TennisForum.com - View Single Post - Govori srpski da te ceo svet razume!
View Single Post
post #1500 of (permalink) Old May 14th, 2013, 09:20 PM
country flag Cajka
Senior Member
 
Cajka's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17,193
                     
Re: Govori srpski da te ceo svet razume!

Quote:
Originally Posted by Brena View Post
Hej, zeleni, dobar tekst!
U stvari, ja mislim da nije toliko problem u ,,običnim'' navijačima (u smislu ljudi koji navijaju za naše sportiste ili timove čisto iz razonode, a ne jer pomno prate i/ili igraju neki konkretan sport). Oni će uvek biti isti - dok je neko na vrhu, obožavaće ga, kad potone, zaboraviće ga, jer oni traže razonodu i radost, a njih donosi samo uspeh. Međutim, način na koji mediji tretiraju naše sportiste koji su nekad bili na vrhu ili blizu vrha, a onda ili potpuno pali ili samo malo posrnuli, stvarno je debilan i nefer, kao što si i sam napisao. Ako je neko sportski novinar, onda valjda treba da prati i poznaje sportove o kojima izveštava i koje komentariše, a samim tim i pamti i poštuje uspehe koje su sportisti ostvarivali. Ali sportski novinari su nam kao i svi ostali novinari - blago retardirani, a isto važi i za ukupne uređivačke politike naših novina.
E, da. A to kako naši mediji tretiraju žene, to je tek posebna priča. Naslov: ,,Babu zgazio tramvaj'' i ispod tekst: ,,Mica Micić (55) prelazila je ulicu...'' Ali taman da je imala i 105 godina, kako mogu da napišu ,,baba''???? E tako isto izgleda kod nas tretiraju is portistkinje - ima da su mlade, lepe, smerne i najbolje, inače su babe, kurve i bolje da su se udale nego što nas brukaju...
Fantastičan komentar, nisi morala da se pravdaš uopšte. Položaj žena u svetu je još uvek loš, da ne pričam o Srbiji. Pogledaj samo ženske časopise i sve ti je jasno. Kako skinuti deset kilograma za tri minuta, kako oduševiti muškarca u krevetu (500 novih poza i erogenih zona koje niste otkrile), kako skuvati najbolji kupus, kako savršeno ofarbati jaja, kako se ušlihtati njegovoj kevi i ortacima, kako uterati kurac ljubomornoj koleginici, kako naći pravo rumenilo i karmin... Čak i kad preporuče neku knjigu, to je tipa "Zašto muškarci vole guzate žene?", a od muzike će preporučiti neke žalopojke od Adele i sl. Muški časopisi jesu prepuni slika golih riba, ali ima i nekih pristojnih tekstova. Ja sam više volela da čitam CKM nego Lepotu i zdravlje. Nemaš šta da pročitaš u tim novinama, polovinu čine smešni tekstovi, a drugu polovinu čine reklame za liposukciju i otklanjanje akni i strija. Ta, ideš!

Naš žargon je posebna priča. Kad uzmeš malo detaljnije da proučavaš, nema šanse da ti promakne koliko je više pogrdnih reči za žene u odnosu na pogrdne reči za muškarce. Čućeš veoma često da nekoga nazovu babetinom, a slična reč za muškarca i ne postoji. Dedurda? I to je vrlo retko. Naslovi u crnoj hronici su posebna priča, toliko nasilja nad ženama, a svi se prave ludi. Još neko dođe i prdi o ženama kako su zadrte feministkinje koje umišljaju ne znam ti ni ja šta. Brate, hoću samo normalan život. Da imam isto pravo na posao kao muškarac, da imam istu platu, da me niko ne šutne kad zatražim porodiljsko, da se ne kuvam pored pegle i šporeta dok neko drugi gleda fudbal i tuče pivo. Hoću i ja da gledam fudbal i pijem pivo. Setila sam se drugarice koja je skoro postala mama. Njen muž neće da priđe usranom detetu jer je gadljiv i misli da se žene tu bolje snalaze, njima je to prirodnije. Jeste, ona sve peva i cveta dok malom briše dupe. Glupost.

Inače, naša pesma je užasna, nisu bile za finale.

Quote:
Originally Posted by Ana'sProcess View Post
I'm ok with Ana dating Bastian, women, Jelena Jankovic, Trump, Montgomery Burns from Simpsons...
ПАРТИЗАН ШАМПИОН!!!
Cajka is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome