Jelena's BIG COME BACK! - TennisForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 07:37 PM Thread Starter
Senior Member
 
MilanDokic's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Futog
Posts: 1,057
                     
Jelena's BIG COME BACK!

Finally, we can be VERY happy!

It's confirmed!

Damir Dokić:
Zaboravili smo prošlost


GODINE su prolazile, tuga je postajala sve veća, a nada u pomirenje skoro da je iščezla... Ali, zajednički prijatelji nisu mislili tako. Jedan od njih, Dušan Grujić, predsednik Teniskog kluba Partizan, rešio je da krene u, za mnoge, nemoguću misiju. Rešio je da pomiri ćerku i oca, Jelenu i Damira Dokića!
Misija je na najboljem putu da uspe. Nekada naša najbolja teniserka, svojevremeno četvrta na svetu, i njen toliko, često bez razloga, osporavani otac, razgovarali su pre nekoliko dana telefonom. Bilo je i suza, a na kraju je pao dogovor da se sretnu posle četiri godine. Vreme: početak maja, lokacija: Rim.
- Da, čuli smo se. Kratko smo razgovarali dok je Dušan Grujić bio kod nje u Zagrebu - priča u telefonskom razgovoru za “Novosti” Damir Dokić, sa svog imanja na obroncima Fruške gore.
Padale su teške reči, otvorena svađa, odricanja jednih od drugih... Sve je, na sreću, prošlost.
- Da, prošle su mnoge godine. Sve je trajalo kao večnost. Ali, sada nismo pričali o prošlosti. Nepotrebno je otvarati te teme. Sada je najbitije misliti na budućnost, na porodicu. Iduće nedelje Jelena će igrati na turniru u Maroku, zatražila je i “vajld kard” za Rim. Nadamo se da će je dobiti, jer je nekada osvajala taj turnir. Ako sve bude u redu, trebalo bi da se tamo sretnemo - nastavlja Damir.
Ne želi Dokić da priča kako su se on i njegova porodica osećali sve ove godine. Priznaje, samo, da zna šta je sve Jelena preživela. Kako su joj mnogi pričali da bi trebalo što pre da se osamostali od “oca koji joj troši novac”, kako joj “ne želi dobro”, kako je “tiranin”... A, Jelena je tada osvajala svet. Bila je 4. na VTA listi, najbolja Evropljanka, a imala je samo 18 godina...
- Jelena je još mlada, može ponovo da bude u svetskom vrhu. Jer, niko nije zaboravio da je ona prva na Vimbldonu pobedila tada neprikosnovenu Martinu Hingis, zatim Žastin Enan, Moniku Seleš, Štefi Graf, Venus Vilijams, Končitu Martines, Lindzi Devenport... A, tada je ženski tenis bio mnogo jači nego sada - ističe Damir Dokić. Jelena je nekoliko puta pokušavala da se vrati tenisu, ali uvek je nešto nedostajalo. Možda je to bila veza sa porodicom.
- Jelena jeste, zbog svega što joj se desilo, izgubila veliki novac, poziciju u svetskom tenisu. Sada nema ni za putovanja na turnire. Ali, sve će to da se promeni. Ona zna da igra tenis, i to dobro. Zato i verujem da će opet, za šest meseci, najkasnije za godinu dana, ponovo da žari i pali svetskim terenima - ozaren je, na kraju, Damir Dokić.

SRBIJA
JELENA Dokić je poslednji meč za FED kup selekciju SCG odigrala pre tri godine. Posle toga je krenula lavina svega i svačega, a Jelena, razočarana u mnoge, rešila je da se vrati u Australiju i, navodno, zatraži da igra za njihovu reprezentaciju.
Sada, posle svega, pošto nije zaigrala za “kengure”, pojavljuje se fantastična mogućnost da Srbija zaista dobije drim-tim. Jer, Anu Ivanović, Jelenu Janković i Jelenu Dokić nema nijedna druga zemlja.

BIZNIS
DAMIR Dokić, priznaje, da poslednjih godina uopšte nije pratio tenis. Odustao je i od toliko željenog teniskog centra u Beogradu, za koji se prvi zalagao još početkom ove decenije. Posvetio se privatnom biznisu, daleko od očiju javnosti.
- Radio sam svoj posao, tenis me nije zanimao, čak ga jedno vreme nisam ni gledao, tako da nisam znao šta se dešavalo. Sada će, verujem, sve to da se promeni - kaže Dokić.
MilanDokic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 07:37 PM Thread Starter
Senior Member
 
MilanDokic's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Futog
Posts: 1,057
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

Spremna za novi početak

JELENA Dokić će se posle tri meseca od poslednjeg meča, odigranog u drugom kolu Australijen opena, ponovo vratiti na teniski teren. Posle sastanka u Zagrebu sa nekadašnjom četvrtom igračicom sveta, dobre vesti doneo je Dušan Grujić, predsednik Teniskog kluba Partizan.
- Ispunjen je jedan od najvažnijih preduslova za Jelenin uspešan povratak u svetski vrh. Pomirila se sa ocem Damirom i uskoro će se videti posle četiri godine - istakao je Grujić.
Jelena Dokić će se na teren vratiti 28. aprila u Fesu (Maroko), na turniru četvrte kategorije. Sa severa Afrike preseliće se u Italiju, gde 10. maja počinju kvalifikacije za izuzetno jako takmičenje u Rimu, koje se održava odmah po završetku muškog mastersa. Plan je da se Dokićevi sastanu u Večnom gradu, što su se načelno i dogovorili. Jelena se nada da će dobiti “vajld kartu” za kvalifikacije, pošto je poslala prijavu za specijalnu pozivnicu, jer na osnovu trenutnog rejtinga ne bi mogla da učestvuje. - Zaboravila sam sve što se dešavalo prethodnih godina. Želim da krenem ispočetka, spremna sam za taj izazov - poručila je iz Zagreba 25-godišnja teniserka, čijom je pojavom na svetskoj sceni počela velika ekspanzija tenisa u Srbiji.
MilanDokic is offline  
post #3 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 07:38 PM
Dubai Love
 
Uranium's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 52,548
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

I don't know that language


Uranium is offline  
 
post #4 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 07:40 PM
Senior Member
 
Just Do It's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 47,668
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!I can translate, but tomorrow.

Damir said : We forgot past !
Just Do It is offline  
post #5 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 07:45 PM
Senior Member
 
Just Do It's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 47,668
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

Damir said Jelena is basicly broke and does not have money to travel - well mystery is solved why she stopped playing. He said that will change now, and from what I've read Jelena could play for Serbia again
Just Do It is offline  
post #6 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 07:48 PM
Dubai Love
 
Uranium's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 52,548
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

, hopefully she trained, despite not being able to travel and play
soo glad she's back with Damir
I am glad they are back together and happy, but playing for Serbia again, no more AO WCs


Uranium is offline  
post #7 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 08:04 PM
country flag ce
Senior Member
 
ce's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Belgrade
Posts: 17,761
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!


PLEASE GOD I WANT HER TO BE GOOD AGAIN
I LOVE JELENA SO MUCH

1.
ce is offline  
post #8 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 08:22 PM
Senior Member
 
-NAJ-'s Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,692
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

GREAT NEWS!i hope she will get WC for Rome!
-NAJ- is offline  
post #9 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 09:58 PM
Senior Member
 
-NAJ-'s Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,692
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

another text about Jelena nad Damir
"Just do it" will translate

DOKIĆI, SVE ZA LJUBAV

Dušan Grujić uspešno obavio misiju pomirenja Jelene i Damira
Posredstvom predsednika Partizana, otac i ćerka jedno drugom
čuli glas posle skoro četiri godine


Četiri godine telefon je “ćutao”. Pre dva dana konačno je zazvonio. Na displeju je pisalo Dušan Grujić. Damir Dokić se javio na poziv, znajući da je u društvu predsednika Partizana Jelena, kojoj nije čuo glas, ni sam ne pamti od kada. Usledio je dirljiv razgovor, kakav i priliči ocu i ćerci, a potom su krenule suze...

- Pozvao sam Damira, dok sam sedeo sa Jelenom u hotelu Šeraton u centru Zagreba. Prosledio sam joj potom telefon. Razgovarali su kao da se ništa nije desilo u proteklom periodu. Bilo je divno slušati ih – prenosi Grujić detalje iz misije pomirenja porodice Dokić, koju je sam pokrenuo.

Svojevremeno četvrta teniserka sveta, igračica koja je u karijeri pobeđivala Štefi Graf, Moniku Seleš, Martinu Hingis, Aranču Sančez, Venus Vilijams, ovog puta je definitivno odlučila da se vrati na stare staze uspeha.

- Dogovor je da brat Sava putuje sa njom narednih meseci na tri ili četiri turnira. Prva destinacija je Maroko, a potom Jelena ide u Rim, gde će preko kvalifikacija pokušati da se domogne glavnog žreba. Damir i ja ćemo ići tamo, da je bodrimo i da se njih dvoje konačno vide. Biće to njihov prvi susret posle nekoliko godina. Jelena nije imala nikakvih primedbi da on bude tu, a želi da pokušaju zajedno da se vrate u svetski vrh. Istakla je da za šest meseci ili godinu dana uđe u top 20 na VTA listi. Kada je Lindzi Devenport mogla posle porođaja da se vrati, može i Jelena kojoj su tek 24 godine.

U kakvom ste stanju zatekli Jelenu?

- Jelena me je sačekala sama u centru Zagreba, gde smo proveli dva sata. Rekla mi je da nema trenera, i da vežba sa sparing partnerima. Nikada bolje nije izgledala. Fizički je dobro pripremljena. Videlo se i da joj je razgovor sa ocem trebao. Uostalom, kome ne treba otac i želja da bude opet deo porodice koja diše jednim plućima.

Prepreka ka uspehu po mnogima je saradnja sa Bikićima. Da li je bilo reči o njima?

- Što se Bikića tiče, nisam želeo da je pitam ništa što ima veze sa tim. Ali, rekla mi je da je kojim slučajem želela da se uda, da bi to onda i učinila. Trenutno je slobodna. To dovoljno govori. Uostalom, prodala je stan u Zagrebu, i odlučila da boravište preseli u Monte Karlo.

Postoji li mogućnost da uskoro dođe u Srbiju?

- Naravno. Verovatno već posle Rima. Ponudio sam joj sve uslove za rad u TK Partizan. Imaće na raspolaganju terene sa šljakom, brzom i sporom podlogom. Biće tu i profesor Duško Ilić, naš kondicioni stručnjak, za kog sam siguran da će joj izaći u susret. Što se trenera tiče, to je na njoj i njenom ocu da se dogovore. Takođe, postoji mogućnost da jedna banka bude njen sponzor o čemu trenutno pregovaramo – zaključuje Grujić.

Bio je to jedan divan dan u Zagrebu. Mnogo toga je podsećalo na emisiju “Sve za ljubav”...

“Prva destinacija je Maroko gde ide sa bratom Savom, a potom Jelena sledi turnir u Rimu. Tamo će se sresti sa Damirom”

“Da sam želela da se udam, mogla sam to i da uradim. Trenutno sam slobodna. Tako mi je Jelena ispričala”

“Dok su Jelena i Damir razgovarali telefonom, bilo je suza. Bilo je jako dirljivo”

NAJVEĆI USPESI JELENE DOKIĆ

Pet šampionskih titula

Jelena je u dosadašnjem toku karijere osvojila pet VTA turnira: Sarasotu i Birmingem 2002, Rim, Tokio i Moskvu 2001. Sedam puta je igrala finale, dok je u dublu uzela četiri titule. Igrala je i na Olimpijskim igrama u Sidneju (izgubila bronzu od Selešove). Najbolji rang bio joj je 4. mesto na planeti.


and one more text

USPEĆEMO ZAJEDNO

Damir Dokić za Sport o povratku ćerke u vrh
Bila je četvrta u mnogo jačoj konkurenciji. Ne vidim zašto
sada ne bi postigla sličan uspeh, pod uslovom da se uozbilji

Dugo vremena Damir Dokić nije želeo da priča za medije. Pisalo se sve i svašta o njemu, neke stvari su iznete van konteksta, mahom kroz negativnu prizmu, zbog čega se poslednjih godina i povukao u intimu doma na Vrdniku. Ipak, poslednja dešavanja u vezi sa Jelenom i njenom odlukom da se vrati u vrh, ovog puta zajedno sa njim, sa kojim se konačno pomirila, naterala su ga da otvori dušu u razgovoru za naš list.

