TennisForum.com - View Single Post - Marrit Boonstra come back?
View Single Post
post #16 of (permalink) Old Jan 16th, 2008, 08:18 AM
country flag Dinkie
Senior Member
 
Dinkie's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,248
                     
Re: Marrit Boonstra come back?

Quote:
Originally Posted by hollander View Post
De potentie is er altijd al geweest. Bauer, Gerards, Balk, Schoofs, Boonstra, Reinhard, Herz enz.,enz. Maar steeds worden de verkeerde keuzes gemaakt en/of schort het aan de mentaliteit van de meiden. School eerst afmaken, te weinig of zelfs geen conditie- en krachttraining met als gevolg een rits van blessures. Ik heb de wijsheid niet in pacht maar lees en luister wat Brenda Schultz hierover al jaren zegt en schrijft. De betere buitenlandse meiden maken hun school echt niet af; laten het juniorencircuit met 15 jaar voor wat het is of doen het er sporadisch bij; zetten ALLES opzij voor het tennis. Reinhard had echt mogelijkheden, maar mist de mentaliteit, Rus heeft mogelijkheden maar zal het anders moeten doen dan haar voorgangsters. Bij de nog jongere meiden zit weer een hoop talent, maar tot de leeftijd van een jaar of 15 doen de Nederlandse meiden het al jaren goed. De kunst is de voortzetting daarna.
Ben het met bovenstaand verhaal eens (Coachcarter?) hoewel ik denk dat de KNLTB genoeg mogelijkheden biedt voor conditie en krachttraining. De meiden moeten het ook zelf willen. En een beetje slimmere planning mag ook wel, dat geldt ook voor Krajicek.

Voor Arantxa heb ik wel hoop. Ze is inmiddels klaar met school (VMBO) en traint nu full time. Ze ontwikkelt zich goed. Na de Australian Open zou ze alleen nog de juniorenslams moeten spelen en zich verder moeten richten op de senioren.
Ik zie de mogelijkheden maar ook de beperkingen bij Reinhard. Bij haar staat het plezier op de eerste plaats lijkt het terwijl imo je dit als werk moet zien. Bibiane speelt nog maar erg weinig. Was geen supertalent maar wel goede dubbelspeelster. Ik heb haar al heel lang niet meer zien spelen dus kan er weinig over zeggen. Stephanie Herz heb ik sinds 2004 niet meer zien spelen, geen idee wat haar niveau is nu en of ze nog wil. Ik vindt het afhaken van Sylvana Bauer nog het meest zonde. Zij had veel potentieel.

Overigens, speelsters als A. Radwanska en C. Wozniacki gan ook nog steeds naar school en Sharapova is ook nog steeds bezig om haar High School af te maken. Ze doen het dus wel maar zijn volgens mij flexibeler omdat ze veel minder fysiek op school aanwezig hoeven te zijn dan de Nederlandse meisjes.
Dinkie is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome