TennisForum.com - View Single Post - Simona Halep (România)
View Single Post
post #4023 of (permalink) Old Jun 28th, 2013, 05:56 PM
country flag soimu
Senior Member
 
soimu's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: LMDLN ROU
Posts: 1,064
                     
Re: Simona Halep (România)

Simona returned today home. Here are some thoughts after this great last few weeks.
http://www.mediafax.ro/sport/simona-...roasa-11043233

If a better English skilled poster (and patient) likes to translate this it would be nice.
Traveling by train and fishing are mentioned too.


Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă, că nu este supărată pentru eliminarea din turul doi de la Wimbledon, ci chiar este bucuroasă, pentru cele două turnee câştigate, la Nurnberg şi 's-Hertogenbosch.

"A fost o perioadă foarte bună pentru mine, foarte frumoasă, am jucat foarte bine, am bătut jucătoare foarte bine clasate. La Wimbledon a fost dificil pentru că am avut o adversară foarte grea în turul doi, m-au luat un pic şi durerile de spate şi s-a terminat, dar nu sunt supărată, ci chiar sunt bucuroasă. M-am adaptat de la meci la meci mai bine, a fost dificil pentru că am şi călătorit cu trenul vreo opt ore, dar ce să zic aşa a fost să fie şi a fost superb. Iarba nu era suprafaţa mea preferată, dar acum am început să joc bine şi pe iarbă şi chiar merge bine pe toate suprafeţele când te simţi bine", a spus Halep, informează Dolce Sport.

Simona Halep, care a sosit în ţară alături de Alexandra Cadanţu, jucătoare eliminată şi ea în turul secund la Wimbledon, consideră că nu a avut noroc la tragerea la sorţi. "Mi-aş fi dorit mai mult, dar nu am avut parte de un tablou foarte uşor, şi în primul tur a jucat foarte bine Olga Govorţova şi în runda a doua am jucat şi mai bine Li Na, e o adevarată campionă, dar nu sunt suparată", a mai spus Halep.

Simona Halep a precizat că a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului din cauza oboselii acumulate în ultima perioadă. "După pauza de masaj mi-a intrat totul, m-am relaxat un pic, m-am relaxat şi am intrat la nu am ce pierde şi mingea s-a dus foarte bine. Cât de cât a fost greu să joc cu aceste dureri de spate, dar nu a fost să zic lucrul principal pentru care am pierdut acel meci. Ea a jucat foarte bine şi oboseala mea a ajuns la un prag foarte înalt", a subliniat Halep, care a precizat că în următoarea perioadă se va duce la pescuit pentru a se relaxa.

Simona Halep a afirmat că nu a avut probleme cu suprafaţa de joc de la Wimbledon. "Eu nu am avut probleme, nu am alunecat deloc, problemele mele cu spatele au fost de la oboseală pentru că am jucat multe meciuri la rând. Terenul mi s-a părut bun şi chiar m-am simţit bine acolo", a completat Halep.

Ea a menţionat că nu a mai înregistrat 11 victorii consecutive de când era junioară. "De la juniori nu am am avut atâtea victorii consecutive, două turnee câştigate. E foarte bine să zic aşa, mi-am demonstrat singură că pot juca la un nivel înalt şi am încredere acum că pot ajunge mai sus", a adăugat Halep.

Întrebată cum s-a simţit când a primit primul trofeu din carieră, la Nurnberg, Halep a răspuns: "A fost un moment deosebit, mi-am reamintit de finala de la Roland Garros (n.r. - la juniori, câştigată în faţa Elenei Bogdan), a fost un moment deosebit pentru că am fost foarte emotivă, am avut emoţii mari atunci când a trebuit să vorbesc pe teren, dar astea sunt emoţii normale".

Halep consideră că este o jucătoare destul de completă. "Mă simt destul de completă, adică am un joc destul de solid şi complet, dar mai am de muncit şi mai este drum lung până să ajung acolo unde îmi doresc. În următorul clasament cred că voi urca până pe 27-28 şi sper să urc şi mai mult", a conchis Halep.

Simona Halep, locul 32 WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-0, de sportiva chineză Na Li, locul 6 WTA, în turul doi al turneului de la Wimbledon, după un meci care a durat o oră şi 25 de minute.

Halep a mers la Londra după ce a câştigat zece partide la rând, în două săptămâni, care i-au adus două trofee în palmares, la Nurnberg şi 's-Hertogenbosch.

Ea a păşit cu dreptul şi pe iarba de la All England Club, calificându-se în turul secund. Însă Halep nu a put trece de Na Li, punând capăt unei serii impresionate de victorii consecutive, 11.

La Wimbledon, jucătoarea română va primi la simplu un premiu în valoare de 38.000 de lire sterline (aproximativ 44.500 de euro).

Begu Dulgheru Niculescu Halep
Cetkovska Voegele Shvedova Paszek Hampton
Olaru Robson A.Bogdan ---Bates Feldenkrais Schneider
soimu is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome