutno sa nekim fitnes trenerom?
 
#94 ·
Ova žena, Tina Maio, je otvorila svoju kliniku 2000-e i radi već 11 godina, a obolele leči još uz pomoć akupunkture, naturopatije, masaže, psihološkog savetovanja i HIPNOZE.

Zanimalo me šta je to Naturopatija..." Vrsta alternativne medicine, bazirana na veri u vitalnost. Specijalna energija zvana "vitalna energija" kontroliše procese u telu kao što su metabolizam, reprodukcija, rast i adaptacija. Preporučuje minimalno korišćenje lekova i izbegavanje bilo kakve operacije. Doktori - naturopate zastupaju tezu da svako telo koristi svoju urođenu mudrost kako bi se samo izlečilo..."
 
#96 ·
Možda bi Tina mogla da hipnotiše Anu i vrati je ( u stanju hipnoze) u 2008-u, u onaj trenutak kada je Ana držala u rukama pehar Suzan Lenglen...a onda je naglo probudi i ostavi u uverenju da je i dalje br.1 i da je budućnost pred njom...

Kako to da smo propustili ovaj intervju sa bivšim trenerom Serene i Venus - "Rasizam u zapošljavanju trenera u USTA". Moris King Jr.kaže:

" 5 godina sam slao mejlove Danu Holcmanu, menadžeru Ane Ivanović koji živi u Nemačkoj,i njegovom asistentu Gavinu Versiju u svojim pokušajima da postanem Anin trener. Dok je Ana menjala trenere skoro svake nedelje, ja bih svaki put slao mejlove Danu i Gavinu i do detalja predviđao šta će se desiti i objašnjavao zašto ta saradnja neće uspeti. Dan se naljutio na mene kad sam predvideo da Hajnc Guntard nije dobar izbor i da se neće dobro uklopiti.Kada je saradnja sa njim prekinuta, verujem da su zaobišli istinu, ne želeći da javnosti objasne zbog čega ne rade više zajedno. 5 godina sam pokušavao da postanem trener te devojke. Ana je davala priliku svakom šinteru da radi sa njom, samo moji rezultati i sposobnosti nikad nisu uzeti u obzir. Odustao sam kada je izabrala Najdžela Sirsa za svog novog spasioca..."
 
#100 ·
Pa sad...
Iako o Ani trenutno nemam lepe reci, zaista ne mislim da je u ovom slucaju Ana tu nesto posebna. Covek prica kako ga mnogi teniseri i teniserke nisu zvali na intervju, i malo je mozda smela pretpostavka da je uvek u pitanju rasizam. To je vrlo lako reci (i verovatno da jeste mozda u nekim, cak i vecini slucajeva), ali bas da je to razlog ovde, cisto sumnjam. Anina logika (odnosno onoga ko donosi odluke kod nje) je zaista nedokuciva.

A inace on se zali i na druge tenisere, pa i na Jelenu:

I spent considerable time trying to convince Serbian touring pro Jelena Jankovic to give me the two- to three-week trial that is afforded many coaches prior to their ultimate hire (or rejection). This was when she still lived in South Florida; I sent a résumé packet to her home.

I never heard from her and to our surprise, she selected someone named Ricardo Sanchez. We all had to Google his name in order to figure out whom he had coached (Marion Bartoli for a brief period). When she got rid of him later on, I tried having the WTA Tour office in St. Petersburg, Florida forward my packet again to Jelena at her new residence in San Diego, California. Again, nothing.
http://supermansports.com/2011/12/1...isters-ex-coach-racism-in-usta-coach-hiring/?

Sto se mene tice, ne znam sto niko od njih dve nije unajmio onog Justininog trenera kad je vec slobodan; mentalna cvrstina im obema treba kao 'lebac. Ali jebi ga, treba naci nekog ko ce da im pezi... kao taj Sancez. I odreci se ega, a kod njih je to ocito veliki zadatak.
 
#98 ·
Ispada da ludi Korać i nije bio tako lud.

Žao mi je što je Ana pala u ruke Švajcarcima. Ona je trebalo da bude "srpski projekat Kurnjikove". Trebalo je da eksponira nivo znanja koje poseduje. Ana nije trebalo da trči za ekstremnom snagom i lakvim udarcima, niti da potpiše ugovor sa čovekom koji proizvodi dečju hranu. Plašim se da bi tata Ane Ivanović mogao da se pokaje kao tata Janice Kostelić. Daj Bože da nisam u pravu. Ona je kao i Isinbajeva - dar majke prirode. Sa takvim detetom se ne ide na ekstremnu snagu, pošto se ona kako se do nje dolazi - rekao je Korać.
Ovo je deo intervjua iz 2008. godine.
Naravno, on dosta i lupa tu, ali ima i istine u njegovim rečima
 
#101 ·
Rodrigez ne bi radio sa njima dvema, radio je na kratko sa Vajdišovom nakon što se Enan povukla i izjavio je da je ona emotivna olupina. on je sa Enan imao poseban odnos (ne mislim na nešto perverzno), savršeno su se razumeli, ona je bila maksimalno usredsređena i posveđena, imala je neviđeno poverenje u njega. Ana nije osoba koja bi bila sposobna da razvije takav odnos, a i sama je emotivna olupina. Jeca nema radne navike kao Enan, niti volju da ih stekne, a tu je i majka u koju ima više poverenja nego u bilo kog trenera. Rodrigez bi bio možda bio dobar za Radvansku, koja je pokazala dosta pozitivnih osobina poslednjih meseci. Ona je od onih teniserki kojima nedostaje snaga u udarcima, a znamo koliko je Enan napredovala u tom pogledu.
 
#102 ·
II deo domaćeg zadatka: Adamov odnos prema ženama i braku

Prva zvanična devojka sa kojom se zabavljao 7 godina je Marie Kojzar, studentkinja arhitekture, Šveđanka. Boravila je u njihovoj kući u Londonu gde je i studirala i povremeno ga pratila na turnirima. Adam je opisuje kao ambicioznu devojku. Bila je sa njim na Presidents Cupu 2005-e i 2007-e. Te 2007-e je kupio kuću i pokušao da živi sa njom ,čak su im njeni roditelji bili prvi gosti, ali..." Igranje mame i tate me malo uplasilo. Previše me to opterećuje. Nisam ja baš raspoložen za tu igru kuća - pas - bela ograda." To je rekao posle 7 godina zabavljanja sa devojkom koju je pominjao u svakom intervjuu u naredne 2 godine (uključujući i period zabavljanja sa Anom).

Tračevi: I pored zabavljanja sa tom plavušom, već 2006-e kreću tračevi da je latentni homoseksualac i da je čitava stvar sa devojkom samo fasada. Čak su pominjani neki igrači i njihovi kadiji kao izvor ovih informacija, naravno - bez konkretnih dokaza. Ove tvrdnje su potkrepljivali "činjenicama" da ima savršen osećaj za modu, da provodi previše vremena ispred ogledala, da ne vara devojku sa legijama grupi devojaka koje mu se otvoreno nude, da nije dovoljno "mačo". Te glasine su kasnije zamrle, da bi se ponovo pokrenule 2008-e ,nakon slika sa Anom i Kejt Hadson. Mnogi fanovi su se čudili što je izabrao 2 devojke koje su "građene kao dečaci" - Lepa, istaknuta guza, uski kukovi i ravne grudi...

GRUPI devojke: Njegov menadžer, Shelly Ryan, kaže da mu je fanbase potpuno otkačena. Devojke ga prate svuda, otvoreno mu se nude, šalju pisma ,dobacuju, pišu brojeve telefona na grudima...Frank Nobilo kaže da su svuda oko njega, "kao pčele, samo se roje"...Allenby voli da igra sa njim jer "tu je uvek najveća grupa prelepih devojaka"...Čak ga je Ogilvy zezao da ne razume kako nije u iskušenju da prevari devojku i zašto je tako nezainteresovan...Ryan kaže:" Devojke mu šalju donji veš da se potpiše...Kad ga pratim na turnirima, komentari koje mu one upućuju dok ga gledaju teraju me da pocrvenim od stida...Jedna devojka je hodala uporedo sa njim i neprekidno, na sav glas, uzvikivala svoj broj telefona, kako bi ga Adam zapamtio".

Šarapova i Hantuhova: 2007-e Pova ga stavlja na svoju listu 10 idealnih dubl partnera i traži "noćni meč" sa njim. Novinari su to odmah preneli i pitali ga šta misli. Našalio se :" Sigurno je čula da sam strašno dobar teniser"...Pošto su novinari i sutradan gnjavili za Povu,dodao je:" Well,she is hot, but my gf is pretty hot too." 2009 ,u SI intervjuu, Hantuhova ga navodi kao "najseksipilnijeg sportistu"...Možete li da zamislite šta će se desiti ako Ana izvuče jednu od njih u Brizbejnu? I na kraju, 2010 Kate Hudson daje $10000 za mesto za njegovim stolom (humanitarna večera za decu obolelu od autizma, domaćin je bio Ernie Els, golfer).

Cilj ovog pisanija je moj strah da Ana neće moći da izađe na kraj sa svim ovim...da kontroliše svoju ljubomoru, novinske članke, strah od prevare i napuštanja, od podsmeha, zezanja.Pritisak je ogroman. Dodajte ovome njegovu lovu, činjenicu da je teški hedonista koji ima veliki strah od vezivanja, braka i dece...i izjave tipa ove iz 2008-e: "I couldn't imagine having a family and traveling the Tour".
 
#104 ·
Dobrodošao, Sale.

Gloria, ne znam šta da kažem. Zanimljivo, zaista. Iskreno, nisam nikada obraćala previše pažnje na Anin privatni život, uglavnom sam preskakala tekstove u kojima govori o idealnom tipu muškarca, omiljenim filmovima, muzici. Naravno, kad pratiš nečiju karijeru, ne možeš sve to da preskočiš, ali moram priznati da nikad nisam bila upoznata sa detaljima iz njenog života, a još manje sa detaljima iz Adamovog živpta. Što više čitam ovo što pišeš o Adamu, sve mi je neobičnije što ga je Ana odbrala.

Ona je meni uvek delovala kao skromna i stidljiva devojka, a ovaj tip... Znala sam da važi za nekog šmekera, iako mi nikad nije bilo jasno zbog čega, nije on meni neki sad frajerčina... Iznenađena sam što je TOLIKO omiljen među ženama, a nisam znala ni da je toliko upetljan u biznis, da je izrazito ambiciozan i da je novac u toj meri deo njegovog života.

Jbg, oni su već dugo zajedno (sve ukupno) i verovatno njegovi ciljevi i ambicije imaju uticaja i na nju. Teško je zamisliti da oni nemaju zajedičke planove, bez obzira na njegovu reputaciju.

Ono da je homoseksualac je, po mom mišljenju, glupost. Ana je prelepa žena i mislim da bi mnogi heteroseksualci bili srećni kad bi imali ženu poput nje. Nije sve u grudima. Ko je ženstveniji, Ana ili Serena?

Kad je reč o ljubomori i pritisku, ne znam šta bih rekla. Tužno je što mogu da zamislim to i da mogu da poverujem da se Ana zaista i tripuje kad je reč o tome. Čovek bi se upitao zašto. Ana je prelepa, bogata, uspešna, privlači pažnju gde god da se pojavi. Ali, na terenu se može videti koliko je ona labilna i nesigurna. Onaj izbačaj, suze... Kad joj ne ide, ona stišće pesnicu u očaju svaki put kad protivnica promaši lagan volej. To je duboka nesigurnost, neverovanje u sopstvene kvalitete i sposobnost da se izbori sa teškim situacijama. Ako je takva na terenu, moguće je da je takva i u privatnom životu, odnosno da ne veruje da je dovoljno dobra za njega. Jbg, kad dođeš iz male zemlje kao što je naša, neke stvari mogu da te fasciniraju.

Zanimljivo će biti videti da li će Ana dovesti Adama u Srbiju jednom. Kad ona njega tako fino podržava, mogao bi on jednom da dođe tokom Fed kupa, da udara malo onim zvečećim balonima koji se izduvaju za dvadeset minuta.
 
#110 ·
Dobrodošao, Sale.

Gloria, ne znam šta da kažem. Zanimljivo, zaista. Iskreno, nisam nikada obraćala previše pažnje na Anin privatni život, uglavnom sam preskakala tekstove u kojima govori o idealnom tipu muškarca, omiljenim filmovima, muzici. Naravno, kad pratiš nečiju karijeru, ne možeš sve to da preskočiš, ali moram priznati da nikad nisam bila upoznata sa detaljima iz njenog života, a još manje sa detaljima iz Adamovog živpta. Što više čitam ovo što pišeš o Adamu, sve mi je neobičnije što ga je Ana odbrala.

Ona je meni uvek delovala kao skromna i stidljiva devojka, a ovaj tip... Znala sam da važi za nekog šmekera, iako mi nikad nije bilo jasno zbog čega, nije on meni neki sad frajerčina... Iznenađena sam što je TOLIKO omiljen među ženama, a nisam znala ni da je toliko upetljan u biznis, da je izrazito ambiciozan i da je novac u toj meri deo njegovog života.

Jbg, oni su već dugo zajedno (sve ukupno) i verovatno njegovi ciljevi i ambicije imaju uticaja i na nju. Teško je zamisliti da oni nemaju zajedičke planove, bez obzira na njegovu reputaciju.

Ono da je homoseksualac je, po mom mišljenju, glupost. Ana je prelepa žena i mislim da bi mnogi heteroseksualci bili srećni kad bi imali ženu poput nje. Nije sve u grudima. Ko je ženstveniji, Ana ili Serena?

Kad je reč o ljubomori i pritisku, ne znam šta bih rekla. Tužno je što mogu da zamislim to i da mogu da poverujem da se Ana zaista i tripuje kad je reč o tome. Čovek bi se upitao zašto. Ana je prelepa, bogata, uspešna, privlači pažnju gde god da se pojavi. Ali, na terenu se može videti koliko je ona labilna i nesigurna. Onaj izbačaj, suze... Kad joj ne ide, ona stišće pesnicu u očaju svaki put kad protivnica promaši lagan volej. To je duboka nesigurnost, neverovanje u sopstvene kvalitete i sposobnost da se izbori sa teškim situacijama. Ako je takva na terenu, moguće je da je takva i u privatnom životu, odnosno da ne veruje da je dovoljno dobra za njega. Jbg, kad dođeš iz male zemlje kao što je naša, neke stvari mogu da te fasciniraju.

Zanimljivo će biti videti da li će Ana dovesti Adama u Srbiju jednom. Kad ona njega tako fino podržava, mogao bi on jednom da dođe tokom Fed kupa, da udara malo onim zvečećim balonima koji se izduvaju za dvadeset minuta.
Sad si me podsetila na moje neumorno zvecanje tim gumenim napravama i nikakvu svrhu toga, jer smo uvek gubili u Beogradu prosle godine kada sam ja dolazio. :hysteric:
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top