- Čuo sam se na kratko sa Jelenom pre dva dana. Bio je to prvi put da smo se čuli posle četiri ili pet godina, više ni sam ne pamtim kada je to tačno bilo poslednji put. U situaciji sam da mi uglavnom naš prijatelj, predsednik TK Partizan Dušan Grujić, ovih dana prenosi šta se i kako dešava sa njom. Ali, drago mi je da se ovo desilo. Dogovorio sam se sa Jelenom i da se vidimo, a to ćemo najverovatnije da učinimo u Rimu, pred start turnira. Svašta se u prošlosti pisalo i govorilo. Mnogo mojih reči su se i ispostavile kao tačne, a Jelena plaća ceh postupaka iz prošlosti. Ali, to je sve iza nas i ne želimo da se vraćamo na ono što je bilo – kaže Damir.

Kolike su Jelenine šanse da ovog puta zaista uspe u nameri povratka na teniske terene?

- Mislim da bi trebalo ozbiljno da proba da se vrati u teniski vrh, jer bi bila šteta da to ne učini. Nije kasno za to, još je mlada. Kada bi se uozbiljila mogla bi da napravi bum. Trenutno ne pratim mnogo tenis, ali svako će se složiti sa mnom ako kažem da je današnja konkurencija znatno slabija od one kada je Jelena bila na vrhuncu. Pobeđivala je asove poput Štefi Graf, Monike Seleš, Venus Vilijams, Martine Hingis, Aranče Sančez i drugih. Prema tome, ne vidim zašto i sada ne bi mogla da napravi dobar rezultat. Sigurno je da nije zaboravila da igra, a ako se dobro pripremi ni uspesi nisu daleko.

Da li razmišljate o stručnjaku sa kojim bi Jelena počela da radi?

- Ni ranije nismo imali trenera, pa je Jelena opet bila četvrta na svetu. To je sistem sličan Moniki Seleš. Nalaze se sparing partneri pred svaki turnir i sa njima se vežba. Ja bih, pak, išao na sva važnija takmičenja sa ćerkom – zaključuje Damir.

Jelena Dokić je trenutno u Maroku, gde je očekuje prvi turnir u nizu
-NAJ- is offline  
post #10 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 10:01 PM
Senior Member
 
Philip's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Great Britain
Posts: 8,071
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

Wow... I hope it all works out well!
Im happy she has reconciled with her father. Despite his bad traits, he is still her father.

About representing Serbia.. oh maaannn.. if she does its clear she was screwing Tennis Australia for everything she could, and I doubt she would ever return to the Australian Open...

But if she starts playing tournaments again, I'd be content with that

---J|@ K---
~ Monica Seles || Patty Schnyder || Anna Kournikova || Tatiana Golovin || Jelena Jankovic || Elena Baltacha || Anne Keothavong ~
Welcome back to the TOP 100 Jelena!
Always in our hearts.... Arantxa Sanchez Vicario!.... 110 titles.... no1 in singles and doubles.... a true legend!
Philip is offline  
post #11 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 10:08 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20,236
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

I pray to the non-existent god that everything works out ok for Jelena
Slutati is offline  
post #12 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 10:16 PM
Senior Member
 
Sammy 4 eva!!!'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Brisbane
Posts: 10,868
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

Please dont play for Serbia

◊ Samantha Stosur ◊

◊ Casey Dellacqua ◊ Olivia Rogowska ◊ Monika Wejnert ◊ Jelena Dokic ◊
◊ Laura Robson ◊ Sabine Lisicki ◊ Timea Bacsinszky ◊ Dinara Safina ◊
Sammy 4 eva!!! is offline  
post #13 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 10:40 PM
Dubai Love
 
Uranium's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 52,548
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

wrong infoLast edited by Uranium; Apr 23rd, 2008 at 10:54 PM.
Uranium is offline  
post #14 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 10:51 PM
Senior Member
 
Philip's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Great Britain
Posts: 8,071
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

she is two out of Main Draw in fes??? and she has no rank??
Fes..

---J|@ K---
~ Monica Seles || Patty Schnyder || Anna Kournikova || Tatiana Golovin || Jelena Jankovic || Elena Baltacha || Anne Keothavong ~
Welcome back to the TOP 100 Jelena!
Always in our hearts.... Arantxa Sanchez Vicario!.... 110 titles.... no1 in singles and doubles.... a true legend!
Philip is offline  
post #15 of 98 (permalink) Old Apr 23rd, 2008, 10:54 PM
Dubai Love
 
Uranium's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 52,548
                     
Re: Jelena's BIG COME BACK!

i lied, in early entries thread i misread a poster, no info on Dokic yet


Uranium is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the TennisForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this PagePosting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome