TennisForum.com - View Single Post - Govori srpski da te ceo svet razume!
View Single Post
post #1486 of (permalink) Old May 9th, 2013, 11:56 PM
country flag Joana
Senior Member
 
Joana's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Yugoslavia
Posts: 11,634
                     
Re: Govori srpski da te ceo svet razume!

Quote:
Originally Posted by Cajka View Post
Kad pogledaš one komentare po novinama, jasno ti je koliko ljudi olako shvataju ženske sportove. Čim Ana i Jelena izgube, odmah su manekenke, zrele za udaju, rađanje dece, mesto im je kraj šporeta, u jednoj ruci varjača, u drugoj metla i sl. A nimalo ne pomažu ni stručni komentari i konstruktivne kritike Jelene Genčić. Umesto da podržava ženski sport, ona vuče po blatu devojke, a Novaka stavlja na pijedestal. Svi znamo da je on bolji, ali i one su izuzetno uspešne.
Meni je jasno da ženski sport nikada neće biti popularan kao muški i sa tim sam se odavno pomirila, ali kod nas se totalno preteruje. Nisu samo Jelena i Ana u toj poziciji, tu su recimo i odbojkašice. Kad pobeđuju, onda su naš ponos, lepotice i gracije, kad gube, onda su guske i glupače koje samo misle na onu stvar - setimo se komentara u toku Olimpijade. No dobro, na njih makar neko i obraća pažnju, nisu kao mučene košarkašice za koje ama baš nikog nije briga. Ili rukometašice, ja sam bila užasno ogorčena kad su onolike naše igračice otišle da igraju za Crnu Goru (pa onda i osvojile srebro na OI i zlato na EP!), ali opet - sve one kažu da su u CG voljene, cenjene i poštovane, dok u Srbiji niko ne bi znao ko su. I jbg, šta da kaže čovek, stvarno je tako.

Plus se mnoge stvari jako brzo zaboravljaju. Kad je Jelena došla do finala u Čarlstonu, čak su se i neki teniski komentatori ponašali kao da je Teodora Mirčić došla do finala, u fazonu, otkud sad ona tu?! Mislim, odavno Jelena nije ono što je bila, ali nekada jeste bila jedna od najboljih teniserki na svetu, a ko se sad toga seća...
Joana is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome