LG New Belgrade Open (B92.net 08062005) - TennisForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old Jun 8th, 2005, 02:38 PM Thread Starter
Senior Member
 
blablabla's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 417
                     
LG New Belgrade Open (B92.net 08062005)

N.Beograd domaćin "Fjučersa"Na teniskim terenima kluba „Gazela“ na Novom Beogradu od 10-19.juna održaće se „Fjučers - LG New Belgrade Open 2005“ na kome će učestvovati skoro 100 tenisera iz preko 30 zemalja iz celog sveta.

Turnir koji je drugi po rangu u grupi takmičenja ispod ATP turnira (odmah iza čelendžera, a jači od „satelita“) najveći je organizacioni poduhvat u istoriji teniskog kluba sa Novog Beograda koji postoji 19 godina.

Tim povodom u prostorijama SO Novi Beograd održana je izuzetno posećena konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili predsednik opštine Novi Beograd i predsednik organizacionog odbora turnira Željko Ožegović, prvi čovek TK Gazela Ranko Djordjević i Ilija Bozoljac mladi teniser SCG.

Ovaj fjučers koji posle kvalifikacija zvanično startuje u utorak finansijski su pomogle brojne kompanije (LG, HP, Bambi, Rajfajzen...) a kako su saopštili organizatori cilj je da ovaj turnir (SCG je do sada imala samo 5 fjučersa u sezoni) postane tradicionalan i kasnije preraste u „Čelendžer“.

Željko Ožegović: „Pored izgradnje brojnih sportskih objekata i sve više sportskih takmičenja na teritoriji opštine Novi Beograd, mi smo u ovom teniskom turniru prepoznali još jednu pravu priliku da na pravi način promovišemo našu opštinu. Pored dobre organizacije ovog turnira, naš cilj je da ovaj turnir postane tradicionalan i jednog dana preraste u „Čelendžer“ .

Ranko Djordjević: „Današnji dan je najveći u istoriji teniskog kluba Gazela“ koji je nastao daleke 1086.godine kao plod entuzijazma nekoliko ljudi. Sada imamo infrastruktruru za medjunarodni turnir koji je drugi u prstenu koji sačinjavaju „satelit, fjučers i čelendžer“. Kvalifikacije startuju već u petak, a ovaj turnir će biti i prava prilika za naše mlade igrače koji nemaju dovoljno novca da putuju po svetu u potrazi za bodovima, da ih sakupljaju ovde u našoj zemlji. Dovoljno je što ću navesti primer Rumunije koja ima čak 64 fjučersa, a mi samo 6 i jedan „Čelendžer“ na terenima Gemaksa“ rekao je Djordjević koji je dodao da će posle kvalifikacija u glavnom „kosturu“ biti 32 igrača u singlu, kao i 16 parova na startu turnira dublova.

Mladi igrači iz SCG dobiće četiri specijalne pozivnice „wild card“ (po dve dele TSSCG i organizator) za učešće na turniru, a još 8 će dodeliti organizator za mlade tenisere koji će učestvovati u kvalifikacijama.

Grupu tenisera iz SCG predvodiće Bozoljac, Ćirić,Madjarovski, Tošić i Troicki.

Svečano otvaranje turnira „LG New Belgrade Open 2005“ održaće se u utorak 14.juna na terenima TK „Gazela“.

SOURCE: http://www.b92.net/sport/vesti.php?nav_id=170126
blablabla is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the TennisForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this PagePosting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome