TennisForum.com - View Single Post - Tena Lukas thread
View Single Post
post #1 of (permalink) Old May 5th, 2010, 11:58 AM Thread Starter
country flag tennismaster8820
Senior Member
 
tennismaster8820's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Safe place.
Posts: 20,191
                     
Tena Lukas thread

New thread about our best young player till age 16.
I opened thread because of today's article in Večernji list about her.
Mario Velić author of the artcile.
Will just write it down here, I guess some of you migt be interested.

A nema ni 15 Tena Lukas najbolja među našim tenisačicama do 16 godina
Više gledam muškarce jer od njih mogu više naučiti

Dva velika uspjeha u samo tjedan dana bila su dovoljna mladoj kaštelanskoj tenisačici Teni Lukas da svima jasno pokaže svoj talent. Potkraj travnja okitila se titulom najbolje na jakom ITF turniru u Mostaru, gdje je redom pobjeđivala mlade reprezentativke susjednih zemalja. A onda je tjedan dana poslije potvrdila svoju dominaciju u Hrvatskoj, postavši državna prvakinja među tenisačicama do 16 godina, iako će sama tek za mjesec dana proslaviti 15. rođendan.
- U oba sam natjecanja ušla opuštena, nisam se ničim zamarala. Jednostavno sam sama sebi govorila: "Bit će što bude". I to mi se isplatilo - priča nam Tena.

Ima neka tajna veza

Isplatili su joj se i brojni treninzi i odricanja. Savki dan više od četiri sata druži se s reketom. Cijela obitelj joj pomaže, tata Ivica je trener, brat Feliks sparing partner, a sestra Tajna brine se o fizičkoj pripremljenosti.
- Cijela je obitelj u tenisu, tako sam i ja počela. S pet godina uzela sam reket u ruke. Najprije je to bila igra. Sad je ozbiljnije, a drago mi je trenirati s ocem, sestrom i bratom - kaže Tena.
Jedino majka Margita, profesorica tjelesne kulture i nekadašnja košarkašica, nije uključena u treninge.
- Moja je zadaća logistika - objašnjava Margita.
A Teni će trebati prilična logistička podrška jer je očekuje Europsko prvenstvo za tenisačice mlađe od 16 godina u Moskvi. Očekuje je puno treninga, ali i traženja sponzora jer put do ruske prijestolnice nije jeftin.

Nitko kao sestre Williams

Sama Tena ne boji se rada i odricanja, iako ponekad nije lako školske obveze, a pohađa srednju Turističku školu u Trogiru, uskladiti sa svakodnevnim treninzima.
- Moram posebno zahvaliti razrednici i ravnatelju, koji imaju jako mnogo razumijevanja - kaže Tena.
A kad ne uči i ne trenira, Tena ne bježi od tenisa. Uzor su joj sestre Williams, naši Ivanišević i Ančić, često gleda njihove mečeve.
- Draže mi je gledati muškarce nego cure. Bolji su, od njih mogu puno naučiti - ne skriva Tena.
Brat Feliks za sestru kaže da mora još popraviti kretanje, a njezine ostale adute, posebno jak servis, osjetit će protivnice u Moskvi.

Uz članak je objavljena njena slika ispod koje piše: Jako dobar forhend i dvoručni bekhend te sjajan servis Tenini su aduti.
tennismaster8820 is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome